torstai 13. toukokuuta 2021

HELATORSTAIN KIERROS PUUTARHASSATänään lämpö nousi selvästi yli 25 asteeseen. Ihanaa on ollut nauttia viime päivien lämmöstä. Aamusta iltaan olen tehnyt puuhia sopivaan tahtiin ulkona. Tässä teille tämän aamun kierros toukokuisessa puutarhassa.Siniset ja pinkit sinivuokot aitan päädyssä, takana mätäs kevätkaihonkukkia.Onko tämä saamani alku valkotäpläimikkä vai joku muu imikkä? Kaunis on kuitenkin ja tuuheutui hurjasti viime vuodesta.Aivan edessä saamani punertava jouluruusu. Pienin askelin Varjolehto kasvaa ja muuttuu siihen suuntaan kuin ajattelin. Sipulikukat täällä ovat vasta nupuillaan. Katsotaan niitä tarkemmin muutaman päivän päästä.Esimerkiksi näiden nimeä en nyt muista...Ruusut vasta kasvattelevat silmujaan. Kivipolku on edelleen kesken.Toivottavasti graniittipenkin tulppaanit jaksavat kukkia, en lisännyt uusia syksyllä.Aamun utuinen tunnelma rannassa. Nyt kutsuu rantasaunan löylyt. Ulkona mittari näyttää 25,7 astetta klo 17.50. Tarkenee istuskella saunan terassilla.

Hyvää vapaapäivän iltaa teille kaikille!

14 kommenttia:

 1. Oli kyllä aivan uskomattoman lämmin päivä! Kaunis kierros, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella käsittämättömän lämmin, tilastojenkin mukaan erityinen. Kiitos.

   Poista
 2. Tänään oli ihanan lämmin päivä, kyllä tarkeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutuskuoppien kaivuu raskaaseen maahan lämmitti vielä lisäksi :).

   Poista
 3. Upea paikka teillä! Innolla lueskelen ja katselen vanhojakin postauksia näin uuteena lukijana. Ja kiitokset keväisestä kierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Olet Salla erittäin tervetullut lukijaksi ja toivottavasti nämä puutarhaprojektini kiinnostavat. Kuvakierroksia on kyllä tulossa enemmänkin, kunhan ehdin kuvailla kaikkien multahommien väleissä.

   Poista
 4. Voi miten kaunista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Kevät on ihanaa aikaa ja onneksi pikkuhiljaa kevään sipulikukat ja kumppanit täyttävät uusia mulloksia.

   Poista
 5. Ihan valkotäpläimikältä näyttää. Ja jokin pikarililjahan siellä on. Kaunista! Ja ihmeellisen lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistini mukaan sain valkotäpläimikän, mutta pitäisi kysyä lajivarmistus puutarhaystävältä, jonka puutarhasta taimi on lähtöisin. Joku pikarililja minunkin muistini mukaan tämä oli, mutta en kertakaikkiaan löydä nyt muistiinpanojani - ehkä vielä tulee lähetyslista vastaan. Pitäisi aina heti kirjoittaa kaikki selvästi ylös, muistiin en voi enää lainkaan luottaa.

   Poista
 6. Eilen lämpö tosiaan helli nousten ihan hellelukemiin. Minullakin viime kesänä hankittu valkotäpläimikkä kukkii parhaillaan.
  Ihanat rantakuvat. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uskomaton lämpö oli eilen ja tuntui niin kesältä. Rantasaunan ilta oli upea. niin lämmintä, eikä yhtään itikkaa.

   Poista
 7. Kyllä on kaunista ja aina vain paranee. Istutin viime kesänä pihamme ensimmäiset valkotäpläimikät ja jo nyt ne ovat kukkineet täysillä.
  Keltareunapikarililjalta tuo näyttää. Voi olla, että niitäkin on erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnistusavusta, minun pitäisi olla merkinnöissä yhtä tarkka kuin sinä olet.
   Huomaa tosiaan, että alueet paranevat kasvien tuuheutuessa ja lisääntyessä.

   Poista