keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

KATTOREMONTTI ETENEE
Tellinkimiesten jälkeen saapui kuuden kattomiehen ryhmä ja johan alkoi tapahtua. Parissa tunnissa oli vanhat kattopellit purettu pois. Ei voinut kuin ihailla, miten hyvin ryhmä toimi yhteistyössä ja todella tehokkaasti. 

Nosturi nosti korkealta katolta vanhoja peltinippuja pois. Samaan aikaan pari miestä operoi pohjoisen puolen reunalla pehmentyneen kattotuolin tilalle uutta kattotuolia. Tämä vaurio oli tiedossa ennen Vesivekin tarjouksen hyväksymistä, mutta yllätyksenä löytyi toinen lahonnut kattotuoli etelänpuolella samassa linjassa. Tuntui entistäkin tärkeämmältä saada kattoremontti tehdyksi.Toinen lahonnut katotuoli löytyi kohdasta, jossa piipun alapuolella on pellit vielä paikoillaan.Nosturista on suuri apu tavaraa ylös nostaessa ja alas laskiessa.
Rilla tykkää kovasti kaikista remonttimiehistä ja osaa onneksi suhtautua heihin aika maltillisesti eli ei siis riehu ja hypi, kuten joitain tuttuja nähdessään. Häntä kyllä heiluu kovasti.
Seurasimme jännityksellä etukäteen sääennusteita. Jossain vaiheessa näytti sateista päivää, mutta onneksi koko purku-urakan ja korjausten ajan oli poutaa. Miehet tekivät tosi pitkän päivän siihen asti, että saivat aluskatteen valmiiksi talon suojaksi.
Maantieltä kuvattuna.Tämä Vesivekin porukka on työskennellyt pitkään yhdessä. Oli hauska seurata, että jokaisella oli selvästi oma tehtävänsä ja yhteistyö sujui joustavasti. Tässä on korjattavana etelän puolen lahonnut kattotuoli.
Vesivek käyttää hengittävää aluskatetta. Divoroll Pro aluskate on normaalia aluskatetta painavampaa ja paksumpaa. Tuotteen ominaisuuksissa luvataan, ettei kosteus pääse valumaan yläpohjaan ja näin vaurioittamaan rakenteita. Kaikkien ominaisuuksiensa ansiosta tämä hengittävä aluskate on ainoa, jolla on 30 vuoden valmistajan takuu. Vanhassa talossa on hengittävyys tärkeä juttu.Tänään keskiviikkona työ jatkui kylmän yön jälkeen. Aamulla sateli hiljalleen lunta ja mittari näytti 0 astetta.Jos oikein ymmärsin, tänään tehdään laudoituksella suorat pohjat peltikatolle. 

Tallennan tänne blogiini kattoremontin ja myös sen jälkeen jatkuvan muun ulkoremontin vaiheita, jotta ne säilyvät itselle taltioituina. Viime aikoina on ollut melkoinen määrä selvitettäviä asioita. 


14 kommenttia:

 1. Siellä on iso remontti menossa, mutta näyttää pohjalaudoista ja kertomasi perusteella olleen jo tarpeen. Viisainta tehdä ennen kuin pääsee vedet sisään. Komea tulee katosta ja tuolla miesvoimalla etenee hommat hyvin.
  Rilla on näppärä ja toimelias työnjohtaja. Rillasta puheenolleen, onko sen vaiva lopullisesti ohi, mikä leikattiin/kuntoutettiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli todella tarpeen aloittaa kattoremontti. Tähän mennessä kaikki työporukan tekeminen näyttää sujuneen oikein hyvin.
   Rillan olkapään tähystysleikkaus ja irtopalan poisto auttoi eli ontumista ei ole ollut sen jälkeen. Koira vaikuttaisi fyysisiltä ominaisuuksiltaan olevan ilmeisen hyvässä kunnossa kunnossa, mutta täytyy ottaa vielä kuvaukset parin vuoden iässä, niistä näkee tarkemmin. Yksi haastavuus on Rillan kiihtyvyys esim. toisia koiria kohtaan. Luultavasti pitkä tauko kaikkien koirien kohtaamisessa (ennen operaatiota ja koko kuntoutuksen aika) ovat jossain määrin vaikuttaneet tai pahentaneet tätä asiaa. Kuten muistat, kävimme paljon koirakoulussa muiden koirien kanssa, mutta Rilla ottaa siitä huolimatta melkoiset kierrokset muista koirista. Pitäisi löytää jostain sopiva leikkikaveri (ehkä uros), mutta niitä ei ole oikein löytynyt.
   Rilla kiihtyy monista muistakin asioista eri tavalla kuin meidän aikaisemmat paimenkoiramme. Töitä on tehty paljon tässä asiassa, katsotaan tuoko aika mitään helpotusta. Aikuiset miehet ja talossa käyvät vieraat Rilla ottaa tosi hyvin. Mutta pikkuisten lastenlasten kanssa on iso haaste, koska Rilla kiihtyy lasten liikkeistä ja on liian raju, vaikkei pahaa tarkoita. En voi pitää Rillaa vapaana pienten kanssa samassa huoneessa tai ulkona.

