torstai 30. toukokuuta 2024

HELLE VAUHDITTAA KUKINTAA

 Tämä vuosi on ollut omenapuiden ja koristeomenapuiden juhlaa. Tuntuu, että kaikki puut pistävät parastaan, mutta harmittavasti helle lyhentää kukinta-aikaa. Nämä yli 20-vuotiaat koristeomenapuut olivat uskomattoman kauniita, mutta nyt kukinta on jo hiipunut.Samat puut 27.5. aitan päädystä katsottuna. Vasemmassa reunassa näkyy, että pihasyreenit avasivat kukkansa ennen kuin omenapuut varistivat omiaan.Puut olivat niin täynnä kukkia, ettei enempää olisi mahtunut. Tässä paratiisiomenapuu 'Erstaa'.Tämä kuva on muutama ilta sitten otettu. Tulppaanit olivat ihana näky taustalla kukkivan rusotuomipihlajan ja kirsikkaluumujen kukkiessa samaan aikaan.Luumupenkin takaa huvimajan suuntaan katsottuna. Sydänpenkin vaaleat tulppaanit kukkivat tosi kauniisti.Tänään ei enää näissä kolmiopenkin tulppaaneissa ollut terälehtiä, mutta onneksi näistä sai nauttia lähes kaksi viikkoa. Huvimajassa iltaa istuessa. Purppuraomenapuu Royalty ojentelee tummia kukkiaan humimajassa istuvien ihasteltavaksi. Kuvan keskellä koristeomenapuu 'Rixi', sen kukat ovat jo vaalentuneet.Tässä 'Rixin' kukkia lähempää katsottuna. Helmipensaatkin kukkivat jo täyttä päätä, sitä tämä helle tekee. 

Kaikki tuntuu etenevän sellaista vauhtia, ettei perässä tahdo pysyä. Eilen lämpötila kohosi ainakin +28 asteeseen. Tänään saavutetaan varmasti samat lukemat. Olen tehnyt puutarhassa töitä, mutta tiukille ottaa välillä. Nyt on juomatauko pidetty ja kitkemään mars!


15 kommenttia:

 1. Tänä vuonna kaikki näyttää kukkivan valtoimenaan. Koristeomppujen lopettaessa syreenit aloittivat. Paahteessa ei todellakaan jaksa kovin pitkään ahertaa. Onneksi rikkaruohot eivät ole kuivuudessa riehaantuneet.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua ja toukokuun viimeisiä hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, nyt pihasyreenit ovat täydessä kukassa joka puolella. Minun pitäisi käydä vielä voikukkia ja rönsyleinikkejä metsästämässä pitkin puutarhan kukka-alueita, mutta onneksi ei ole ihan mahdoton tilanne - vaikka en ole juuri ehtinyt kitkeä lainkaan.
   Kiitos, samoin sinulle!

   Poista
 2. Niin kaunista! Minä missasin omenapuun kukinnan kokonaan, kun olin muutaman päivän poissa kotoa. Onneksi olen nähnyt sen ennenkin :-)
  Näitä hetkiä ei kyllä haluaisi viettää missään muualla kuin kotipihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotipihasta ei tosiaan haluaisi olla pitkään poissa, kun kaikkea tapahtuu koko ajan ja vauhdilla. No, minä olen kyllä aika sitkeästi täällä :). Tulin harvinaisen aikaisin sisälle äsken (klo 18.45), sillä meillä ukkonen jyrähteli ja on todella painostava tyyni paahde, jonka johdosta ihan mahdoton laivue hyttysiä ja mäkäräisiä hyökkäsi kimppuuni kitkiessäni. Yritin olla välittämättä niistä, mutta allergisena niiden pistoille, päädyin tulemaan sisälle, jottei ensi yö mene raapiessa hurjia paukamia. Odotin kovasti, että saisimme edes vähän sadetta, mutta ei yhtään pisaraa. Meillä ei ole satanut toukokuussa lainkaan ja lämmintä /hellettä on riittänyt viimeiset kaksi viikkoa.

   Poista
 3. Todella kauniisti kukkivat puut.
  Helteellä töiden tekemistä on ollut pakko hieman jaksottaa. Tänään onneksi oli välillä pilvisempää ja työt sujuivat heti sutjakammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä toukokuu oli puille mieleen ja pölyttäjiäkin oli runsaasti paikalla. Tauot ovat tarpeen kuumuudessa - ainakin juomatauot.

   Poista
 4. Mikä onni onkaan käyskennellä tuollaisessa unelmien puutarhassa, puut täynnä huumaavan tuoksuisia kukkia. Tulppaanitkin olet valinnut niin täydellisesti väreihin sopiviksi. Muista nauttia tästä täysin rinnoin ;)
  Mukavaa kesäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä nauttinut! Puiden kukinta oli niin kaunista ja samaan aikaan tulppaanit ja kukkivat arovuokot ja muut perennat, ah! Toivottavasti sinäkin saat nauttia keskuusta, kohta se jo alkaakin.

   Poista
 5. Voi jukrat, miten komeasti nuo puut kukkivat! Ihan kateeksi käy. Teidän seudulla ei talvi sitten tainnut kurittaa silmuja samalla lailla kuin täällä. Aurinkoista kuunvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa puista kukki ihan valtavan upeasti. Talvi kuritti osaa kasveista eli kaikki eivät selvinneet. Odotan vielä, jos joku ihme tapahtuisi.
   Kiitos, samoin sinulle!

   Poista
 6. Oi joi mitä kukintaa. Tänä vuonna puiden kukinnasta sai nauttia lyhyen, mutta sitäkin runsaamman hetken. Tsemppiä mäkäräisten kanssa, täällä niiden kanssa taistellaan myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on vain sisukkaasti yritettävä tehdä mäkäräisistä huolimatta, mutta paukamien määrä kasvaa tasaista tahtia, huh.

   Poista
 7. Tänä vuonna omenapuut tosiaan kukkivat runsaasti.

  VastaaPoista
 8. Teillä on niin kaunista. Helle on tosiaan tehnyt omansa kukinnan vauhdittamiseksi. Nyt jo juhannusruusu kukkii. Varmaan ennätys meillä.

  VastaaPoista