sunnuntai 27. lokakuuta 2019

TALVIAIKAAN

Kalenterin mukaan siirryimme talviaikaan, kellot on käännetty. Lähipäivien ennusteen mukaan meillä mennään lähipäivät kokonaan nollan vaiheilla tai pakkasen puolella. Luntakin saattaa sataa.

Rantakiviä

Rannassamme järven vesi jäähtyy, mutta vielä on vesi vapaana. 


Omaa joutsenperhettämme ei ole vähään aikaan näkynyt. Ilmeisesti vanhemmat ja neljä poikasta ovat siirtyneet jo muualle.


Puutarha saa nyt laskeutua talvilepoonsa. Pimeyden lisääntyminen vaikuttaa minuun väsymyksenä. Tämä on iän myötä lisääntynyt. 


Melkein kaikki lehdet ovat jo pudonneet puista. Pakolliset syystyöt on saatu päätökseen, enemmänkin olisi voinut tehdä, mutta jääköön loput kevääseen. Keväällä jaksaa paremmin. 
Ehkä nyt saan sisällä tehtyä monta tarpeellista asiaa, mitkä kasvukaudella jäivät tekemättä.
Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! Hyvää sunnuntaipäivää ja alkavaa viikkoa kaikille!

20 kommenttia:

 1. Onpa huimaavan kauniit rantamaisemat siellä näin syksylläkin! Puut ovat tosiaan lehdettömiä ja onneksi syystyöt tehtyinä, joten syysväsymys saa tulla. Tupatöihin voi syventyä rauhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihailen järven näkymiä, maisema muuttuu vuodenkierron mukaan. Luonto osaa olla kaunis. Tupatyöt tosiaan vuorossa ja voihan sitä olla vähän talviunilla itsekin :).

   Poista
 2. Minusta on ihan mukavaa, kun tulee kylmempää. Kun talvea kohti kerran mennään. Saapa nähdä, tuleeko lunta myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, kaikki neljä vuodenaikaa ovat omalla laillaan kauniita. Täällä alkoi illasta räntäsade ja maa on hieman valkoinen nyt. Katsotaan miltä huomenna näyttää.

   Poista
 3. Jos jotain oman pihan yhteyteen kaipaan, niin rantaa. Miten hieno elementti vesi onkaan ja miten erilaisia näkymiä järvenranta eri vuodenaikoina tarjoakaan. Niin kauniita kuvia.
  Talviaikaan siirtyminen toi näköjään talven konkreettisesti. Meillä sataa räntää. Maahan se ei näy jäävän, mutta auton ikkunoissa on valkoinen kerros. Huomenna saan talvirenkaat auton alle. Sopiva aika, sillä tuleviksi päiviksi on jo pakkasta luvassa.
  Mukavaa, että sinullakin on syystyöt tehtynä. Ajattelin ryhtyä keittiön kaappeja läpikäymään heti, kun saan selkäni kuntoon. Kesäkaudella ei sellaiseen ole milloinkaan aikaa eikä innostusta, kun piha vetää puoleensa.
  Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma ranta on todella ihana, osaan sitä arvostaa, sillä syntyisin olen Helsingistä ja nuoruuteni kerrostalossa kasvanut. Maisema on usein kun taulu ja vaihtuu sekä vuodenkierron että sään mukaan. Niin rauhoittavaa! Täällä sataa myös räntää ja osa vähän kuorruttaa maan pintaa. Minullakin kaapit odottavat siivousta, kuten muutama muukin kohde :), ehkä sitä tässä vähän kerrassaan ... Muista sinä malttaa vielä mielesi, että saat selän kuntoon.

   Poista
 4. Ihanat maisemat ja kauniin syksyiset kuvat. Jaan Betweenin mielipiteen omasta rannasta täysin, olisi ihanaa, jos olisi sellainen. Vesi on niin ihana elementti.
  Minäkin sain tänään loput syystyöt puutarhassa päätökseen ja hyvä niin, sillä nyt sataa lunta!!! Jos säätiedotusta on uskominen, aamulla saa tehdä tämän syksyn ensimmäiset lumityöt.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Vesi on hieno elementti ja omasta rannassa olen hyvin kiitollinen. Eikö olekin tavallaan helpottavaa, että syystyöt on paketissa? Nyt keskityn enemmän lenkkeilyyn koiran kanssa, silloin kun ulos menen.

   Poista
 5. Upeat kuvat, ja varsinkin tyynestä järvenpinnasta!:)
  Minusta on hienoa, että vuodenajat rytmittävät vuotta. Keväällä on todellakin intoa kaksinverroin ulkotöihinkin, kun on saanut talvella tehdä jotakin ihan muuta. Vaihtelu virkistää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Blue Tit! Sinun kuvasi ovat niin upeita, että minulla on matkaa vielä paljon jäljellä, kun yritän opetella järkkärin mahdollisuuksia tuntemaan. Totta on, että kaikissa vuodenajoissa on oma viehätyksensä. Talven tauko saa kevään ja puutarhan tuntumaan superhyvältä!

   Poista
 6. Kauniita kuvia. Olet onnellisessa asemassa, kun voi nauttia upeasta järvinäkymästä ympäri vuoden.
  Meilläkin syystyöt alkavat olla tehtynä ja talvi saa tulla.
  Mukavaa alkavaa viikkoa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Mukava, että voi antaa talven tulla ja syystyöt on tehtynä. Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 7. Komppaan edellisiä - tosi hienot maisemat ja kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat järvinäkymät sinulla. Nyt on täälläkin vähän lunta jäänyt maahan paikoittain. Minulla ei ole mökillä kaikki puutarhan hommat vielä tehty. Kesä meni kuin sumussa iloineen ja suruineen. Teen vielä jotain mitä kerkiän ja sitten annan olla. Keväällä on sitten taas uutta energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Meillä satoi lunta eilen aamulla ja edelleen on lumikuorrutus maassa. Onneksi kevät tulee, vaikka jäisi jotain tekemättäkin. Minulla meni monia vuosia, että syyspuuhat jäivät hyvin vähiin - ja siitäkin huolimatta ei ollut katastrofia keväällä :). Voimien mukaan!

   Poista
 9. Ihanat maisemat siellä. Tulin kurkkaamaan kuka uusi oli tullut blogiini. Tulin ja jäin. :-) Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja lämpimästi tervetuloa Katja seuraamaan puutarhapuuhiani!

   Poista
 10. Hei, tulin vastavierailulle ja jään myös seuraamaan blogiasi. Oi että, mikä ihanan ranta teillä! Ja vielä joutsenperhe seurattavana! Talviaika saa puutarhan ja ainakin meillä myös puutarhurin talvilepoon. Vaikka töiden puolesta en tätä nykyä kokonaan voi puutarha-asioita unohtamaan talveksi, niin oman pihan suhteen olen täysin talviunilla. Sitten jaksaa taas keväällä uusin voimin puutarhatöihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen vastavierailusta ja tervetuloa lukijaksi SariHanne! Kiitos, ranta on minustakin ihana ja joutsenperhe tepasteli lähes joka päivä rantanurmikolla ja uiskenteli rantavesissä. Sama pariskunta on pesinyt joka kesä tässä lähellä olevalla luodolla ja uskon niiden tuntevan meidät ja koiramme - eivät säiky, vaikka teen puutarhatöitä ja Rita kulkee vieressä ( koira ei tee joutsenille pahaa eikä jahtaa). Talven aikana voi onneksi tehdä suunnittelua tulevan kesän projekteihin, vaikka muuten viettää "talviunilla".

   Poista