sunnuntai 15. toukokuuta 2022

MAGNOLIA MUUTTI MEILLEPuutarhahöperyys saa innostumaan kokeiluista. Olen yrittänyt vastustaa magnolian houkutusta, mutta nyt kohdalle osui tähtimagnolian taimi, jota en pystynyt vastustamaan. Olisi varmasti ollut järkevämpi hankkia japaninmagnolia ’Vanhan Rouvan’ jälkeläinen, mutta niitä ei ole tullut vastaan ja tämä pieni pensas pulleine nuppuineen oli ihan vastustamaton.Laitoin tähtimagnolian kasvamaan ’Helmikaaren’ uuteen istutusalueeseen helmipensaiden viereen. Kuvittelen, että tämä olisi suojaavien rakennusten vuoksi melko edullinen paikka sekä helmipensaalle että magnolialle. Tulevien talvien jälkeen ollaan viisaampia. Kuvat eivät tee oikeutta, mutta tähtimagnolia 'Royal Star' Magnolia stellatan kukat ovat niin kauniita. Helmipensaiden valkoiset nuput kasvavat hyvää vauhtia ja odotan niiden kukintaa innostunein mielin. Nyt maan pinta on vielä mulloksella, mutta syksyllä aion upottaa tälle alueelle paljon pieniä kukkasipuleja. Istutin tänne myös siemenestä kasvattamani punahatut pariin eri ryhmään. 'Woodstock' hyasinttien nuput ovat värjäytyneet lisää, nämä ovat niin kauniita! Syksyllä aion levittää näitä lisää. Tarhakylmänkukat ovat kukkineet jo muutaman päivän ja ilokseni löysin yhden siementaimen. Toivottavasti jatkavat taimien tehtailua, näitä mahtuu lisää vaikka millä mitalla. Pari vuotta vanha kevätkaihonkukan taimi on tuuheutunut, nyt tätä pääsee jakamaan.Pionit ovat nousseet pionipenkissä. 
Vielä koristeomenapuissa ei näy kuin pullistuneita silmuja, ruoho kuitenkin vihertää ja koivut samoin.Kurkistetaan pikaisesti vielä kasvihuoneeseen, pensastomaatti ’Vilma’ kasvattaa reippaasti raakileitaan.

Pensastomaatti 'Vilma'
Ensimmäisen siemenestä kasvatetun kasvihuonekurkun söimme 11.5. Kuten kuvasta näette, on lisää luvassa. Tänäänkin otin taas kurkun mukaani kasvihuoneeneen iltakäynnillä. Uskon, että kurkkujen suhteen olemme omavaraisia tästä eteenpäin, raakileita on sen verran runsaasti kasvamassa.

Tänään oli taas kylmä ja tosi tuulinen päivä. Vähän tuli vettäkin, mutta ei sateesta mittariin paljonkaan kertynyt. Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!26 kommenttia:

 1. Todella kaunis magnolia, joka kannatti kyllä ehdottomasti hankkia. Tulppaanitkin näyttävät olevan siellä jo nupuillaan ja kohta pääset ihastelemaan niiden kukintaa. Kasvihuoneesi kasvit ovat kerrassaan upeaa katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti magnolia viihtyisi täällä II -vyöhykkeellä, kunhan pienen arboretumin pienilmasto hieman paranee, niin olisi kiva ostaa magnolia sinnekin. Tulppaanit ovat monin paikoin nupuillaan, väriä ei nupuissa juurikaan vielä näy.
   Kiitos 😊.

   Poista
 2. Eihän noin kaunista magnoliaa voi vastustaa. Toivotan sille reipasta kasvua ja runsasta kukintaa. Istutin viime kesänä vaaleanpunakukkaisen tähtimagnolian. Se ei kuki tänä vuonna. Näyttää sentään olevan elossa, mistä olen iloinen. Pelkäsin ankaran talven vievän sen mennessään.
  Kevätkaihonkukka on erinomainen maanpeiteperenna. Sain vuosia sitten naapurilta muutaman taimen ja nyt sitä on ympäri puutarhaa. Olen jakanut sitä ahkerasti muillekin. Tosi helppo lisättävä.
  Kasvihuoneesi asukkaat ovat todella komeita. Kun jo nyt saatte sieltä satoa, tarvitsee tuskin kesällä kaupasta kurkkuja ostaa.
  Puutarhaihmisten parhaat päivät ovat meneillään. Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sinun tähtimagnolia selvisi talvesta siellä Ib -vyöhykkeellä, ehkä se vielä kasvattaa voimiaan ensi kevään kukintaan.
   Tiedän, että kevätkaihonkukka on herkästi leviävä, mutta sille on kyllä paikkoja suunniteltu, joten tässä vaiheessa olen ihan tyytyväinen tästä ominaisuudesta.
   Onneksi kasvihuoneen asukkaat voivat hyvin, taas on edessä ainakin kaksi kylmää yötä. Saisi jo lämmetä.

