maanantai 7. elokuuta 2023

TARHAKELLOKÄRHÖ ARABELLA JA KUMPPANIT

 Jopas iski trooppisen helteen. Mittarin mukaan tänään oli iltapäivällä 30,3 asteen lämpötila, ainakin ihan riittävästi. Tarhakellokärhö 'Arabella' antakoon hieman viilentävää sinisyyttä.

Olen kyllä tosi iloinen kaikista tänä kesänä käyneistä puutarhavieraista. Eilen kierroksella kävi 14 aikuista ja yksi lapsi. Palaute on ollut kannustavaa ja eilisellä käynnillä mukana ollut markkinoinnin ammattilainen ehdotti monenlaisia kivoja ideoita tulevaisuuteen. Täytyy ehkä yrittää opetella karistamaan turha arkuus ja pelko siitä, että on vielä niin keskeneräistä.Tulee hyvä mieli, kun voi jutella puutarhasta kiinnostuneiden kanssa ja jakaa kokemuksia. On myös kiva, että moni on sanonut löytäneensä itselle vinkkejä ja ideoita.Vielä 13.8. ja 20.8. on avoin kierros klo 14-16. Etukäteen sopimalla voi kysyä muutakin ajankohtaa, mikäli sunnuntai ei sovi. Ajo-ohjeet löytyvät yläpalkista "Tule tutustumaan" -kohdasta.Tähän aikaan kesästä moni on kysellyt kärhöistä.  Kuvassa 'Destiny' loistokärhö.'Ville de Lyon' on aika ihana. Tämä on Villen toinen kesä ja odotan sen lisäävän kukintaa tulevina vuosina. Kärhötuet ovat herättäneet keskustelua :).Lumikärhö kukkii runsaasti arboretumin köynnösseinässä. Tämänkin istutin vasta viime vuonna.Etualan Samaritan Jo on kukkinut pitkään Ruusupuistossa. Katsellaan muita kukkivia kärhöjä myöhemmin. 

Tänään olen pakastanut pensasmustikoita ja villivadelmia. Illalla odottaa laittamista kantarellisaalis, jonka isäntä kävi taas hakemassa. Kesäistä viikkoa teille, nautitaan sadosta ja kukista!


20 kommenttia:

 1. Kuumaa ilimaa on riittäny jopa meille asti. 29 oli mittaris ja viäläki melekee 27 astetta. Tosi hianua, että viaraalijoota on käyny, ku kerran antaa siihen maharollisuuren. Ei ihime, että kärhöt puhuttaa, on ne nii komeeta. Iliman tukiahan nei pääse kunnolla oikeuksihinsa. Arabella on yks luattokärhööstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinointiin pitäisi syventyä enemmän, jotta tieto tavoittaisi oikeat ihmiset, mutta se on tuntunut minusta vähän hankalalta. Toisaalta tänne löytäneet ovat olleet tosi kivoja ja kannustaneet jatkamaan avoinna oloa. Olen vieläkin kiitollinen sinulle, että jaoit idean s-piikkien käyttömahdollisuudesta. On hienoa saada tarpeeton rautakasa uusiokäyttöön :). Arabellan kukintatarmo on kyllä omaa luokkaansa.

   Poista
 2. Täällä meillä mittari näytti varjolämpötilaksi enimmillään + 31 astetta.
  Kauniisti ja runsaasti kukkivat kärhöt. Tuo Samaritan Jo on todella ihana. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa lämpö olla joka puolella Suomea ainakin alkuviikosta. Samaritan Jo on ollut oikein myönteinen yllätys, se ei kasva kovin korkeaksi, mutta kukkii reippaasti.

