perjantai 30. huhtikuuta 2021

VAPPUA KERRAKSEEN
Vappua vietetään meillä ulkoillen puutarhatöissä, tosin vaatetta saa olla päällä ihan kunnolla, miten voikin tuntua niin kylmältä! Tarhakylmänkukatkin pörröisessä asussaan ovat hyvin harkitsevia; ei ehkä kannata vielä avautua.Jännityksen merkeissä jatketaan, sillä päätin siirtää torstaina 29.4. lisää taimia kasvihuoneeseen. Kurkut ja ne muutamat tomaatit, mitkä vein sinne viime viikolla, ovat pärjänneet ihan hyvin. Nyt tosin jouduin suurentamaan telttaa kasvihuoneen sisällä.Joka yö on käynyt enemmän tai vähemmän pakkasen puolella. Tänä vapunaaton aamuna varhain oli mittarissa -6,1 astetta pakkasta. Huh! Onneksi lämmitin auttaa harsojen sisällä. Nyt on 20 tomaattia istutettu lopulliseen kasvualustaan, muutama taimi on vielä sisällä. Tomaatit saavat nyt rauhassa juurtua. Hallaharso toimii samalla varjostajana ja kylmän suojana.Suippopaprikat ovat kasvaneet 80 cm mittaisiksi ja kukkivat täyttä päätä. Siirsin niitäkin suurempaan astiaan.Kuten voitte huomata, on 'Fiyaka' suippopaprika on aloittanut paprikoiden kasvatuksen, näistä tulee kynämäisiä noin 20 cm pituisia hedelmiä. Punaiseksi kypsyttyään niiden pitäisi olla maukkaita, makeita ja rapeita. Näitä voi syödä sellaisenaan tai käyttää ruoanlaitossa ja koristeena.Perunat ovat kasvaneet muhkeiksi.Tänään olen istuttanut pensaita ulos. Tosin vähän hitaasti käy homma, sillä kävin näin vapun kunniaksi piikillä eli ensimmäinen annos koronarokotetta on saatu. Vasen käsi kipeytyi rokotteesta aika tavalla ja käden käyttö on hankalaa. Tuskin tämä vaiva kestää paria päivää pidempään. Innokasta puutarhatyöläistä ei ihan vähällä lannisteta, joten tein sitten hieman yksikätisesti ja verkkaiseen tahtiin.

Oikein hauskaa vappua teille kaikille, miten työnjuhlaa sitten vietättekin! 

 

20 kommenttia:

 1. Sinulla on sato jo pitkällä. Täällä on pitkästä aikaa ollut vähän lämpimämpi uurastaa ulkona. Toivottavasti saat pian molemmat kädet käyttöön. Iloista Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lämpöä saapuisi hiljalleen tännekin, onneksi muuten on ollut melko aurinkoista ja kivaa puuhata poutasäällä. Omavaraista satoa olisi haaveissa ja vielä toistaiseksi näyttää aika hyvältä siinä suhteessa.
   Tänä aamuna käsi tuntuu vähän paremmalta, eilen sitä ei voinut kovin hyvin liikuttaa.
   Kiitos, samoin sinulle!

   Poista
 2. Täällä meilläkin päivä on kulunut puutarhatöitä tehdessä.
  Mukavaa vappua. 🎈🎈

  VastaaPoista
 3. Siellä on mahtava meininki! Kasvihuoneessa näyttää mahtavalle. Yöpakkasia on ollut täälläkin ja päivittäin on satanut lunta/räntää. Lunta on vielä paikoitellen kasoissa. Minäkin sain koronarokotteen. Käsi tuli kipeähköksi rokotuskohdasta, mutta se parani parissa päivässä. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu mahtavalta saada suureksi kasvaneita vihanneksia kasvamaan kunnon kasvualustaan ja aloittamaan juurtumistaan. Hoitaminenkin helpottuu kasvihuoneessa.
   Tänään käsi on jo aamulla paremman tuntuinen, eiköhän se siitä.
   Kiitos ja samoin sinulle hyvää vappua!

