sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

MAALISKUUN VALO

Maaliskuun 1. päivä satoi lunta ja sen jälkeen maa onkin ollut ainakin osittain valkoinen. Valo lisääntyy kuitenkin kaiken aikaa ja se tuo vahvasti kevään tuntua mieleen. Etelämmässä asuvien kuvissa ihailen kevätkukkijoita ja vihreitä nurmia, mutta parempi lumi nyt kuin huhti-toukokuussa. Ennusteissa on meille luvassa vielä pakkasjaksoa, joten lumi voisi minun puolestani olla kasvien suojana. Tämän aurinkoisen naistenpäivän aamun mittarilukema oli -6,6.

Muutamat lumikellot näyttävät olevan suurilla nupuilla. Muuten aikaisemmin tarkastelemani krookusten alut ja kevätkurjenmiekkojen piipot ovat tällä hetkellä hennon lumikerroksen alla.

Hento lumikerros peittää kevätkurjenmiekan piipot.
Vihreitä lehtiruusukkeitakin löytyy sieltä täältä.

Syyshortensian kuuraista "pitsiä"
Kuvakulma rusotuomipihlajan takaa. Rannan jäälauttojaRannasta on lumi jo enimmäkseen sulanut. Nämä jäälautat eivät ole kovin tavallinen näky meidän rannassa keväällä.


29.2.2019Tänään uskalsimme lähteä aamulla jäälle kävelemään.


Rita pikku saarella, turvallisempi olla kun on maata jalkojen alla :)

Aivan erikoinen talvi on ollut, sillä tänään kävelimme ensimmäisen kerran jäällä. Yleensä talvella nautin usein aurinkoisista kävely- tai hiihtoretkistä järven jäällä, omasta rannasta on helppo lähteä ja saa mukavia lisävaihtoehtoja tavanomaisiin lenkkeihin.

Jäät lauloivat kuin valaat konsanaan ja välillä kuului sellaista pauketta ja rutinaa, että Rita katsoi turvallisemmaksi liikkua saaria pitkin.


Oikein hyvää Naistenpäivän iltaa teille kaikille! Tänään oli upea ulkoilusää :).

22 kommenttia:

 1. teitä onkin hellinyt kaunis aurinkoinen ulkoilusää. Rita on järkevä koira. en kyl itsekään uskaltaisi mennä jäälle, no tääl ei edes ole jäätä mille mennä;)
  arvaappa vaan Päivi miten pitkän tovin vietin puutarhassasi. kävin kuukauden ajalta postauksesi läpi nyt huolella. pensas ja ruusupostaukset hurmasi, kuten hyvin onnistuneet taimikasvatuksesikin. nautinnollista oli kulkea myös matkassasi Kotkan upeissa puistoissa. en ole koskaan niissä päässyt käymään. nyt kyl tuli sellainen olo, et olis suunniteltava jokin reissu ensi kesänä Kotkaan!
  mukavaa naistenpäivän iltaa myös Sinulle. nyt aion katsoa voicea ja ottaa virkkuun käteen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi kivasta kommentistasi Ilona! Tänä vuonna jäät ovat olleet hyvin epävarmat, nytkin kävimme vaan pakkasyön jälkeen keskellä selkää turvallisen reitin, yksin en olisi uskaltanut lähteä. Virtauspaikat ovat varsinkin riskejä. Kotkan retki saa kyllä suosituksen, löytyy monta kiinnostavaa puutarhaihmisen kohdetta. Viihdyttävää iltaa!

   Poista
 2. Mukavaa naistenpäivän iltaa myös sinulle. 🌼🌼

  VastaaPoista
 3. Oi, miten ihana talo teillä on järven rannnalla. Tänään oli upea kevätpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos! Aivan ihana kevätpäivä ja toivotaan, että näitä tulee vielä lisää :).

   Poista
 4. Ihanaa naistenpäivää myös sinulle! Helsingissä on ollut upea keväinen päivä, auringonlaskun aikaan olin puutarhassa ja oli lähes toukokuinen valo. Kesää kohden, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingissä näyttääkin jo paljon keväisemmältä kuin täällä. Kesää kohden on niin ihana mennä!