   Poista
 3. Maanantain huippuhelle taisi jäädä tähdenlennoksi. Hyvä niin, sillä painostavan ilman vuoksi pienenkin työn tekeminen oli iso ponnistus. Nyt sitten odotellaan sitä luvattua myräkkää. Tuulee kovaa, ukkosta ei näy.
  En yhtään ihmettele, että kaunis puutarhasi houkuttelee vierailijoita. Jokainen kävijä löytää varmasti hyviä ideoita itselleen. Samoin heidän kanssaan juttelemalla saat itsellesi uusia vinkkejä. Voit ihan syystä nauttia työsi tulosten kehuista. Olet jokaisen kehun ansainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kova myräkkää jää tulematta. Kiitos kauniista sanoistasi. Keskustelu on ollut mukavaa, koska puutarha on ollut vieraidenkin kiinnostuksen kohteena :).

   Poista
 4. Niin kaunista, varmasti kävijät ovat tyytyväisiä! Teillä on todella paljon erilaisia puutarhan paikkoja ja istutuksia, niistä nousee ideoita ihan takuulla.
  Meilläkin oli eilen yli 30, vaikka en olisi uskonut täällä merellä. Toivottavasti myrskytuhoja ei tule missään. Teilläkin olisi täydessä kukoistuksessa oleva puutarha, jos joku raekuuro tms. tulisi päälle. Se olisi kamalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kiva huomata, että myös arboretum on herättänyt kiinnostusta, vaikka se on vielä niin nuori. Yksi vierailija totesi, että arboretumin puut ja alue on muuttunut vuodessa paljon (hän kävi avoimissa -22 ja nyt uudelleen. Itse muutosta ei näe niin selvästi, koska siellä kävelee päivittäin.
   Merisaaristossa yli 30 astetta on huomionarvoinen lukema! Toivottavasti ei tule kovia myrskyjä raekuuroineen, niitä ei kukaan kaipaa. Huh.

   Poista
 5. Eilinen oli kuin suoraan tropiikista. Olen samaa mieltä, turhaa arkailet keskeräisyyttä. Puutarhahan ei ole koskaan valmis ja on todella mielenkiintoista nähdä rakentuva puutarha. Sellaisesta saa todella paljon ideoita ja ahaa elämyksiä.
  Kärhöt selvästi viihtyvät teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantain sää oli hyvin erikoinen ja poikkeuksellinen. Tuntui, ettei ole Suomessa lainkaan.
   Pitää sietää keskeneräisyyttä, siihen pitää opetella. Kiitos Katja!

   Poista
 6. Ota vain rohkeasti ammattilaisen vinkit haltuun, sinun puutarhaasi kyllä kelpaa katsella! Kärhötuet ovat hienot ja kestävät! Eilisen tuulen vuoksi täytyy mietiskellä omalle pihalle uusia vahvempia tukia. Onneksi vältimme suuremman myrskyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ammattilaiset ovat paikallaan! Hyvä, ettei teillä myrsky tehnyt tuhoja. Nuo kärhötuet kestävät hyvin. Hyvää kesän jatkoa sinulle Sirkku!

   Poista
 7. Puutarhat ovat kuitenkin aina vähän kesken tai muutoksessa tai täytyy raivata, koska se kuuluu puutarhan luonteeseen. Suomessa ollaan joskus liian vaatimattomia pitkään. Ja sitä on ollut itsekin vaikea opetella, että saa ja kehtaa olla esillä tai laittaa puutarhan esille ihan keskeneräisenä. Ihanaa, että olet pitänyt puutarhaa auki!

  VastaaPoista
 8. Ihanasti kärhöt ovat kukassa, 'Arabella' varsinkin näyttää antavan ihan parastaan. Hienoa, että kävijöitä on riittänyt. Teillä on paljon nähtävää ja hienoja kasviyhdistelmiä, joista vierailijat saavat varmasti ideoita omiin puutarhoihinsa. Aurinkoista pian alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arabellan kukinta on ollut joka vuosi runsasta, mutta nyt se on kasvanut varmaan täysikasvuisiksi ja on ihanan kukkaisa. Oikein hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 9. Ihania kärhöjä siellä kukassa! Meillä menestyvät parhaiten tarhaviinikärhöt, ja nekin aloittelevat nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarhaviinikärhöt ovatkin hyviä selviytymään ja kukkimaan.

   Poista