   Poista
 3. Ihana magnolia! Tua paikka on varmasti sille hyvä. Just tänään reviin kevätkaihonkukkaa, ku meinaa tunkia ittensä muiren kasvien keskelle. Pökerryn joka kerta kasvarin asukiista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä pieni magnoliapensas oppisi viihtymään täällä, tämän suojaaminen talveksi on helpompaa kuin korkean pensaan. Kasvaahan se suuremmaksi (jos ei menehdy sitä ennen). Kevätkaihonkukan pyrkimys levittäytymään on varmasti hanakka, katsotaan tuntuuko se riesalta tulevina vuosina.
   Kiitos 😅.

   Poista
 4. Minulla tähtimagnolia on kestänyt jo kolme talvea jos nyt on hengissä, en ole päässyt tutkailemaan sitä lähellä kun on niin laajan verkon sisällä. Pari kukkaakin se on tehnyt vuosittain. Eiköhän rakennusten suojaama paikka ole oikein sopiva. Mahtavaa saada satoa jo nyt omasta kasvihuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sinulla on 90 km meiltä etelään pärjännyt tähtimagnolia jo kolme vuotta (toivotaan, että on reippaassa voinnissa viime talven jälkeen). Ehkä on toivoa olemassa.
   On juhlallista poimia omaa satoa jo toukokuussa 😊.

   Poista
 5. Oi, mangolia on varmasti ihana. Toivottavasti menestyy hyvin.
  Aurinkoista viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menestyminen ei ole ihan varmaa, mutta toivotaan parasta. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 6. Ihana magnolia tätä minä en vielä ole uskaltanut edes ajatella. Upeaa että olet saanut jo ensimmäisen kurkun minä istutin vasta purkkiin muutaman lavakurkun siemenen. Minä olen saanut tarhakylmänkukista jo yli kolmekymmentä alkua. Painele syksyllä kosteaan multaan hahtuvat. Meillä on aika hiekkainen maa mutta voithan sinä lisätä hiekkaa hieman kylmänkukan ympärille ja siihen tarttuu paremmin myös hahtuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään olen haaveillut omasta magnoliasta, mutta olen yrittänyt jarruttaa mielitekoa. Onhan sen pärjääminen hieman epävarmaa.
   Onneksi pitkä esikasvatus haasteineen palkitaan aikaisella sadolla 😊. Sinun kurkunkasvatus on järkevässä aikataulussa, koska ne kasvavat ulkona.
   Upeaa saada 30 taimivauvaa! Kiitos neuvoistasi, yritän saada tällä tavoin taimia itsellekin.

   Poista
 7. Toivon magnoliallesi menestystä ja kaunista kukintaa vuosi vuoden perään :) Kasvihuoneesi näyttää upealle, jo näin varhain satoa tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin onnen toivotuksista mangolian parhaaksi, olisi niin kiva, että se viihtyisi.
   Olen niin iloinen varhaisesta sadosta, tänään katsoin, että jossain tomaatinraakileessa on havaittavissa värjäytymistä. Nam, on kiva saada omia tomaattejakin ehkä jo kesäkuun alussa?

   Poista
 8. Ihanaa 🌸 kyllä se Magnolia varmasti kotiutuu teille! Tuohon mahtuu vielä monta niitä 🤗Olipa hyvä vinkki tuossa yllä kylmä kukkien lisäämiseen! Upea sato tulee kasvihuoneestasi🥒🥒🥒 samettihortensia, jolla kirjautumisongelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksestasi. Minäkin ilahduin Nilan ohjeesta, täytyy ehdottomasti kokeilla, pikkuinen kukkiva siementaimi on oikein söpönen.
   Kasvihuone tuo iloa 😊. Bloggerissa on viimeaikoina ollut paljon kommentointiongelmia, kyllä sinun kuvake kuitenkin tuli kommenttiin oikein.

   Poista
 9. Ihana Magnolia. Minä istutin tänä keväänä jo toisen magnolian. Ekan istutin viime keväänä. Täytyy kokeilla aina, että mikä menestyy. Minäkin katsoin kyllä omilleni aika suojaisan paikan. Suojaisimmat paikat ovat nopeasti käytetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suojaisien paikkojen määrä on tosiaan liian vähäinen, mutta toivon saavani tulevina vuosina näitä pienilmastoltaan sopivia paikkoja lisää. Sinulla onkin jo kaksi magnoliaa, toivon molemmille pitkää ja kukkaisaa ikää.

   Poista
 10. Suloinen magnolia! Tomaatit ovat jo hyvässä kasvussa, minulla parvekkeella ei näy vielä nuppujakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvin nämä pensastomaatit ajoissa juuri aikaisen sadon vuoksi. Näiden matalien tomaattien kasvatus onnistuu sisällä aika mukavasti. Magnolia vaikuttaa niin suloiselta 😊.

   Poista
 11. Onnea uudesta puutarhaperheenjäsenestä! Toivotaan hänelle oikein pitkää ikää ja kukkaisia vuosia. Suojainen paikka on varmasti eduksi sen talvehtimisessa.
  Minä en ole saanut tarhakylmänkukasta siementaimia suoraan kukkapenkkiin, mutta siemenet itävät kyllä helposti ruukkuun kylvettyinä. Luulen, että linnut ovat olleet asialla tai sitten maa on vain ollut liian kuivaa itämiseen. Silti joka kesä peittelen osan siemenistä kukkapenkkiin, jos vaikka jollain kerralla onnistuisikin. Loput kylvän sitten keväällä ruukkuun :D Tarhakylmänkukkia mahtuu puutarhaan vaikka joka puolelle, ovat ne niin söpöisiä.
  Meilläkin jo koivut vihertävät, samoin nurmi. Pian uskaltaa varmaan jo kerätä jänisverkot pois kun pupuille alkaa jo riittää evästä muualla. Toivotaan, että pian sää lämpenisi. Tänään oli jo lämpimän näköistä, mutta illuusio karisi saman tien kun oven aukaisi. Taitaa tuulla pohjoisesta. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nilan neuvo olisi todella helppo ja kätevä. Ainakin tuo yksi siementaimi putkahti iloksi. Olen pikkuhiljaa kerännyt verkkoja pois, nyt melkein kaikki ovat jo varastossa, toivon pupujen jo ruokailevan metsässä.
   Tänään oli jo selvästi lämpimämpi päivä, ainakin kun vaatteita oli riittävästi. Kiitos samoin!

   Poista
 12. Anonyymi5/20/2022

  Magnolia on ehdoton suosikkini. Kahdeksan vuotta sitten istutin ekan Magnoliani. Kyseessä oli upea Susan. Kolme vuotta se viihtyi pihallamme alue (1B) kunnes tuli talvi jota se ei kestänyt. Nyt pihassa on ollut kolme vuotta Leonard Messel, joka kukkii tällä hetkellä runsain kukin :) Ihana blogi sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi, tämä ilahdutti kovasti. Olen niin iloinnut tämän ensimmäisen magnolian kukinnasta, että tekee mieli saada näitä lisää. Kiitos vinkistä Leonard Messelin suhteen.

   Poista
 13. Magnoliat ovat kyllä aika vastustamattomia. Seireenien lailla ne houkuttelevat, mutta vielä en ole langennut. Täällä III-vyöhykkeellä niiden menestyminen on kaiketi aika epätodennäköistä. Toivottavasti sinun magnoliasi menestyy hyvin. Ihanaa, että olet jo päässyt nauttimaan omasta kurkkusadosta. Minun kurkun taimetkin on vielä ihan pieniä. Tosin ihan hyvä, etteivät ole vielä valtavia, kun en uskalla vielä viedä niitä ulos ja sisällä tilaa on rajallisesti.

  VastaaPoista
 14. Ihastuttava magnolia - eihän niitä voi vastustaa! :)

  VastaaPoista