maanantai 25. heinäkuuta 2022

UUSI PERHEENJÄSEN
Eilen sunnuntaina oli suuri päivä. Saimme perheeseen uuden pikkuisen, nimittäin koiranpennun. Pentu sai kutsumanimekseen Rilla, rotu on sama kuin edellisellä koirallamme eli beauceron tai beaucenpaimenkoira, miten vain halutaan ilmaista.

Tämä pikkuinen vaatii ja saa nyt tiivistä seuraa ja huolenpitoa. Opettelemme yhdessä tutustumaan toisiimme ja ajan kanssa koko tonttiin. Vuosien saatossa tästä kaverista kasvaa toivottavasti yhtä hieno puutarhakoira kuin edeltäjästään Ritasta.Ensimmäiset hetket ovat menneet hyvin, vaikka muutto pois kasvattajan, emon ja pentukavereiden luota on mahtanut olla suuri muutos. Pentue olikin mahtavan suuri, kaikkiaan 11 reipasta ja aktiivista kaveria.Rilla on viettänyt kasvattajan luona paljon aikaa ulkona leikkien omalla pihalla yhdessä perheen kanssa ja huomaa hyvin, että ulkoilu kiinnostaa. Toistaiseksi pentu on pyytänyt aina ulos tarpeilleen, vaikka ikää on vasta 2 kk. 

Pennun tuoksu nenässä ja pieni suloinen kainaloinen hellittävänä toivon teille kaikille hyvää alkavaa viikkoa. Meillä on varmasti myös kaikin puolin kiinnostava viikko alussa, en ole nyt ehtinyt juurikaan kommentoida teidän puutarhatapahtumianne, mutta nyt on tärkeää saada tämä pikkukaveri kunnolla kotiutumaan😊.

Ehkä saan jossain vaiheessa parempia kuvia otettua. Rilla ampaisee suoraan syliin, jos kumarrun kameran kanssa.


24 kommenttia:

 1. Voi ihana, onnea uudesta koiruudesta! Hän on aivan ihana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiisu. Nyt eletään pentuarkea ja ihmetellään elinvoimaa ja iloa, mitä tällainen pieni pentu on täynnä.

   Poista
 2. Suloinen uusi perheenjäsen. Kiva, että Rilla on tottunut jo kasvattajan luona olemaan pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Rilla tutustuu uusiin alueisiin pihalla ja nauttii selvästi ulkopuuhista. En tee toistaiseksi itse puutarhatöitä pennun kanssa, vaan keskitymme etsimään ja löytämään kivoja turvallisia juttuja. Tosin eilen ihan vähän haravoin muoviharavalla rannassa makaavia järviruokoja ja se vasta olikin kiva leikki, harava sai monta hyökkäystä osakseen.

   Poista
 3. Onpas hän suloinen <3 Paljon onnea karvaisesta perheenlisäyksestä! Kasvakoon hänestä oikein taitava puutarhakoira. Äitini pyysi laittamaan myös heiltä vauvaonnittelut ja sylin täydeltä rapsutuksia Rillalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sekä sinulle että äidillesi onnitteluista. Vielä on varmasti monta vaihetta, jolloin on ohjattava pennun ja nuoren koiran toimintatarmoa kielletyistä asioista sallittuihin. Tähän olen jo henkisesti varautunut. Mutta on ehdottomasti hyvä juttu, että Rilla on jo nyt mielellään ulkotouhuissa ja leikkii.

   Poista
 4. Ihana uusi perheenjäsen! Onnea yhteiselle taipaleelle! <3 Rillasta tulee varmasti oikein mainio puutarhakoira hyvässä hoivassanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keijunkukkanen. Edessä on pitkäkestoinen kasvatustyö ihan kuten lastenkin kanssa.
   Nyt leikitään ja opetellaan pikkuhiljaa uusia asioita.

   Poista
 5. Onnittelut uudesta suloisesta perheenjäsenestä.

  VastaaPoista
 6. Suloinen nelijalkainen. Onnea. 😊

  VastaaPoista
 7. Ihana! Söpö! Selevästi puutarhakoira-ainesta :) Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kasvattajan luona pentulauma harrasti jo monia puutarha-asioita ja erilaiset äänetkin (mm. Oksasilppuri) tulivat tutuiksi.

   Poista
 8. Oi kun on suloinen pikkuinen 💗 Ja upeasti jo nyt osaa tehdä tarpeensa ulos (ainakin pääasiassa ;) )
  Iloisia hetkiä teille 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi ei ole yhtään vahinkoa sattunut sisälle, toki olemme vieneet ulos aina unien jälkeen ja vähän muulloinkin. Uskon, että asiassa auttaa, että nurmikolle on mukava tehdä tarpeet. Kiitos, niitä riittää - siis iloisia hetkiä.

   Poista
 9. Voi ihanuus! Onpa kiva väritys jaloissa. Paljon onnea pikkuisen johdosta. Nyt alkaa hommat luistaa pihalla. Alkupäivät ovatkin ratkaisevia pennun kanssa. Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkojen väritys on jopa hieman hupaisa. Alkuun katsoin, että onko joku sutinut hiilellä varpaat mustiksi.
   Aivan - on tärkeää tehdä asiat oikein ja johdonmukaisesti ihan alusta asti. Hellästi on ohjattava toimia haluttuun suuntaan ja positiivisen vahvistamisen kautta. Tosin äsken ulkona Rilla ihastui kovasti kuopan kaivamiseen, eikä millään meinannut vaihtaa hommaa kepin kanssa leikkimiseen. Piti sitten käydä nappaamassa pentu kainaloon, ennen kuin mullat hävisivät kokonaan vastaistutettujen marjakuusien juurelta. Kuohkea multa lensi iloisesti kaaressa ja pentu oli varsin tyytyväinen itseensä. Seuraavaan ulkoiluun on varattava superkivoja leluja mukaan, kun ohitamme kyseisen paikan. Kiitos!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Oikein söpö ja touhukas. En oikeastaan voi lainkaan kitkeä Rillan kanssa, sillä se saa aikaan ihan hepulikitkemisen myös pennun osalta, eikä kasvituntemus ole vielä siinä määrin kohdallaan, että rikkaruohot olisivat kohteena 😅.

   Poista
 11. Voi miten söpö hän on! <3 Onnittelut uudesta perheenjäsenestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt vietetään pentuarkea ja leikitään tosi paljon.

   Poista