torstai 24. maaliskuuta 2022

NUPUT NÄKYVÄTEi voi kun todeta, että kevään auringolla on taimien kasvulle suotuisa vaikutus. Luultavasti myös suurempi ruukku sekä kylvö- ja taimimullan lisäys on vauhdittanut kasvua? Olisi pitänyt jättää yksi taimi entiseen ruukkuunsa, jotta olisi voinut seurata, onko ruukun koolla mitään todellista vaikutusta, vai kuvittelenko omiani.
En voi olla laittamatta näitä kuvia pensastomaattien pikkuisista nupuista tänne puutarhapäiväkirjaani. Näitä pitää käydä ihmettelemässä ja ihastelemassa muutama kerta päivässä, koska minulla ei vielä ulkona löydy oikein mitään seurattavaa.Pensastomaatit ’Vilma’ ja ’Romello’ eroavat kasvutavaltaan selvästi. Kaksi ’Vilmaa’ on pyöreissä purkeissaan etuvasemmalla ja ’Romellon’ taimia näkyy samanlaisissa ruukuissa oikealla. ’Romello’ on luumutomaatti. 

23.3.2022
Paprikan siemenet laitoin multaan 10. päivä tammikuuta. Yksi nuppu näkyy selvemmin, mutta osa nupuista on piilossa lehtien suojassa. 

Onneksi ei ole ollut haittaa tuholaisista ja taimet ovat saaneet kasvaa siltä osin rauhassa.

Hyvää loppuviikkoa teille kaikille näiden nupputerveisten myötä.14 kommenttia:

 1. Ensimmäiset nuput <3 Kasvun ihme on joka vuosi yhtä ihmeellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, se on juuri niin! Jotenkin aina ihan innostuu, kun löytää ensimmäiset nuput, vaikka luulisi siihen jo tottuneen 😊.

   Poista
 2. Voi, miten söpöä! Niin terhakkaina ja reippaina ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjä juu, juttelen näille päivittäin… onneksi kuulijakuntaa ei ole 😊.

   Poista
 3. Nyt jo ensimmäiset nuput. Hienoa. Sinulla viherpeukalo on taatusti kohdallaan. Kerrassaan upeat taimet.
  Mukavaa viikonloppua ennustetusta myrskystä huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Oi ihanuus, nuppuja jo! <3 Ihailen suuresti kasvatustaitojasi. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 5. Tottakai nuo nuput pitää kuvata ja useampia kertoja. Reippaan näköisiä taimia ja hyvä todella kun ei tuholaisia ole näkynyt. Harmi kun et ajatellut silloin että yhden ruukun olisi tosiaan voinut jättää vertailun vuoksi. Mutta sitten taas kun olet saanut näin upeita taimia omilla menetelmillä niin hyvä näin.
  Hyviä kasvuja sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jälkikäteen ajatellen, olisi ollut todella kiinnostavaa tehdä ihan mittanauhalla mittaus, jotta voisi arvioida, miten paljon taimea on piristänyt suurempi multatila ja lisämulta. Jotenkin tuntuma on, että kasvua piristävä vaikutus on olemassa. Sama kokemus oli viime vuonna. Uskon myös laadukkaaseen taimi- ja kylvömultaan. Ekoina vuosina oli selvää, että osa huokeita turvepusseja sisälsi mukana harsosääski populaation. En sitten tiedä, liittyykö se kasvualustan tyyppiin vai sattumaan.
   Joka tapauksessa terveet ja reippaat taimet tuovat paljon iloa. Kiitos Nila.

   Poista
 6. Juhlahetki, kun ensimmäiset nuput ilmestyvät. Siitä voi jo alkaa pohdiskella ensimmäisen suuhun päätyvän tomaatin "laskettua aikaa" :D Mukavaa pian alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, juhlahetki tosiaan! Arvaa vain, olenko laskeskellut 😊.

   Poista
 7. Oi, nuppajakin jo! Ei enää pitkälti matkaa satoonkaan. :)

  VastaaPoista