lauantai 12. lokakuuta 2019

BLOGI VAIHTAA ALUSTAA RUSKAN SÄVYISSÄ


Syksy on lisännyt tiiviisti otettaan. Miten onkaan taas tuntunut viileältä, aina sama juttu kesän jälkeen. Aurinkoisina päivinä ruskan sävyt ilahduttavat ja on kummasti enemmän virtaa tehdä puutarhan syystöitä, ikävät ilmat puolestaan vaativat jo tässä vaiheessa syksyä enemmän motivointia lähtemiseen.


Olen yrittänyt tutustua bloggerin alustaan ja välillä on kyllä meinannut usko loppua, tämä liittyy varmasti omaan osaamiseen enemmän kuin itse alustaan. Ehkä tässä tutuksi tullaan harjoittelun kautta. Toivotan teidät vanhat tutut ja mahdolliset uudet lukijat tervetulleiksi tähän uuteen osoitteeseen! Toivon teiltä palautetta, jos huomaatte puutteita tai sellaisia heikkouksia, mitkä minun olisi syytä korjata.


Pensasmustikat ovat sävähdyttäneet punaisella syysvärillään jo pidemmän aikaa, mutta jotkut puut ja pensaat vasta hakevat omaa syksyistä asuaan, toivottavasti ennättävät ennen lehtien varisemista.


Tuuli on pöllyttänyt osan mongolianvaahteran lehdistä maahan.


Viime lauantaina 5.10. oli aamulla maa hennosti valkoisena, ei olisi vielä lumen tulolla kiire. Lämpötila on ollut pidempään vain vähän plussan puolella. Nyt tosin oli pari vähän lämpimämpää, mutta kosteaa päivää. Tammet syysvärissään
Puutarhan vanha tammi menetti toisen haaransa muutama vuosi sitten syysmyrskyssä, mutta onneksi toinen puoli jatkaa elämää ihan hyväkuntoisen oloisena. Yllä kuvassa vanha, noin 200-vuotias tammi, on vasemmalla puolella.
Laiturin nostimme jo talviasentoon odottamaan kevättä. Ovatkohan kotijoutsenemme jo suunnittelemassa muuttoa lämpimään? Pariskunnalla on ollut tänä kesänä neljä poikasta ja perhe tepsuttelee usein rannassamme. Rita on käynyt niitä joskus katsomassa, mutta ei häiritse kauniita lintuja. Joutsenet taitavat jo tuntea koiramme.En usko, että minulla mahdollisuutta saada talteen blogini aikaisempia tekstejä edelliseltä alustalta tänne bloggerin puolelle. Saattaa onnistua vain linkkien avulla?

Mikäli olet uusi vierailija blogissani, löydät lähes parin vuoden ajalta puutarhatarinaa kottikärryn kääntöpiiriltä täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti