tiistai 28. syyskuuta 2021

SYKSYN AURINKO JA LISÄÄNTYVÄT VÄRITKoristeomenapuut alkavat olla keltaisessa loisteessaan, mutta rusokirsikka on vasta osittain punertumassa.Kukkasipulit on kaivettu maahan ja se on helpotus. Homma ei kuulu minunkaan lempipuuhiin. Varmasti taas keväällä suren, että en laittanut useampia lajeja ja määrä jäi liian vähäiseksi, mutta näillä mennään nyt.Verkot ovat myös paikoillaan, sekin huojentaa mieltä.Viime päivien auringon paiste on ollut niin virkistävää. Olen imenyt auringon kultaaman maiseman  ja syysvärien kauneutta, tätä on talletettava talven pimeyttä varten.Mongolianvaahtera on tässä keltaisena, toisaalla puutarhassa löytyy oranssi ja punainen mongolianvaahtera.Pensasmustikat ovat ihmeen loistavia.Tässä lähempää katsottuna.Arboretumin atsaleat ovat myös ihastuttavia.Koivuangervot lisäävät oman osansa syksyn väripalettiin.Monena aamuna on rannassa ollut huikean kauniita näkymiä usvan noustessa veden pinnasta.

Niin rauhoittavaa.

Ei saisi kuitenkaan rauhoittua vielä liikaa, sillä kivityöt odottavat tekijää. Haravointi on mukavaa, sitä teen aina välillä, sillä lehtiä tarvitaan moneen paikkaan hyötykäyttöön. Jos aurinkoisia päiviä riittää, saan ehkä vielä moottorin pidettyä käynnissä.

Hyvää viikkoa teille kaikille!


18 kommenttia:

 1. Olet sinä taltioinut kauniita kuvia kyllä nämä ruskan värit on ihania. Nuo rantakuvat on kyllä rauhoittavia niiden vaikutus välittyy tänne asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lehdet pysyvät kiinni vielä niin kauan, että näkisin seuraavan asteen värien loistosta. Seuraan rusokirsikkaa keittiön ikkunasta ja se on koko ajan muuttumassa punaisemmaksi, mutta ei ole vielä aivan täysin punainen. Rannassa tulee käveltyä päivittäin, nautin niin kovasti tuosta näkymästä ja tunnelmasta.

   Poista
 2. Ihania värejä alkaa olla kaikkialla, kuten teidänkin puutarhassanne! Pensasmustikoiden syysväri on yksi kauneimpia! Ihanat rantakuuvat, niin upea tyyni järvenpinta! Tuota katselisi vaikka kuinka pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensasmustikoiden hehku on ihan omaa luokkaansa. Vesielementti imee maagisesti katseen, on onni asua järven rannalla.

   Poista
 3. Kauniita syksyisiä kuvia ja ihania rantamaisemia! On tämä syksy kyllä ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät puolensa. Syksyn kuulaat värikkäät päivät ovat syksyn parasta antia.

   Poista
 4. Taivaallisen kaunis ranta! Siinä kun saisi istuskella ja vain katsoa ja kuunnella kaikkea, mitä luonnossa tapahtuu ja sitä ihanaa hiljaisuutta myös.
  Ihania värejä sielläkin. Pensasmustikat ovat aivan huippuhyvän värisiä! Ehkä niitä voisikin hankkia ihan vain syysväriä ajatellen.
  Kummallista, kun syksyllä istuttaa niin paljon sipuleita kuin suinkin jaksaa, enempää ei millään pysty, ja sitten keväällä tuntuu siltä, että niitä kukkia saisi olla satakertaisesti eikä sekään olisi liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! On hienoa seurata vesilintuja, katsella luonnon muitakin ihmeitä ja imeä rauhaa itseensä.
   Ei olisi ollenkaan pöllömpää istuttaa pensasmustikka ihan syysvärin vuoksi. Onhan pensas kivannäköinen koko kasvukauden ja mustikat maistuvia.
   Kukkasipuleiden kairaaminen maahan on niin puuduttavaa puuhaa, että huh. Ja keväällä niitä saisi todellakin olla satakertainen määrä :).

   Poista
 5. Onpas siellä työt hyvällä mallilla👍 Täällä vasta ensimmäistä sipulipakettia tänään haetaan postista. Metsätyöt vei kaiken ajan ja nyt on myös eräs yksi ihana asia tekeillä perheessämme. Kerron siitä sitten myöhemmin kun toteutunut😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpa jännittävää. Odotan innokkaana, että asia on valmis kerrottavaksi.

   Poista
 6. Minä vielä odottelen kukkasipuleita saapuvaksi, toivottavasti tosiaan olisi vielä aurinkoisia syyspäiviä luvassa!
  Kyllä aurinko saa todellakin puutarhan syysvärit loistamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneilla ei varmaan olisi ollut vielä kiire, mutta sinne menivät kaikki tyyni. Kauniit syyspäivät houkuttelevat ulkopuuhiin ja nauttimaan väreistä :).

   Poista
 7. Ihanaa tulenpalavaa punerrusta! Jotenkin olen alkanut nauttia syksyn kauneudesta, ennen inhosin syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn myötä joutuu hyvästelemään kesäkauden, mutta kauniit aurinkoiset syyspäivät ovat kivoja.

   Poista
 8. Rantamaisemasi on niin kaunis ja rauhoittava. Tosin tähän aikaan vuodesta rannalla pitäisi olla pyörivä tuoli, jotta välillä voisi ihailla puutarhan upeaa ruskaa.
  Syyskuun aurinkoiset päivät ovat hellineet meitä ja korvanneet elokuun sateisiin uponneet hetket.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisesta aurinkoisesta puutarhapäivästä olen nauttinut ihan valtavasti, niinkuin varmaan kaikki muutkin. Tänään päättyy syyskuu ja loppuvuoden pimeys lähestyy, joten nyt on otettava kaikki irti tästä ajasta.

   Poista
 9. Kauniita kuvia 😊
  Itsekin olen helpottunut, että syksyn sipulikukkaistutukset on tehty. Samaten muutkin istutukset, päätin että niiden parissa jatkan ensi keväänä taas 😊
  Voi, että tuo mustikka on kaunis! Minun mustikat eivät ole punertuneet, tuntuu että pihan kaikki punaiseksi muuttuvat kasvit ovat vain menneet ruskeiksi ja tiputtaneet lehtensä. Jos ensi kesänä sitten olisi vähän enempi punaista ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän pitäytyä siinä, että kaikki istutukset on nyt tehty tältä kasvukaudelta. Viime viikolla vielä istutin muutaman pensaan.
   Luulisi, että sinunkin pensaissa löytyy ruskan värit jatkossa, ehkä ne tarvitsevat ensin vähän aikaa? En kyllä tiedä, mistä tuo ruskettuminen johtuu. Hyvää syksyä edelleen!

   Poista