lauantai 9. maaliskuuta 2024

KOSKA KUKKII -haaste

 Vastaan jälleen Minnan haasteeseen. Hiidenkiven puutarhassa -blogi pyöräyttää kolmannen kerran liikkeelle arvausleikin. 

Todettakoon ensin, että meillä ei ole vielä lumen alta paljastunut maata lainkaan. Hiekkatietkin ovat jäätikköä. Tämä Rillan poseerauskuva on otettu tällä viikolla saaressa ja siinä on enemmän maata näkyvissä kuin muualla.Tämä kuva on samalta kävelylenkiltä. Järven jää kantaa toistaiseksi tukevasti.


Palataan haasteeseen. Tänä vuonna päädyn tarkkailemaan huhtikuussa kukkivia lajeja. Viime vuonna arvailin etupäässä toukokuun ja jopa kesäkuun kukkia.

16.4.2023


Lumikellot kolmiopenkissä

Minulla on lumikelloja eri puolilla puutarhaa ja veikkauksessa tarkkailen kuvassa näkyvää kolmiopenkkiä, jonka päädyssä on lumikelloja. Kuten huomaatte kuvan päiväyksestä, vuonna 2023 huhtikuun puolivälissä oli vielä aika paljon lunta. 

16.4.2023Veikkaukseni on, että lumikellot tällä paikalla kukkivat 14.4.2024. 

24.4.2023
Krookukset arboretumissa

Olen laittanut arboretumiin eri puolille pieniä ryhmiä krookuksen sipuleita. Tässä kallion ja kääpiövuorimäntyjen välissä on yksi alue. En yhtään muista, kuinka kauan nämä olivat kukkineet ennen kun otin yllä olevan kuvan.

Veikkaukseni on, että tämän paikan krookukset avautuvat 18.4.2024.

24.4.2023Sinivuokot mongolianvaahteran alla

Sinivuokkojakin on eri puolilla puutarhaa. Kuvassa näkyvät sinivuokot kukkivat suuren mongolianvaahteran alla useamman ryppään voimin. Nämä ovat niin suloisia.

Veikkaukseni on, että tämän alueen sinivuokot kukkivat 22.4.2024.

28.4.2023
Kasvitieteelliset / villitulppaanit / kääpiötulppaanit ruusupuistossa

Näitä minun on ehdottomasti lisättävä arboretumiin. Viihtyessään nämä ilmeisesti lisääntyvät hyvin ja mikä olisikaan mukavampaa.

Veikkaukseni on, että tämän alueen kasvitieteelliset tulppaanit kukkivat 26.4.2024.

28.4.2023Palloesikot piharingissä

Muistatte ehkä, että kasvatin siemestä mukavan määrän palloesikkoja ja niitä on istutettu sekä piharinkiin että varjolehtoon. 

Veikkaukseni on, että piharingin palloesikot kukkivat tänä vuonna 24.4.2024.

Haastan mukaan leikkimieliseen arvailuun blogit:

 • Tutkimusmetsän puutarha
 • Kukkia kallion suojassa
 • Selätön puutarhuri

Haasteen säännöt:

Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuja. Valitsemasi kasvin kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi on vielä lepotilassa. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen (tai kuukausien) päähän. 

Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä, mutta harsot ynnä muut normaalikeväästä poikkeavat viritelmät lasketaan dopingiksi. ja tietysti kukinnan alkua saa myös viivästyttää vaikkapa peittämällä lupaavan näköiset piipot lumella, jos jotain niin järjetöntä haluat tehdä. 

Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.


20 kommenttia:

 1. Kiitos osallistumisesta! Sinulla ei olekaan enää kovin pitkää odotusta edessä ennen kuin pääset etsimään noita huhtikuun kukkijoita. Onnea veikkauksiin! Toivotaan, että kevät etenee reipasta vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, piti tarttua tuumasta toimeen, että kaikki kohteet ovat tukevasti lumen alla. Sääennustajaksi ovat povanneet myöhäistä kevättä, aika näyttää miten käy.

   Poista
 2. Kukkimisajan veikkaaminen on kyllä vaikeaa. Helpompaa olisi, jos keväät olisivat aina samanlaisia, vaan kun eivät ole. Onnea veikkauksellesi. Aika virkistävää ajatella ja odottaa kukkaisia näkymiä runsaan kuukauden kuluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kevään edistyminen on suuri kysymysmerkki. Onneksi tässä veikkauksessa ei ole isot rahat pelissä ;).

   Poista
 3. Kivipellon Saila3/10/2024

  Hyviä veikkauksia, oma veikkaukseni on vielä työ/lumen alla, meillä on lunta vielä vaikka kuinka paljon ja yöpakkasia, jotka eivät tilannetta yhtään helpota! Mutta nuo kevätkukkijat ovat niin ihania kun ne todella nopeasti poksahtelevat maasta heti kun lumi irrottaa otteensa - sitä odotellessa! Mutta kuukausi tästä eteenpäin - sää on saattanut muuttua - toivottavasti - hyvinkin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, maaliskuussa tapahtuu yleensä edistymistä ja huhtikuussa sitäkin enemmän. On ihanaa, että päivä on jo pidentynyt - sekin tekee kevättä mieleen.

   Poista
 4. Täällä mietitään kuinka paljon lunta lienee vielä huhtikuun lopulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on paljon enemmän lunta kuin meillä, huh. Toivotaan, että lumista päästään kohtuullisessa aikataulussa.

   Poista
 5. Onnea veikkaukseen tässä minä olen todella huono . Lunta on vielä paljon ja yöt kylmiä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodet voivat olla hyvin erilaisia, onneksi tämä ei ole niin vakavaa arvailua :).

   Poista
 6. Melkein toivoisin, että kukkaset yllättäisivät ja aloittaisivat jo aiemmin kuin veikkasit! Mutta pianhan tuo aika menee ja saadaan nauttia kevätkukkijoiden kauneudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ilahtuisin, jos kukinta olisi aikaisempi kuin veikkauksissa. Onneksi aika kuluu nopeasti :).

   Poista
 7. Ihania kukkasia veikkasit 😊 ja kiitos haastamisesta 😄 otan haasteen vastaan innolla! 👍

  VastaaPoista
 8. Näitä ei tarvikaan odotella enää ihan hirveän kauaa;)

  VastaaPoista