lauantai 31. heinäkuuta 2021

JUHLAHETKIÄ, TERVETULOA MUKAANEilen meillä oli juhlat. Halusimme lähipiirissä viettää isännän äidin 93-vuotissyntymäpäivää. Näin kunnoitettavassa  vuosien määrässä on joka syntymäpäivä suurempi juhla, kun saa elää virkeänä ja hyvävoimaisena.  Mummolle on tärkeää koota läheiset ympärilleen. Kahvihetki järjestettiin meillä, onhan tilaa enemmän ja puutarhakierros kuului 'ohjelmaan'. Mummo on aina innokas kiertämään puutarhakierroksen. Tervetuloa katsomaan, mitä puutarhassa näyttää heinäkuun päättyessä.Ennusteista huolimatta eilen täällä paistoi enimmäkseen aurinko. Näin oli koko ulkoilumme ajan, vasta illalla tuli pikkuinen sadekuuro, mutta edelleenkään meillä ei ole juurikaan satanut. 'Varjolehdon' kuningattaria ovat tällä hetkellä pallohortensiat 'Pink Annabelle' ja 'Annabelle'. Takana keskipenkissä loistavat valkoisenaan helminukkajäkkärät, joiden takana kukinnan aloittaa aivan pian purppurapunalatva. Keskipenkistä on myös ensimmäinen kuva, jossa valkoiset punahatut ovat hemaiseva pari isotähtiputken kanssa.Etupihalla viinikärhö 'Mme Julia Correvon' on nyt parhaimmillaan, takana aitan nurkalla on ryhmä pallohortensioita. Pallohortensioihin ihastun aina vain enemmän, mitenhän tutustuin näihin vasta puutarhablogien myötä? Samoin blogien myötä ymmärsin, että on valtavan paljon muitakin ihania hortensioita kuin itselläni pitkään olleet syyshortensia 'Grandiflora' ja köynnöshortensia. Kiitos teille kuvien ja tiedon jakamisesta!Joudun paloittelemaan kuvissa näkymää, minkä silmin näkee yhdellä kerralla. Etualan 'Ville de Lyon' sointuu 'Early Cerise' syysleimuun ja takana kaksi rönsyävää valkoista 'Miss Bateman' kärhöä. Ah!Takana olevan Miss Batemanin vieressä kasvaa vielä pienenä tarhakellokärhö 'Aljonushka'.Toisella sivulla 2,5 metrin päässä kukkii tuen täydeltä loistokärhö 'Destiny'.'Destinyn' vieressä noin 2,5 metrin päässä on puolestaan 'Mme Julia Correvon'.  Toivon näiden uusien kärhöjen viihtyvän ja kasvattavan runsaammin versoja tulevina vuosina. Purkissa on odottamassa istutusta viinikärhö 'Purpurea Plena Elegans', sille on paikka jo mietittynä.
Keittiöpuutarhan vieressä 'Kirsikkakulmassa' aloittaa mustilanhortensia. Tämä kasvaa hieman varjossa mongolianvaahteran katveessa, joten kukinta ei ole niin pitkällä kuin auringossa kasvavalla mustilanhortensialla.Keittiöpuutarhan kivipenkissä kukkii upea 'Dara' koristeporkkana.Keittiöpuutarhan heinäseiväsaitaan kiipeää pienikukkainen viinikärhö 'Kermesiana'Saman aidan vieressä kukkii suloinen tarhakellokärhö 'Aljonushka'. Istutin syksyllä kolme alelaarin 'Aljonushkaa', ensin keväällä ajattelin vain tämän olevan hengissä. Mutta myöhemmin maasta ponkaisi myös toinen 'Miss Batemanin' kaveriksi ja suuri juhlahetki oli, kun huomasin eilen, että kolmaskin 'Aljonushka' on nousemassa yhden reippaan verson voimin.On vain pakko vielä laittaa kuva 'Kolmiopenkin' Rouge Cardinalista. Kuvassa ei aivan välity, miten hyvin keijunkukka 'Palace Purple' sointuu sävyyn kärhön juurella.Keskipenkissä loistokärhö 'Jackmanii' tekee parhaansa kukkien runsaudessa. Viime kierroksen jälkeen on 'Ruusupuiston' kaaressa ryhtynyt kukkimaan viinikärkö 'Etoile Violette'.Uskon vakaasti, että ensi vuonna tämä pääsee kaaressa jo huomattavasti pidemmälle. Juhlahetki on nähdä pientä esimakua siitä, mitä kohti ollaan menossa tulevina vuosina. Loistokärhö 'Rouge Cardinal' ja takana vasemmalla 'Teresanruusu'.Kunhan nämä ruusut myös kasvavat... Teresanruus eli 'Therese Bugnet'. Ihana on!

