keskiviikko 15. toukokuuta 2024

VERANNAN RAKENUSTYÖMAA

 Meillä on etupihalla nyt melkoinen rakennustyömaa. Alustavana suunnitelmana oli rakentaa uusi veranta vanhan kuistin perustalle. 

Rakennusvalvonnan katselmuksessa todettiin kuitenkin, että jossain vaiheessa vanha betoniperusta on murtunut, joten sitä ei voinut käyttää. Perustan murtumat ja vääntyminen oli ihan helposti silmin nähtävissä.Kaivinkone tuli kaivamaan vanhat perustukset pois ja samalla pohjaa kaivettiin laajemmin muutenkin, jotta kaikki routiva maa saatiin varmuudella pois. Edustalla kasvaneet marjakuuset otettiin muovisäkkeihin talteen odottamaan uutta istutusta. Kastelin taimet hyvin ennen ylöskaivamista.Pihalla oli aikamoinen ahtaus, kun kuorma-auto toi sepeliä ja vei pois kaivetun maa-aineksen. Vaihtolavalle on kerätty poispurettua puuainesta, se jatkaa matkaa kierrätykseen eli ilmeisesti haketeaan.Työ etenee.Laudoitus betonivalua varten. Rilla on työhönsä omistautunut ylin tarkastaja - ihan joka työvaiheessa ;).  Kaikki remonttimiehet on myös tarkistettava ennen työmaalle pääsyä. 


Betonivalun päälle on tänään tullut harkkoja.Maanantaina alkoi kuopan kaivu ja keskiviikkona ollaan tässä vaiheessa. 


10 kommenttia:

 1. Kannattaakin tehdä kerralla kunnolla. Mukavan nopeasti tuo työ etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun piti kuitenkin kaivaa kaikki perustukset uusiksi, olisi ehkä voinut leventää verannan lyhyttä sivua pikkuisen (esim 50 cm), mutta piirustuksia ei tässä vaiheessa voi mennä enää muuttamaan. Olisin helpottunut, jos rakennusprojekti etenee sujuvasti, sillä väistämättä siitä seuraa hieman puutarhassa korjattavaa talon ympärillä.

   Poista
 2. Teillä on mahtavat projektit. Luin aiemmasta jutustasi päätöksestä palauttaa kuisti enemmän vanhaan asuunsa. Olen siitä aivan liekeissä, tosin tuskin kukaan voi olla innokkaampi kuin te itse! Niin totta, että uudemmat kuistit eivät kovin usein noudata vanhan mallia eivätkä oikein istu kokonaisuuteen kauniisti. Teille tulee nyt talon arvoinen helmi siihen paraatipaikalle.
  Perustuksiin ja kaikkiin valmisteluihin kuluu varmaan aina puolet ajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinustakin on kannatettavaa palauttaa aikakauden arkkitehtuuri. En ole hämmästynyt :D. Minua on häirinnyt tuo sekoitettu tyyli aika tavalla. Toivottavasti kaikki toteutuu hyvin ja lopputulos on se mitä haetaan.

   Poista
 3. Kuistin palauttaminen alkuperäiseen malliinsa tulee varmasti olemaan jo ulkonäöllisesti suuri ja näyttävä muutos. Samalla korjaantui myös murtunut betoniperusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin uskon ja toivon. Tykkäsin kovasti arkkitehdin piirtämästä julkisivukuvasta, se näytti siltä, kuin talo olisi ollut aina kuvan näköinen. Puuikkunoilla lasitettu veranta on avokuistia tarkempi routimiselle eli on hyvä, että pohja on kunnossa.

   Poista
 4. Kivipellon Saila5/16/2024

  Onpa melkoinen projekti jälleen, mutta kannattaa ja hienoa että vaalitte talon henkeä uutta rakentaessanne! Perustuksen teko on hyvin tärkeä vaihe ilman muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä aika kokonaisvaltainen projekti. Pitkään on mietitty, koska ei ole ihan halpaa touhua. Toisaalta haluamme pitää talosta huolta ja monta asiaa oli nyt vauhdittamassa päästöstä, joten tehdään nyt talovanhuksen koko ulkoremontti samalla kertaa yhdellä rykäyksellä.

   Poista
 5. Teillä on taas suuri rojekti meneellänsä. Lopputulos on kuitenki varmasti vaivan arvoone. Vaikket taira vasaraa palio heilutellakkaa, vaatii tuaki tyämaa sunki tyäpanosta, ainaki loppusiistimine ympäristötöineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yllättävän paljon on pitänyt selvittää monia asioita ja miettiä, mitä halutaan. Ja loppusiistiminen on melkoinen työmaa, se on ihan varma. Toivon hartaasti, että lopputulos on se, mitä haettiin ja todella vaivan arvoinen.

   Poista