   Poista
 4. Kasvaris näyttää toooosi hyvältä! Lämmittimen ja harsojen kans päriäävät varmasti. Pihatöis tääläki päivät sujuu. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kylmällä mutta aurinkoisella säällä kasvihuoneessa tuntuu oikein mukavalta puuhailla, lämpö nousee äkkiä noin 23 asteeseen. Öiden suhteen on oltava tarkkana.
   Iloista vappuviikonlopun puuhailua sinne!

   Poista
 5. Toivottavasti käsivarsi on jo toipunut. Minä vasta mietin kurkkujen ja kesäkurpitsojen kylvämistä, on niin kylmää nyt ja luvassa. Ehkä kuitenkin kylvän ja laitan sitten vaikka harsojen kanssa. Osan kurkuista laitan kuitenkin ämpäreihin kasvamaan ja niitä voi sitten siirtää sisälle jos näyttää oikein kylmältä. Nuo paprikat näyttävät erityisen hienolta minun silmissä koska en ikinä onnistu niiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä päivä on jo huomattavasti parempi, vaikka pientä tuntemusta kädessä vielä on.
   Minäkään en oikein usko silmiäni, kun katselen noita paprikoita. Viime vuonna niiden kasvu oli tosi paljon hitaampaa ensimmäisen 1-1,5kk:den aikana.
   Minä kylvin kolmannen kurkkuerän muutama päivä sitten, taimet ovat nyt sirkkalehtivaiheessa. Kylmää toukokuuta ovat säätieteilijät ennustaneet - saapa nähdä. Hyvää vappua joka tapauksessa!

   Poista
 6. Taimesi näyttävät pärjäilevän hyvin kasvarissa. Meillä on ollut pääasiassa -4 astetta öisin ja päivisin vain muutama aste lämmintä. Tänään tuulee navakasti ja on todella kylmää, mutta ei sentään sada minkäänlaista möhnää taivaalta, joten kai sitä on oltava tyytyväinen. Kunhan saadaan aamuruoka syötyä, lähden lasten kanssa ulos kokeilemaan, tarkeneeko siellä tehdä mitään. Aurinkoista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oma kasvihuone alkaa tulla tutuksi ja viime vuoden kokemuksista on paljon hyötyä, uskaltaa jo ottaa riskejä. Eihän onnistuminen ihan varmaa tietenkään ole.
   Tuuli tuntuu aivan hyisen kylmältä, lämpötila on nyt klo 11.30 +4 astetta, vaikka aurinko varovaisesti paistaa.
   Kiitos, samoin teidän perheelle!

   Poista
 7. Kylläpä siellä näyttää kasvihuoneessa hyvältä! Mies toi minulle tänään Lidlistä komean paprikapuskan tuliaisiksi - niitä unohdin kokonaan kylvää ajallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sait valmiina komean paprikan! Kasvihuoneessa touhuaminen on ilo!

   Poista
 8. Olet selvästi edellä meitä viljelyhommissa! Meillä kasvihuone vielä ammottaa tyhjyyttään ja avomaalla on lähinnä valkosipulit - ne mitkä sinne syyspimeällä tökittiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kasvihuoneessa ei ole mahdollista käyttää lämmitintä, ei sinne näin kylmillä voi mitään laittaa kasvamaan - myös hallaharsoteltta on pakollinen lämmittimen lisäksi. Joten kiire ei ole vielä, itse vaan hätäilen, koska taimet ovat kasvaneet kiitettävän hyvin ja nopeaa tahtia :).
   Minulla ei ole valkosipulia lainkaan, siihen pitäisi perehtyä - siinä suhteessa olet hyvin edellä :). Kiitos kommentistasi ja tervetuloa jatkossakin seuraamaan puutarhapuuhiani.

   Poista
 9. Siellä on hyvät oltavat taimilla, kun pidät niistä hyvää huolta. Ne maksaa sulle kaiken takaisin makoisana satona :)

  VastaaPoista