Loistokärhö ’Ville de Lyon’ kukkii mukavan runsaasti huvimajan vieressä.
Tarhaviinikärhö 'Purppurea Plena Elegans' on niin täynnä kukkia kuin sen latvoihin suinkin mahtuu. Edellisen kuvan 'Ville de Lyon' näkyy kuvassa oikealla. Tykkään näistä molemmista todella paljon.
Sydänpenkissä loistokärhö 'Jackmanii' tummassa lookissaan. Sen toisella puolella on Hagley Hybrid, vaikka se ei näy täältä suunnasta katsottuna. Kärhön oikealla puolella näkyy purppurapunalatvan ja ’Osmo Heikinheimo’ syysleimun kukkia.
Tässä "Sydänpenkki" näkyy kuvan keskellä kaukaa katsottuna.
Tämä 'Jackmanii' kiipeilee Ruusupuiston kaarissa eli raudoitusverkoista taivutetuissa köynnöstuissa.
Sydänpenkin 'Hagley Hybrid' esittäytyy. Tämä kärhö jäi nyt pienemmäksi kuin parina aikaisempana vuonna, mutta onneksi on kuitenkin hengissä.
Loistokärhö Samaritan Jo kukkii runsaasti, mutta tämä on luonnostaan matalaksi jäävä kärhö.
Ruusupuiston köynnöskaarissa kiipeilee edellä mainittujen lisäksi myös ’Rouge Cardinal’.
Kuvassa 'Rouge Cardinalin' terälehtien läpi siivilöityy auringon valo, joten sen väri on tavallisesta poikkeava näissä kuvissa.
Tässä heinäkuussa otetussa kuvassa piharingin 'Rouge Cardinal' kukii jo oikein kelvollisesti. Se oli vielä pari vuotta sitten pikkuinen rääpäle. Kuvassa puuliljat vielä kukkivat, nyt liljat ovat kuihtuneet. Tässä Rouge Cardinalin väri näyttäytyy oikein.
Edessä siis piharingin loistokärhö Rouge Cardinal ja oikealla tarhaviinikärhö 'Madame Julia Correvon'. Näistä kysytään jokaisella pihakierroksella.
Tässä vielä kertaalleen piharingin molemmat kärhöt kauempaa katsottuna. Samalla näkyy kukkiva mustilanhortensia ja pallohorensiat kärhöjen kavereina kyseisellä istutusalueella. Olen tyytyväinen tähän kokonaisuuteen.
Laitanpa tähän koosteeseen vielä kauempana näkyvän kolmannen Rouge Cardinalin sijainnin kasvihuoneen lähellä olevassa portissa. Kuten näette, kärhöjä voi istuttaa monella tapaa erilaisten vieruskavereiden kanssa. Etualalla kukkii loistokärhö 'Destiny'.
Ihmeen sitkeästi Arabella kukkii sinisenä huvimajan vieressä yhä edelleen.
Keittiöpuutarhan takana heinäseiväsaidassa kukkii tarhaviinikärhö 'Kermesina'. Tämäkin on kukkinut jo pitkään.
Lumikärhö on tänä vuonna kasvanut kokoa moneen suuntaan. Lumikärhö kukkii arboretumin pohjoisessa köynnösaidassa. Kuva on otettu pysäköintialueen puolelta arboretumin suuntaan.
Lumikärhön kukinta kestää pitkään juhannukselta lokakuulle. Yksittäinen kukka on pieni, mutta niitä on valtavasti, joten tämä on kyllä ihana. Kannattaa kuitenkin istuttaessa miettiä, ettei laita lumikärhöä liian ahtaaseen paikkaan, sillä se voi kasvaa jopa 7 metrin mittaan. Minä ohjailen versoja levittäytymään aidan molempiin suuntiin.
Tässä vielä lähempi kuva suloisista lumikärhön kukista. Vieressä oksiaan ojentelee purppuraheisiangervo 'Diabolo'.
Puutarhamme on auki puutarhavieraille vielä tämän viikon torstaina ja sunnuntaina (yläpalkista voit katsoa tarkemmat tiedot "Tule tutustumaan" -kohdasta). Sitten on tämä kesä vierailuineen ohi ja käärimme hihat muutamiin peruskunnostustöihin - niitä riittää aina.
Kärhöt ovat puhuttaneet paljon vierailujen aikana :).
Nyt on lähdettavä töihin, aurinko paistaa ja lämmintä riittää.
Aivan ihanaa ja runsasta kärhöjen kukintaa puutarhassanne. Paljon myös eri lajikkeita olet istuttanut kukkarunsautta tuomaan.❤️❤️❤️
VastaaPoistaKiitos. Olen myös kiitollinen sinulle, että johdatit blogisi kautta minut minut kärhöjen maailmaan!
PoistaOnpa siinä kärhöjä kerrakseen! Ja kauniita istutusalueita. Voi kunpa olisikin mahdollisuus tulla katsomaan ihan paikan päälle. No, ehkäpä joskus...
VastaaPoistaEihän sitä tiedä, jos joskus reittisi sattuisi tänne suuntaan. 5-tieltä on vain 1 km poikkeama, joten aika paljon on käynyt vieraita myös etelän tai pohjoisen suuntaa matkaavista :).
PoistaIhania kärhöjä on sinulla ja todella runsaasti kukkivia.
VastaaPoistaNämä kyllä ilahduttavat.
PoistaUpea kärhökavalkadi.
VastaaPoistaKärhöt tuovat loppukesän kukintaan hienon lisän :).
PoistaOnpa upeita kärhöjä, miten hoidat niitä?
VastaaPoistaMeillä moni jäi tänä vuonna nousematta, toivottavasti ilmaantuvat taas ensi kesänä.
Istutuksen jälkeen en hoida erityisemmin, mutta kuivina hellejaksoina olen kyllä kastellut kärhöjä. Alkukesällä annan veden mukana välillä ”vaaleanpunaista” lannoitetta. Olen viime vuonna laittanut biohiilellä täydennettyä kompostia useille kesveille (myös kärhöille) varastolannoituksen tapaan.
PoistaMinulla jäi yksi kärhö nousematta. Toivottavasti sinun kärhösi lähtevät hyvään kasvuun ensi vuonna.