perjantai 15. marraskuuta 2019

SINIVALKOISTA -haaste

Sain haasteen Tiiulta blogista Puutarhahetki - suurien unelmien puutarhablogi. Haasteen ideana on juhlistaa sinivalkoisin kuvin edessä olevaa Suomen itsenäisyyspäivää. Vastaan haasteeseen lähinnä maisemakuvin, sillä tämän kesän kukkakuvissa ei ollut vielä järkkäriä käytettävänä.


Olen huomannut, että yhä enemmän pidän valkoisista kukista, vaikka löytyy minulta paljon muitakin värejä puutarhasta. Valkoinen kuitenkin rauhoittaa ja raikastaa. Kukkien sininen taittuu usein lilan suuntaan, joten oli vaikea löytää puhtaan sinisiä kukkakuvia, joiden laatu olisi ollut kelvollinen tänne upeiden valokuvaajien tarkasteltavaksi.


Lähdetään liikkeelle tammikuusta. Puhtaan lumen ja kuuran valkoisuus ja taivaan sini. Pihaamme ajettaessa ohitetaan kaksi visakoivua, mitkä istutin vuonna 2001. Kuura on huurruttanut myös vanhat pihasyreenit ja aurinko pakkassäässä saa huurteen kimaltamaan.


Aurinko paistaa talvella matalalta ja saa jopa lumeen sinisiä sävyjä.


Luminen talvi 2019. Hangessa sai tarpoa, kun lähti puutarhan poikki jäälle kävelemään.


Kyllä luminenkin puutarha on kaunis.


20.4.2019 joutsenpariskuntamme oli saapunut, ne ovat onnellisia keväästä ja suunnittelevat pesänrakennusta tutulle luodolle vähän matkan päähän rannastamme. Niin sinistä ja valkoista.


Toukokuun puolivälissä puissa alkaa vihertää, taivaan sinivalkoisuus heijastuu järvenpintaan.


Ritan kanssa käymme usein rannassa nauttimassa maisemasta.


Ihana kevät. Taivaan sinisyyttä vasten ovat avautumassa valkoisten kukkien nuput. Kaikki kasvaa kohisten ja lintujen laulu säestää puutarhatöitä.


Etualan helmihyasintit ovat hyvin isänmaallisissa sävyissä.


Rantasaunan vieressä Tammelan kaunotar kukkii niin valkoisena kesäkuussa.


Samoin kukkii hyvin vanhaa kantaa oleva juhannusruusu väentuvan nurkalla. Juhannusruusussa on jotain hyvin suomalaista.


Päätetään tämä kierros syksyiseen rantaamme. Valkoiset koivunrungot sinistä taivasta ja järvenpintaa vasten katsottuna. Ilma on kuulas ja viileä, sinisen sävykin on hieman erilainen. Puutarha on vaipumassa talvilepoon, joutsenet ovat jo muuttaneet. Odotamme näitä kauniita lintuja taas keväällä saapuviksi.

Haastan seuraava blogit:
Valkoista salviaa
Inkalilja Love
Vaarin torpan puutarha

Haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu / Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääosassa
- haasta kolme tai useampi blogiystävä mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista-haaste -postauksen kommenttikenttään.

37 kommenttia:

 1. Näitä maisemia kelpaa ihastella kaikkina vuodenaikoina! Paikkanne on ihan paratiisi, niin ihanaa, että siitä pääsee nauttimaan blogisi välityksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superpaljon kiitoksia Saila! Et arvaakaan, miten paljon kommenttisi lämmittää mieltäni. On niin kiva jakaa kanssanne puutarha- ja luontoasioita, sillä onhan tämä usein yksin puuhaamista, vaikka puutarhassa ei yksinäisyyttä tunne. Kiva, että tänne voi tuoda myös keskeneräisyyttä ja "vaiheessa" olevia asioita, täällä kun kaikki taitavat ymmärtää puutarhan keskeneräisyyden. Toivon iloa viikonloppuusi!

   Poista
 2. kuten saila jo edella kirjoittikin, kotisi sijaitsee uskomattoman kauniilla paikalla. kuvistasi välittyy Suomen luonto kauneimmillaan eri vuodenaikoina. Tutustuin myös tyttäresi kauniiseen, taidolla suunniteltuun pihaan. koirulitkin ilahduttivat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona! Minustakin tämä ympäristö on ihana. Kohdalle osuneet ensimmäiset ihmiset, ovat nähneet sen myös, kun ovat asettuneet paikalle asumaan todennäköisesti 1800-luvun alkupuolella. Tästä rannasta on liikuttu kirkkoon veneellä, kun teitä ei ollut tai niiden kunto oli heikko (nykyistä maantietä pitkin matka on noin 14 km). Välitän terveiset tyttärelleni :).

   Poista
 3. Lämpöiset kiitokset haasteesta, Päivi! Otan sen hyvin mielelläni vastaan!
  Sinä valitsit tähän haasteeseen todella kauniit ja hyvin suomalaiset kuvat. Koivun valkoinen kylki, hehkeät juhannusruusut, sinisenä välkkyvä järvi ja puhdas hanki - en näin äkkiseltään pysty kuvittelemaan mitään tuon suomalaisempaa. Täytyy myös yhtyä edellisiin kommentoijiin ja jälleen kerran ihastella, kuinka kauniilla paikalla kotinne sijaitseekaan!
  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi ja kiva, että otat haasteen vastaan! Between laittoikin Kuoppamäen laulun sanat omaan postaukseensa tästä aiheesta, ajattelin itsekin niitä säkeitä tätä aihetta miettiessäni. Suomi on hieno maa ja onhan meillä paljon kaunista luontoa ympärillämme. Olen iloinen, että saan vaalia ja kunnostaa puutarhaa tässä ympäristössä - on mukava miettiä myös kauas taaksepäin ihmisten elämää täällä samalla kun kitkee istutuksia.

   Poista
  2. Kotipaikallanne on todella pitkä historia ja sinne on varmasti mahtunut monenlaista elämää. Pihapiirillä olisi varmasti tarina jos toinenkin kerrottavana, jos se osaisi puhua.

   PS. Blogissani on sinulle haaste, jos haluat vilkaista :) Mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Upeita maisemia ja joutsenet <3 <3 Minäkin jo sain tämän haasteen, pitää penkoa kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! En ole niin taitava lintutuntija, mutta nämä meidän joutsenet taitavat olla kyhmyjoutsenia? Kansallislintuna laulujoutsen olisi vielä ollut piirun verran "isänmaallisempi". Odotan uteliaana sinun kuvavalintoja, on hauska, kun löytyy monta kulmaa tarkasteluun ja valtavasti erilaisia kuvia :).

   Poista
 5. Sininen taivas ja valkoiset pilvet - oletpa vanginnut kauniita hetkiä! Ne ovat täydellisiä kuvia tähän upeaan haasteeseen. Kiitos myös haasteesta tänne päin, siihen on ilo taas osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko kauniista sanoistasi! Kiva, että otat haasteen vastaan!

   Poista
 6. Miten kaunis puutarhasi onkaan niin kesällä kuin talvellakin. Olet valinnut hienoja kuvia, joiden suhteen sinulla ei ole mitään hävettävää. Se, minkä puutarhassasi itse ehkä koet keskeneräisyytenä, on meistä katselijoista ja lukijoista valmista ja kaunista. Kaikki muutos- ja rakennustyöt näkyvät kehityksenä ja laajennuksina, ei millään tavoin keskeneräisyytenä. Usein ajattelen, että kunpa alapihaan portaat johtaisivat järven rantaan. Vesi on upea elementti, jonka äärellä tahtoisin elää. Näin ei ole, eikä todennäköisesti tulekaan. Olen onnellinen puutarhastani ja ranta-asuminen olkoon kaunis unelma, jollaisille on aina paikkansa.
  Kiitos minunkin puolestani hienosta postauksesta. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Between, sinä osaat aina olla kannustava! Varmaan sitä itse näkee niin selvästi korjausta odottavat asiat. Nöyrän onnellinen olen tästä mahdollisuudesta elää ja asua tässä ympäristössä ja vielä hyvän mieheni kanssa yhdessä. Oikein hyvää viikonloppua sinulle ja muutenkin ajattelen sinua aina lämmöllä - ihan kuin tuntisin muutenkin kuin blogin välityksellä!

   Poista
 7. Tulisipa kuvasi kaltaiset lumiset maisemat pian! Minäkin pidän valkoisista kukista. Kaikki eivät pidä. Ihana tuo pieni niemi rannassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luminen maisema on kaunis, lumi myös valaisee ihmeen paljon lenkkipolkuja täällä maalla, kun ei ole niitä katuvaloja. Minäkin toivoisin, että talvikaudella olisi lunta sekä kasvien suojana että itselle ilona. Valkoiset kukat nousevat hyvin esiin vihreyden keskeltä ja kaipaan aina valkoista raikastamaan värillisiä kohtia :). Tuo niemi rannassa on tosiaan hauska yksityiskohta, jotenkin sympaattinen. Täällä on ihana pulahtaa uimaan, kun ei ole kuin yksi muu laituri näkyvissä, sielläkään ei juuri koskaan ole ketään paikalla.

   Poista
 8. Teillä on ihan ranta! Kyllä siinä kelpaa polskia niin ihmisten kuin joutsenten. Terkut Ritalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta! Ranta on tosi mukava sekä maisemien katseluun että uimiseen. Olenkin kertonut, että nämä tutut joutsenet tuntevat Ritan, tulevat usein uimaan hyvinkin lähelle koiraa. Rita vaan levollisena tarkkailee, joten elämä sujuu rauhallisen leppoisasti. Rita ilahtui terkuista!

   Poista
 9. Oi että miten kauniita kuvia! Ja tuo teidän paikkanne on kerrassaan upea<3 Kiitos Päivi kivasta haasteesta ja oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Anni ja ihana olisi nähdä sinun kuvasi haasteeseen (otat niin valtavan kauniita kuvia!).

   Poista
 10. Uskomattoman upeat maisemat ja kauniit kuvat kaikista neljästä vuodenajasta! Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Tämä oli kiva tehdä, vaikka ensin epäilin, ettei sopivia kuvia löydy riittävästi. Hyvää viikonloppua myös teidän perheelle!

   Poista
 11. Olipas kiva nähdä välillä kuvia rannaltanne, kun niitä on harvemmin näkynyt. Ihanat maisemat ja tuo pikkuinen niemi on niin söpö! Hauska, miten koivutkin kasvavat aivan vedenrajasta. Talvikuvasikin ovat niin kauniita. Toivon, että talvi tulisi pian ja lumi peittäisi kaiken kuraloskan alleen. Kevätkin tuntuisi olevan silloin jo paljon lähempänä. Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten jo olen maininnutkin, käyn usein nauttimassa rannan näkymistä - maisema on niin rauhoittava. Pieni niemi on tosiaan herttainen ja koivut tekevät hauskan mutkan vesirajaan. Lumi kaunistaa valoisuudellaan ja ei voi unohtaa sen suojaavaa vaikutusta. Hyvää viikonloppua teidän perheelle!

   Poista
 12. Hianoja kuvia ja nua rantakuvat, torelliselle maakravulle, näyttää aiva uskomattomilta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Minäkään en lakkaa hämmästelemästä, että saa asua tässä ympäristössä. Kerrostalosta maatilan emännäksi ;).

   Poista
 13. Kertakaikkisen upeat kuvat!

  VastaaPoista
 14. Ihania sinivalkoisia kuvia!

  VastaaPoista
 15. Haasteeseen vastattu :)
  https://valkoistasalviaa.wordpress.com/2019/11/20/sinivalkoista-haaste/

  VastaaPoista
 16. Ihania kuvia valitsit mukavaan haasteeseen. Kyllä teillä on kaunista.

  VastaaPoista
 17. Hyvin kaunista sinivalkoisuutta.

  VastaaPoista