Toivottavasti ette nääntyneet kärhöjen tulvaan. Olen näistä vain niin onnellinen. Hyvää viikonloppua!
22 kommenttia:

 1. Puutarhasi on aivan ihana. Eikä suotta, sillä olet tehnyt kaiken kauneuden eteen valtavasti työtä. Ihan varmasti 93-vuotias nautti kierroksesta meidän virtuaalivieraiden tavoin. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Between kauniista sanoistasi :). On mukavaa, että tehty työ ei ole mennyt hukkaan. Itse tiedän monta kohdetta 'työlistalla', mutta yleisvaikutelma on jo parempi kuin aloittaessani.

   Poista
 2. Kaunis puutarhskierros. Kiitos siitä! Teille sattui hyvä juhlasää, vaikka sade alkaisi varmasti olla puutarhalle ja puutarhurille jo tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta odotetaan hartaasti, mutta onhan tietysti mukava, että tällaisissa tilanteissa paistaa aurinko ja on pouta.

   Poista
 3. Kyllä puutarha näytti upeutensa juhlapäivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni, kyllähän aurinko ja kukkivat kukat tuovat juhlantuntua puutarhassa. Toivottavasti tälle päivälle ennustettu sade toteutuisi.

   Poista
 4. Puutarhasi oli kerrassaan upeassa esittelykunnossa juhlapäivänä. Kuviasi oli ilo katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, oli mukava kuulla, että kierros ilahdutti sinuakin - olethan sinä ollut opastamassa kärhöjen kasvatukseen :).

   Poista
 5. Onnittelut mummolle, kunnioitettava ikä. Puutarhasi on hieno, nuo kärhöt ja hortensiat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kunnioitettava ikä ja onneksi mummon vointi on vielä hyvä. Kiitos Katja, olen samaa mieltä kärhöistä ja hortensioista!

   Poista
 6. Paljon onnea syntymäpäiväsankarille! Kaunis puutarha <3 Kiitos puutarhakierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron onnittelut eteenpäin. Kiva, jos viihdyit kierroksella :).

   Poista
 7. Ihanat puitteet juhlille.

  VastaaPoista
 8. Mikä on juhliessa ja kulkea Mummon kanssa kierrosta noin kauniissa putarhassa ja auringon paistaessa! Kärhöt kaarissaan ja ruusut rinnallaan tekevät puutarhastasi oikean Prinsessa Ruususen unelmapuutarhan! Sinulla on niin kivasti tilaa antaa kärhöjen kasvaa ja tulla esille. Onnea Mummolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kauniista sanoistasi. Tila antaa mahdollisuuksia, mutta onhan tässä tekemistäkin samasta syystä, mutta onneksi puutarhatyöt ovat rakas harrastua ja vähän työkin.

   Poista
 9. Pihakin oli kauneimmillaan juhlan kunniaksi. Aivan ihanaa kukintaa, kauniita näkymiä. Teillä oli hieno päivä kauniissa puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui kaikin puolin sopiva ajankohta :). Kiitos Maatuska.

   Poista
 10. Ei ollut yhtään liikaa kärhöjen kuvia. Nautin kierroksesta suunnattomasti ja niin teki varmasti mummokin. Onnea hänelle kunnioitettavan iän saavuttamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että sinä kestät kärhöt ;). Kiitos Minna mukavasta kommentistasi.

   Poista