perjantai 26. heinäkuuta 2024

SIIVEKKÄITÄ

 



Nämä etualan ’Magnus' punahatut kasvatin siemenestä ja ilokseni ne ovat levittäytyneet ja voivat oikein hyvin. Kuten tiedätte, punahatut houkuttavat perhosia ja pörriäisiä. Tämän kukkivan ryhmän vieressä näkyy uusia pikkuisia siementaimia.



'White Swan' kaunopunahatuissa käy tasainen vilske. Nämä ovat menestyneet tässä Sydänpenkissä jo useiden vuosien ajan.



Pitäisi ottaa video, jotta pienet kimalaiset näkyisivät paremmin ja pörinän saisi mukaan.




Tässä Sydänpenkin kohdalta näkymä huvimajan istutusalueen suuntaan.




Pienennetyssä kuvassa perhosen siipien sävyt eivät tule oikein edukseen. Yritin saada kolmen perhosen ryhmän samaan potrettiin, mutta siinä vaiheessa kun järkkäri suostuu tarkennukseen ja laukaisemaan, ehtivät perhoset siirtyä seuraavaan kukkaan.



Syyshortensia 'Magical Fire' on hyvä pörriäismagneetti. Kultakuoriaisella on joku tarkemmin tunnistamaton kaveri.



Kiirettä pitää. 


Perhonen sointuu aika hienosti tsinnian keskustan väreihin. 



Nyt on vietetty melkoisen paahteista viikkoa, eilen lämpötila taisi olla päälle 28 astetta. 



Lopuksi hieman viilentävä järvinäkymä rannastamme. En voi uskoa, että taas on perjantai. Mihin ihmeeseen aika katoaa tällaista vauhtia? Ensi viikolla ollaan jo elokuun puolella. 

Hyvää viikonloppua!


8 kommenttia:

  1. Mukava katsaus pihan siivekkäisiin. Ihana tuo perhoskuva tsinniassa! Niin kauniita puutarhanäkymiä myös.
    Apua, ensi viikolla jo elokuu. Heinäkuu on mennyt yhdessä hujauksessa.
    Teillä on tosi kuumaa! Täällä ei ollenkaan tuollaista, tosin päivällä täälläkin on ollut 25 astetta (nyt kylläkin vain 23) ja öisin 15-16 eli kaukana trooppisista öistä, joita teillä varmaan on siellä mannerilmastossa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heinäkuu on hävinnyt ihan käsittämättömän nopeasti. Meillä on todella kuumaa ja ilma melkein seisoo paahteisena. Kävin juuri ruoka ja juomatauolla ja mittarissa näyttää olevan varjossa +28,9 astetta. Minulla on menossa vähän perennojen muutoshommia (tosi järkevää) ja multakuormien kärrääminen kottikärryllä ja istutusten kasteluun vesikannujen kantaminen järvestä tuntuu aika hikiseltä hommalta. Huvinsa kullakin.

      Poista
  2. Perhoset ovat tulleet puutarhaasi, hienoa! Jospa ne vähitellen löytäisi tiensä myös tänne. Hauskasti perhonen on valinnut väreihinsä sopivan kukkasen.
    Kuumaa on ollut, tänäänkin +27. Ilma suorastaan seisoo, mutta eipä onneksi ole pakko ahertaa. Voisin pulahtaa tuonne virkistävään järveenne.
    Tuntuu haikealta siirtyä elokuuhun. Vastahan aloitettiin kesäkuuta.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perhoset ovat taas ilmaantuneet, ilmeisesti kevään sääolot olivat niille haasteelliset. Järvi on nyt luksusta, vesi on tosi mukavaa uimiseen. Elokuuhun siirtyminen tuntuu vääjäämättä loppukesän alulta. Minustakin tuntuu siltä, että vasta oltiin kesäkuussa.
      Kiitos ja koitahan nauttia sopivasta puutarhaoleilusta :).

      Poista
  3. Pörinä on varmasti melkoinen noissa punahatuissa. Näenkö oiken, onko siellä myös tähtiputkea kaverina? Sekin on oikein hyvä pörriäiskasvi ja nuo yhdessä vetävät kunnolla siivekkäitä puoleensa. Täällä ensimmäiset punahatut alkavat aukoa nuppujaan. Vieressä purppurapunalatva on jo aloittanut siivekkäiden houkuttelun ja jonkun verran isoja päiväperhosia on jo löytänyt tiensä tännekin. Lisää saa tulla minun puolestani vaikka miten paljon.
    Viime viikolla olikin todella lämmintä eikä kylmää ole vieläkään. Sen verran viileämpää kuitenkin, ettei tullut kuuma pitkähihaisissa ja -lahkeisissa vaatteissa, kun kävimme marjastamassa tänään. Heinäkuu on mennyt aivan liian nopeasti ohi. Tai oikeastaan koko kesä. Kohta joutuukin jo lopettelemaan puutarhakauden ja kääntämään ajatukset ensi vuoteen. Onneksi elokuu on vielä yleensä aika kesäinen kuukausi. Nautitaan siitä täysin palkein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näit oikein, punahattujen kaverina on valkoista tähtiputkea ja sekin vetää hurjasti siivekkäitä puoleensa - samoin kuin alueella kasvava valkoinen loistostosalvia.... ja samoin vielä purppurapunalatva :). Tässä sydänpenkissä käy aikamoinen vilske ja se saa hymyn huulille.
      Tällä viikolla ilman lämpötila on laskenut täällä meilläkin ja sade onneksi auttoi puutarhaa pitkään jatkuneen lämmön ja kuivuuden jälkeen. Täytyy toivoa kaunista elokuuta, jotta talven varalle saa mahdollisimman paljon ladattua kesänenergiaa.

      Poista
  4. Ehdin viimein lueskelemaan ja katselemaan vähän vanhempiakin blogipostauksia ja onpa sinulla taas ihanat kuvat! Punahatut kukkivat täälläkin! Valkoiset White Swan punahatut ovat vähän oikukkaampia kasvatettavia, mutta niin, niin kauniita, että pitäisikin taas hankkia niitä puutarhaan. Ovat jossain vaiheessa kadonneet minulta kokonaan. Kyllä teidän pihapiirinne on kaunis, suuret istutusalueet siitin nurmen ympäröimänä on upea näky! Olet kyllä taitava puutarhuri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku kauniista palautestasi. White Swan keskittymä on ilokseni kasvanut parista kauan sitten ostetusta taimesta komeaksi alueeksi. Olen tyytyväinen, että tämä paikka on sopinut niille, punahatut ovat välillä oikukkaita talvien suhteen.

      Poista