tiistai 7. toukokuuta 2024

KOSKA KUKKII -HAASTEEN LOPPURAPORTTI
On aika julkaista Hiidenkiven puutarhassa -blogin julkaiseman haasteen tulokset omalta kohdaltani. Todettakoon, ettei yhtään täysosumaa tullut. En sure lainkaan, koska kaikki valitsemani kasvit ovat reippaasti hengissä ja kukkivat kukin omaan aikaansa.Lumikellot kolmiopenkissä

Veikkaukseni oli, että kukat aukeaisivat 14.4.2024, mutta tänä vuonna ihan ensimmäinen tämän paikan lumikello oli auki 1.4. ja siitä eteenpäin kukkia avautui tasaisesti. Kuva on otettu 11.4. Lumikellot yllättivät siis minut aikaisemmalla kukinnalla kuin veikkasin ja hyvä niin. Lumikellot kukkivat monessa eri paikassa edelleen, olen iloinen näin pitkästä kukinta-ajasta.Krookukset arboretumissa kallion vieressä

Veikkaukseni oli, että tällä paikalla krookukset avautuisivat 18.4.2024. Kukinta alkoi melkein viikkoa aikaisemmin eli 12.4. Varmaan pitkä kylmä jakso on pidentänyt myös krookusten kukintaa, sillä monin paikoin on vieläkin kauniisti kukkivia ryppäitä ilahduttamassa sekä minua että pörriäisiä.Sinivuokot mognolianvaahteran alla

Veikkaukseni oli, että sinivuokot kukkisivat 22.4.2024. Sinivuokot avasivat kukkansa 18.4 tai ehkä jo vähän ennen, mutta siitä ei ole faktatietoa. Edelleen sinivuokot kukkivat ja ovat kerrassaan suloisia. Taidan siirtää tänne mongolianvaahteran juurelle lisää sinivuokkoja, sillä tässä niitä tulee katsottua usein, koska teen paljon töitä keittiöpuutarhan alueella. 
Kasvitieteelliset / villitulppaanit /kääpiötulppaanit ruusupuistossa

Veikkaukseni oli 26.4.2024. Viime vuonna nämä ilahduttivat vappukukkina, mutta tänä vuonna kukkien avautuminen osui hieman myöhäisemmäksi, ehkä kylmä ja luminen jakso viivästytti kukkien avautumista? Tänä keväänä nämä kääpiötulppaanit kukkivat 4.5.
Sieviä pieniä tulppaaneja 4.5.2024Palloesikot piharingissä

Veikkaukseni oli 24.4.2024. Ensimmäiset palloesikon kukat olivat tällä paikalla auki 1.5. Ilmeisesti kylmä jakso viivästytti myös näiden kukintaa viime vuoteen verrattuna. Yhtä kaikki, nyt palloesikot kukkivat monin paikoin ja ovat oikein kauniita.

Kiitos Minnalle kivasta haasteesta! 


18 kommenttia:

 1. Kukkimisajan veikkaaminen on normikeväänäkin vaikeaa. Tämän kevään omituisten säiden vuoksi monin verroin hankalampaa. Sinun ennustuksesi eivät menneet kovin paljon pieleen. Kun osa kukki jo ennen ennustettua päivämäärää ja osa hiukan sen jälkeen, keskimäärin osuit nappiin. Ja todellakin, pääasia, että ovat hengissä ja kukkivat. Kylmä sää on minustakin pidentänyt kukkimisaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän haasteen johdosta tuli ainakin havaittua aika konkreettisesti erilaisten kevään säiden vaikutus kasveihin. Pitkä kukinta-aika on hyvä juttu, toisaalta ylimääräistä jännitystä tulee pakkasöiden mahdollisista vaikutuksista arkoihin kasveihin.

   Poista
 2. Pääasia on tosiaan se, että kaikki veikatut kasvit ovat hengissä ja ilahduttavat sinua kukinnallaan.

  VastaaPoista
 3. Pääasia, että kukkivat 😊

  VastaaPoista
 4. Melko hyvin veikattu, ihanaa kukintaa teillä!

  VastaaPoista
 5. Tämä kevät heitti vaikeusbonuksen mukaan arvailuihin! Suloisia kukkijoita jokainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kevät taitaa heitellä jossain vaiheessa, mutta tuntuu, että nyt on ollut melkoisen enemmän kylmää kuin joskus. Kaikki kukkijat otetaan kuitenkin lämmöllä vastaan.

   Poista
 6. Hyvin veikattu 😊 ainakin siihen nähden, että kevät on ollut melkoista vuoristorataa 🤭 Nämä viileät jaksot välissä ovat kyllä aika hyvin pidentäneet kukintaa ja onkin ollut mukavaa nautiskella kukista, iun niillä ei ole kiire lakastia 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vuoristorataa on ollut hyvinkin. Nyt on taas turhan kylmää sekä öisin että päivisin. Viime yönä meillä oli -5,1 astetta ja päivällä saa olla ihan kunnolla kerrospukeutunut, että tarkenee ulkona. Pitkät kukinta-ajat ovat ehkä ainoa hyvä puoli :D.

   Poista
 7. Kivipellon Saila5/08/2024

  Kevät on ollut hyvinkin oikukas eli ennustaminen oli vieläkin vaikeampaa! Itse pääsin helpommalla katsoen vain vappukukat ja niiden kanssa menikin sitten nappiin, mutta se ei tainnut olla haasteen tarkoitus! Mutta ihanaa, että kaikki kukkii ja varmaan vielä pitkäänkin sään viileyden vuoksi! tämä oli kiva haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin pääasia on, että kasvit ovat hengissä ja kukkivat. Sinulla oli hienot veikkaukset!
   Onneksi ensi viikon puolivälissä sää ilmeisesti lämpenee, nyt yöt ovat niin kylmiä, että tilanne aiheuttaa vähän ylimääräisiä sydämentykytyksiä.
   Haaste on kiva, sillä ainakin tulee paneuduttua eri lajien kukinta-aikoihin ja niihin vaikuttaviin seikkoihin.

   Poista
 8. Tänä keväänä säät vaihtelivat niin laidasta laitaan kuin vain mahdollista, joten kukinta-aikojen vaikkaaminen oli todella haastavaa. Sen näkee näistä sinunkin kukkijoistasi, kuinka lämmin huhtikuun alkupuoli ja kuun loppuun sattunut kylmä jakso vaikuttivat kukintaan. Jotain hyvää sentään oli kylmissä keleissäkin, eli aikaiset kevätkukkijat ovat edelleen kukassa. Eipähän ollut tänä vuonna liian helppoa osua napakymppeihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kiteytit huhtikuun säiden vaikutukset, juuri niin siinä kävi. Haaste oikein konretisoi lämpötilojen vaikutukset. En ole lainkaan harmissani, koska kukat kukkivat. Sinulle jää tuomarina arvioitavaksi, kuka onnistui veikkauksissa parhaiten :).

   Poista
 9. Tämä kevät on mennyt niin laidasta laitaan, että ihme jos on yksikään arvaus osunut oikeaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin melkoista vuoristorataa ja enemmän siellä kylmän puolella.

   Poista