torstai 28. maaliskuuta 2024

HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN AIKAA

 Mikä ihana aurinko tänään torstaina on ollutkaan! Kevät tuntuu ilmassa ja aurinko lämmittää.

Puuhailin pihalla yhtä sun toista, mutta vieläkin on lunta paikoitellen niin paljon, että sohjo menee saappaan varresta sisään. Pajunkissoja oli helppo ottaa mukaan ojan pientareelta. Ennuste näyttää siltä, että torstai jää ainoaksi aurinkoiseksi pääsiäisen päiväksi, mutta minkä sille voi. Tästä päivästä olen nauttinut täysin palkein. Ostin omaksi ilokseni muutamia sipulikukkia, jotka voi myöhemmin istuttaa puutarhaan. Hyasintit ovat kalpean keltaisia, kunhan aukeavat ja pienet tetenarsissit ovat pikkuisia aurinkoja.

Hyvää pääsiäistä!


18 kommenttia:

 1. Täällä meilläkin oli mitä mahtavin kevätpäivä. Lämmin ja aurinkoinen. Suurin osa päivästä kuluikin ulkona takapihaa haravoidessa ja siistiessä.
  Hyvää pääsiäistä myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinä pääsit jo haravoimaan! Täällä se ei vielä onnistu, mutta toivotaan kevään edistymistä. Ehkä talon eteläseinustan pionipenkkiä pääsee kohta siistimään.
   Kiitos 😊!

   Poista
 2. Tänään oli todellakin niin keväinen fiilis. Kauniit kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hyvältä auringonpaiste tuntuikaan, pitkään on ollut niin pilvistä. Kukat tuovat iloa :).

   Poista
 3. Eilen olikin niin ihana päivä, meillä täällä Raumalla mitattiin kevään lämpöennätys, 13 astetta!
  Tänään saadaankin taas sadetta.
  Lumet ovat sulaneet, pieniä piippoja näkyy siellä täällä, mutta ei vielä kukkia. Niinpä olen kukittanut kasvihuoneen pääsiäiskukilla.
  Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonpaiste saa niin hyvälle mielelle :). Täällä perjantai alkoi yllättävän aurinkoisena mutta sade on tulossa myöhemmin tänään, jos ennusteisiin on luottaminen. Kasvihuoneesi onkin ihanan kukkiva kevätpuutarha! Kiitos!

   Poista
 4. Olipa todella ihana kevätpäivä eilen. Tuntuu, että minun pihani on ainoa paikka, missä on vielä lunta, mutta eiköhän tuo pian katoa. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen lumi vajeni hyvää vauhtia, meillekin tuli talon eteläseinustalle nurmea näkyviin. Lähipäivinä sataa vettä ennusteen mukaan, se sulattaa lunta hyvin.

   Poista
 5. Eilen oli todellakin kevään hienoin päivä. Meillä mittari kohosi +11 asteeseen. Ehdin vasta ennen auringonlaskua pihalle vähän rapsuttamaan. Tänään on ollut pilvistä ja iltapäivällä alkoi sade. Lunta ja jäätä pihalla edelleen riittää, mutta hienosti sulaminen jatkuu. Jopa yön aikana oli osa jääpaakuista pienentynyt, osa kadonnut kokonaan. Tästä on suunta vain ja ainoastaan eteenpäin.
  Kauniit asetelmat. Mikä parasta, sipulikukat jatkavat eloaan puutarhassa.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi sateen sulattavan lunta ja jäätä aika tehokkaasti. Suunta on joka tapauksessa vain ja ainoastaan eteenpäin :). Minustakin on kiva saada sipulikukkien ruukut istutettua puutarhaan ja siellä niitä voi ihailla tulevinakin vuosina. Kiitos!

   Poista
 6. keltaisten hyasinttien keltainen on kaunissävyistä, niitä olen minäkin ostanut puutarhaan istutettavaksi. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 7. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. Onpa kivat pääsiäisasetelmat! Torstai oli täälläkin aurinkoinen ja lämmin päivä, mutta se meni itselläni töissä. Eipä ulkonakaan olisi pystynyt mitään tekemään, kun lunta on vielä kymmeniä senttejä joka puolella. Pihaantulokaan ei ole vielä alkanut paljastua. Koko tämän aamun on satanut räntää mutta nyt näyttäisi kääntyvän vetisemmäksi. Jospa se saisi edes vähän sulamista aikaan. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisasetelmasta sen verran, että tänään 3-vuotias tyttärenpoika kysyi, saako perunanarssisista perunoita. Jäin itsekin miettimään, mistä tuo narsissi on saanut nimensä.
   Aurinkoa on meillä riittänyt paremmin kuin ensimmäiset ennusteet lupasivat. Tänään lauantainakin on ihan huikea auringonpaiste. Sen verran on vielä märkää, ettei puutarhatöitä voi tehdä kuin pienin osin. Toivottavasti teillekin vielä saapuu aurinko jatkamaan sateen tekemää aloitusta lumien sulattamiseen suhteen.

   Poista
 9. Kauniit asetelmat! Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista