perjantai 2. huhtikuuta 2021

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!
Keväiset tuulet puhaltavat, vaikka äsken satoikin hetki räntää. Aamulenkin pääsimme kiertämään auringon paisteessa. 
Vielä ei ole omassa puutarhassa löytynyt kukkivia sipulikukkia, mutta pinnalla kurkistaa jo vihreää paikoitellen, joten pian on sekin hetki edessä. Ostin siis iloksi itselleni muutaman tetenarsissin, tämä tässä sisällä ja muut ulkona. 

Kiitän Riinaa (Versoja Vaahteramäeltä -blogi) ja taisi joku muukin vinkata herneenversoista rairuohon korvikkeena. Mukavasti ehtivät itää ja kasvavat hyvää vauhtia. Sunnuntaina voi vaikka napsia osan salaatin koristeeksi - kaikkihan nämä tulee syötyä. Kätevää.Nyt voi sitten vielä lisätä muutaman pikkuisen suklaamunan "asetelmaan", niitä on aina vähän maisteltava.Toivon lämpimästi teille kaikille oikein hyvää pääsiäistä, miten sen sitten vietättekin. Toivottavasti kevääseen heräävä puutarha tuo iloa!

29 kommenttia:

 1. Ihania herneenverso(rae)ruohoja :) Syötävän hyvän näköisiä! Täälläkin kevät tekee tuloaan ja lumi sulaa hyvällä vauhdilla. Iloista pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset syötävät pääsiäiskoristeet ovat minulle oikein sopivia :). Ennen vanhaan rairuohon asemasta kylvin ohraa pääsiäiseksi, sai samalla tehtyä siemenille kylvökokeen ja minusta viljan oraat olivat huomattavasti rairuohoa kauniimmmat. Mutta syötävät herneenversot ovat erityisen kauniita ja herkullisia :). Kiitos!

   Poista
 2. Mukavaa pääsiäistä. Minäkin laitoin herneenversoja, sekin etu että ne saa laittaa vielä leivän päälle tai salaattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Tässä keittiön pöydällä ovat sopivasti tarjolla lautaselle tai leivän päälle! Kiitos!

   Poista
 3. Mukavaa pääsiäistä. Täälläkin raekuuro tuli ja meni. Rakeita sataessa myös lämpö laski ulkona aika reippaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen ja jälkeen raekuuron on aurinko paistanut, kevät keikkuen tulevi :). Eiköhän pääsiäisen aikana saada myös aurinkoa katsella, vaikka välillä olisi epävakaistakin.
   Kiitos, samoin sinulle!

   Poista
 4. Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kivoja pääsiäiskuvia. Mukavaa pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kiitos sinulle ja hyvää pääsiäistä teille!
  Herneenversot ovatkin herkullisia, ihana idea kasvattaa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin jo aamulla vesi kielellä herneenversoja, mutta kasvakoon vielä vähän pituutta, niin on enemmän syömistä :). Kiitos Saila!

   Poista
 7. Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Oikein hyvää ja valoisaa pääsäistä sinulle Päivi!

  VastaaPoista
 10. Hyvää pääsiäästä! Meillä voi jo teherä puutarhatöitä ja pihalla on mennykki jo monena päivänä monta tuntia. On se niin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa ihanalta. Täällä on voinut jotain ihan pientä touhuta, mutta nurmikko ja penkit ovat niin litimärkiä pinnasta, ettei vielä kannata paljon tehdä. Tekisi jo niin mieli aloittaa penkkien siistiminen ym. puuhat.

   Poista
 11. Hyvää pääsiäistä! Syötävät "rairuohot" ovatkin hyvä ajatus. Meillä lapset saivat kylvää sitä perinteistä versiota, kun kerta siemeniä oli vielä jäänyt edellisiltä vuosilta. Luulen, että viskaan loput nurmikolle keväällä ja ensi vuonna meilläkin kylvetään syötäviä pääsiäisruohoja. Rucola ja sinappikin ovat supernopeita taimettumaan ja maistuvat leivän päällä tai salaatissa. Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vaihtoehtoja ovat rucola ja sinappikin, kaikki nämä näyttävät lisäksi tosi söpöiltä, eivät ollenkaan häpeä rairuoholle :). Maku on parempi, vaikka ei kyllä ole tullut maistaneeksi rairuohoa :). Kiitos!

   Poista