maanantai 15. toukokuuta 2023

PIENTÄ JA KAUNISTA
Illan pienellä verryttelykierroksella ihastelin monia pieniä ja suloisia kukkia. Arboretumiin istutetut isot rusotuomipihlajan taimet ovat täynnä näitä valkoisia söpöläisiä.Rusotuomipihlajia tuli katsottua päivän aikaan monta kertaa, sillä tänään tein koko päivän kasvualustoja arboretumin seuraaville puille. Ja koko kroppa on siinä määrin ollut kovilla, että oli paras lähteä hieman jaloittelemaan.Aitan päädyssä kukkivat nyt jo yli neliön alueella pienet siniset kevätkaihonkukat. Ja saavat ihan rauhassa vallata alaa enemmänkin. Piharingin balkaninvuokot ovat ihmeen sitkeitä kukkijoita, näistä on iloa pitkään.Balkaninvuokkojen viereen on auennut helmililjojen vana, myös palloesikot täydentävät kukkakimaraa.Koska kukkii -haasteeseen veikkasin, että kirjopikarililjat kukkivat tänä vuonna 16.5. Pieleen meni, sillä nämä ovat olleet kukassa jo viikonlopun eli aloittivat 13.5. yhtään liljakukkoa ei ole vielä (toistaiseksi) näkynyt.Viime vuonna istutettu tähtimagnolia avasi ainakin nämä kukat, kiinnostavaa seurata jaksavatko muut nuput aueta.  Olen iloinen näistäkin.Luumupenkissä kukkii narsissisekoitus. Aika söpöjä. 

Nyt on lähdettävä saunaan, jotta saa pestyä kaikki päivän mullat nahasta pois ja lihakset löylyssä pehmenemään. Tänään oli suorastaan kuuma, kun työskenteli rivakasti ja ilma oli aurinkoinen ja lämmin. 12 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis ympäristö jaloitteluun ja verryttelyyn! Kroppa on kovilla, minulla tosin remonttihommissa. Hiki lentää ja sahanpuru sekä vanha kattomuju tarttuu hikiseen pintaan, ihanaa oli täälläkin päästä saunaan.
  Todella ihanat nuo balkaninvuokot - ja kaikki! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppahommissa saa myös itsensä pidettyä kovilla. Sauna on hyvä helpotus tiiviin päivän päätteeksi. Nyt täytyy nähdä pieni ja kaunis, tämä kevät on sitä aikaa.

   Poista
 2. Nyt kevät ja puutarha antaa päivä päivältä parempaa silmänruokaa. Kaunista. ❤️

  VastaaPoista
 3. Sinulla on siellä paljon sinistä ja valkoista kukintaa .Rusotuomipihlajat on ihastuttavia samoin tähtimagnolia . Minulla taitaa olla kaikkia näitä sinisiä kukkijoita ja pitää taas niitä lisäillä . Minulla on vaan nyt ihan kauhea koivu allergia oireet meneillään ja koivuja löytyy meidän tontilta ja ympäristöstä reilusti . Kuivaa on ollut hieman satoi yöllä mutta lisäsateita kaivataan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnitin itsekin huomion tähän sinisen ja valkoisen kukintaan. Onhan täällä muutakin, mutta valikoin tähän juttuun nyt nämä. Kaikkia voisi lisätä kevään iloksi. Surullista, että koivuallergia kurjistaa oloasi. Minulla on puolestaan allergia mäkäräisten ja hyttysten pureminen, varsinkin mäkäräisistä tulee hurjia märkiviä paukamia … ja nyt pölähti mäkäräiset haitaksi.
   Täällä ei ole satanut vielä, mutta nyt ilmassa haisee sade, ehkä illalla sataa.

   Poista
 4. Sieltä löytyy vaikka mitä kaunista kukassa. Ihana, että magnoliakin kukkii edes pikkuisen, onneksi sattui leuto talvi ensimmäiseksi kohdalle. Hauskoja mininarsisseja tuolla isompien välissä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli kiva bonus saada edes muutama magnolian kukka, vaikka pääasian sen selviäminen talvesta. Toivon pensaan juurtuvan kunnolla ja tottuvan paikkaansa, ehkä tulevina vuosina olisi runsas kukinta ilona. Nuo mininarsissit ovat tosi söpöjä minustakin. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 5. Siellähän on rehkitty oikein kunnolla! Onneksi on maisemat kohdillaan lepotaukojen aikana:)

  VastaaPoista
 6. Pieni ja kaunista, sitä puutarhassa on paljon. Sauna tekee hyvää kunnon puutarhapäivän jälkeen.

  VastaaPoista