   Poista
 2. Talon elinikä pitenee aimo harppauksen uuden katon avulla. Blogi on hyvä paikka taltioida tällaisiakin asioita. Kiva, että raportoit remonteista. Moni ehkä rohkaistuu viemään asiaa eteenpäin omassa kodissaan.
  Minusta oli mukava seurata meidän kattoremontin etenemistä. Miehet tekivät pitkää päivää ja ahkeroivat tehokkaasti. Ruokatunnillekaan kaikki eivät lähteneet samanaikaisesti, vaan kahdessa ryhmässä. Kavereille oli tärkeää saada talo suojaan mahdolliselta sateelta.
  Kylmäksi meni taas. Näyttää, että ensi viikon lopulla vähän taas lämpiäisi. Sitä odotellaan, eikö vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuotava katto vie äkkiä talon huonoon kuntoon, joten on paras ryhtyä toimenpiteisiin ennen sitä. Blogi on hyvä paikka taltiointiin ja ehkä tällaiset raportoinnit voivat kiinnostaa muitakin kuten sanoit.
   On tosiaan mukava seurata töiden edistymistä.
   Nyt on ihan hurjan kylmää ja yhä kylmenee ennusteiden mukaan. Toivottavasti ensi viikolla tilanne muuttuu ja alkaa lämmetä.

   Poista
 3. Kiva seurata kattoremonttinne etenemistä. Onneksi lahonneet osatkin tulivat nyt samalla korjatuiksi kuntoon.
  Kovin hyiseksi meni sää, mutta toivottavasti loppukuu toisi asiaan parannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On suuri huojennus, että lahot kohdat on nyt korjattu ja muutenkin katto tarkistettu vanhan pellin alta. Hurr, tosi kylmää. Pitäisi melkein kaivaa toppavaatteet ulos, ainakin jos seisoskelee katselemassa katon tekoa.

   Poista
 4. Onpa hyvä, että ryhdyitte remonttiin ennen kuin vauriot laajenivat. Vähän on huolestuttavat säät kattoremontille, kun yllättävän usein on sateita, onneksi ei kuitenkaan osunut teidän kohdalle kriittisinä hetkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Yrityksellä oli aika täynnä kalenteri loppukesään saakka, mutta onneksi saimme huhtikuun viikon meille. Sää on aina arvoitus, mutta hyvin meni, huh.

   Poista
 5. Kuvistakin hehkuu tehokkuus!

  VastaaPoista
 6. Vesivek teki meille kattosillat ja -tikkaat pari vuotta sitten, ostimme myös asennuksen. Olemme olleet tyytyväisiä kauppaan. Hyvä kun tulee samalla kattotuolit kuntoon. Vanhassa talossa tuntuu remontit aina laajenevan yllätysten myötä, toivottavasti niitä ei tule enempää.

  Rillalla on ollut mielenkiintoisia päiviä ja paljon ihmeteltävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla teidän hyvästä kokemuksestanne.
   Tuntuu todella huojentavaa, että pehmenneet rakenteet on nyt poistettu ja uutta puuta on korjattuna tilalla. Vanhaa taloa korjatessa tulee yleensä yllätyksiä. Toivomme kovasti, että tämän kesän remonttien myötä saadaan asiat taas parempaan kuntoon.
   Rilla on aika tohkeissaan, kun saa tavata paljon uusia kivoja ihmisiä. Olemme aika hämmästyneitä, että Rilla on kuitenkin ottanut tosi rauhallisesti kaiken paukkeen ja kopinan, mitä katolta kuuluu.

   Poista
 7. Kivipellon Saila4/18/2024

  Iso remontti ja hienoa, että yllätyksiä ei ollut montaa - uusi katto suojaa ja antaa rakennukselle ikää taas vuosikymmeniksi. Tehokas porukka teillä on ollut töissä ja sää onneksi suosi! Nämä remonttiprojektit on aina hyvä taltioida muistiin kuvien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan talon korjauksessa voi yllätyksiä tulla monia, joten onneksi selvittiin näin vähällä. Tässä vaiheessa projektia olemme olleet tyytyväisiä, että otimme Vesivekin kautta kattoprojektin. Tämä paikallinen porukka on tehnyt pitkään töitä yhdessä ja homma näyttää sujuvan todella hyvin ja ammattitaitoisesti.

   Poista