   Poista
 5. Upea kuvakulma järveltä päin. Täällä on viikonloppuna ollut kaunis ilma, aurinkosta on myös saatu nauttia, kevättä kohti mennään. Hyvää naistenpäivän iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Tällaiset aurinkoiset päivät ovat niin piristäviä, kohta pääsee jo rantaa haravoimaan :).

   Poista
 6. Upeita kuvia. Meilläkin oli tänään huikaiseva auringonpaiste ja lähdimme retkelle meren rantaan. Meillä ei ole joessa normaalia jäätymistä, välillä kyllä sen verran että kissat ovat saaneet talvitiensä toiselle puolelle. Jäiden laulua en ole kuullut koskaan, mutta keväisin ryskyy kun jäälautat laskee jokea pitkin merelle päin. Ihanaa naistenpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina! Kiva, että sinäkin sait nauttia upeasta ulkoilukelistä. Jokimaisema on myös upea maiseman kaunistaja, hienoa, että saat nauttia siitä.

   Poista
 7. Meirän lumitilanne o likipitäen samallaane. Tänään ei kyllä teheny miäli lähtiä pihalle, vaikka niin olin aikonukki teherä. Tuuli nii julumetusti. Onneksi päivä o jo pirenny nii, että se jo tuntuu ja näkyy. Mukavaa naistenpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovalla tuulella on kyllä haittaava vaikutus ulkoilusta nauttimiseen, meilläkin näyttää nyt puut huojuvan.

   Poista
 8. Valo on tosiaan lisääntynyt huomasti! Se tuo tuntua keväästä. Itse olen huono liikkumaan jäällä, vaikka tietäisin jään olevan vahvaa. Jotenkin epävarma olo aina siellä. Sulassa vedessä tykkään kyllä liikkua sekä uiden että veneellä. Jäiden ääniä on kiva kuunnella kevätaikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäällä liikkumisessa pitää olla ehdottomasti järki mukana ja jään paksuus sekä kestävyys (teräsjään osuus) pitää tarkistaa ennen lähtöä. Luulen, että eilinen jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi jääkävelyksi tämän talven osalta. Jäiden laulu kuuluu hyvin yllättävän pitkälle ja se on kyllä jotenkin lumoava ääni.

   Poista
 9. On tämä Suomi ihana maa...teillä vielä talvi ja täällä Lounaassa ei koko talvena noin paljon lunta ole näkynyt..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan Hannele Ruusukummusta! Täältä näkövinkkelistä tuntuu ihmeeltä katsella etelän ja lounaan puutarhabloggaajien ottamia kuvia, meillä tullaan kuitenkin viiveellä perässä.

   Poista
 10. Aurinkoiset päivät ovat niin tervetulleita pitkän ja pimeän syksy-talven jälkeen. Hauskoja jäälauttoja. Meillä on varmaan lunta nyt saman verran kuin teillä noissa kuvissa. Eilen oli useampi aste lämmintä ja näytti, että lumet vajuivat ihan silmissä. Vielä jos pari viikkoa ainakin menisi ennen kuin tänne kevät alkaisi kunnolla puskemaan päälle... Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt odottelen uusia aurinkoisia päiviä, sillä tänään sataa vettä. Vesisade on vienyt lumet mennessään ja taas on riskinä, että märäksi vettyneet kasvualustat eivät jäätyisi, sillä pakkasta on kuitenkin luvassa loppuviikosta viimeistään. Tämä sahaaminen on rasittavaa. Yleensähän keväinen vesisade jouduttaa kevään tuloa, mutta katsotaan mitä tästä seuraa. Hyvää viikon jatkoa sinullekin Minna!

   Poista
 11. Ihana ja kaivattu kevään valo, hienosti sait kuviisi sen mukaan.
  Hullu talvi tosiaan, meilläkin taas plussaa, vesisadetta ja jäätä, kauhun sekaisin tuntein katson pihaani ja toivon ettei ihan kaikki uudet hortensiat ja ruusut nyt tukehdu jääpoltteen takia.

  Kevät kuitenkin loikkii jo huimalla vauhdilla eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt vesisadetta ja jäätä täälläkin. Valon lisääntyntyminen ja kevään eteneminen on hienoa, toivotaan, ettei jääpolte ja juuristojen hapenpuute aiheuta tuhoa! Hyvää viikon jatkoa!

   Poista