maanantai 15. marraskuuta 2021

ARVONTA SUORITETTUVoihan marraskuun matalapaine. Olen selkeästi ollut marraskuun aika lailla horroksessa. Kalenterin asiat tulee kyllä hoidettua, mutta en ole vielä päässyt kiinni havutöihin, vaikka vahva aikomus on ollut.Puutarha näyttää toistavan omaa verkkaista olotilaani, onneksi havut tuovat näkymään vihreyttä. Rantasaunan ympärillä olevat tuijat, rohtokatajat ja tuiviot loistavat vihreinä ja piristävät.

Kappas vain, vene sointuu aika hyvin rantasauna kulmalla olevaan havuryhmään.

Eilen kävimme isännän kanssa sunnuntaikävelyllä 'kylällä' tavanomaisten metsäreittiemme sijaan. Rita on hyvin ihastunut päästessään aina satunnaisesti haistelemaan lukuisia kiinnostavia merkkejä, mitä taajaman koirat ovat jättäneet kierroksen varrelle. Kiersimme kaunista rantareittiä, tämän kävelytien varrella oli näköpiirissä myös omakotitaloja pihoineen. Tähän aikaan vuodesta havuistutukset korostuivat monissa pihoissa, en tietenkään kuvannut taloja ja yksityispihoja, mutta tämän yhden kuvan (kiitos ja anteeksi) nappasin erään kauniin tontin ja kunnan maan rajalta, kuvakulmaan en saanut pesäkuusia ja muita matalia havuja kovin hyvin, mutta ne olivat ihan tieltä katsottuna oikein kauniita. Hienoa, että monet panostavat pihapiirien kauneuteen ja istutuksiin.Omassa pihassa ilahduttavat nyt myös nämä piharingin kartiovalkokuuset, 'Alberta’ kääpiövalkokuuset ja pesäkuuset (ihan kuvan etureunassa). Tämä kyseinen kuva on otettu syyskuussa, nyt eivät enää isotähtiputket ja Mme Julia Correvon viinikärhö ole kukassa. Laitoin ajastimella syttyvät pienet valosarjat näihin kartiovalkokuusiin ja ne ilahduttavat tosi paljon pimeässä. Kiva, että löytyy myös patterilla toimivia valosarjoja paikkoihin, mihin ei voi virittää johtoja.
Blogin synttäriarvonta päättyi eilen illalla. Arvonnan suoritin perinteisellä lippuarvonnalla ja arpaonni suosi tyttiä.  Laitan sinulle sähköpostia henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille osallistujille.

Toivon teille kaikille hyvää viikkoa! Ehkä te olette virkeämpi kuin minä :).


12 kommenttia:

 1. Kiitos arvonta voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että osallistuit, laitan huomenna paketin postiin :).

   Poista
 2. Onnea arvonnan voittajalle!
  Sinun pihasi havuineen ei yhtään kalpene kylän talojen pihoille. Kieltämättä tuo kävelyreitin varrella näkemäsi havupiha on tyylikkään kaunis. Minäkin katselen tarkasti kylällä kulkiessani ihmisten pihoja. En niitä kuvaa, mutta hyvät ideat on luvallista tallentaa omaan päähän muhimaan.
  Mennään nyt hitaalla ainakin siihen saakka, kunnes on ryhdyttävä valmistamaan joulua. Pian joulun jälkeen puutarhamoottori ryhtyy päässä hyrräämään ja sitten se on taas menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hauskaa saada kävelylenkeillä silmänruokaa luonnosta ja välillä matkan varrelle sattuvista pihoistakin. Tähtäsin kännykällä tieltä kunnan maan suuntaan, mitään muuta suuntaa ei todellakaan olisi kehdannut harkita ilman lupaa. Toivottavasti tämä ei pahoittanut kenenkään mieltä. On upeaa nähdä, että monet pihat ovat sekä siistejä että kauniita ja istutuksia on selvästi ajateltu.
   Joulun valmistelu varmaankin herättelee horteesta, ehkä tämä marraslepo on nyt tarpeen ;).

   Poista
 3. Onnea voittajalle. Nyt eletään täälläkin hieman Ruususen unta mutta toivottavasti ei niin pitkään kuitenkaan. Itse olen viikolla ollut ulkona todella vähän ei yksinkertaisesti ole huvittanut lähteä minnekkään. Mikä saisi piristymään.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirakaveri onneksi saa joka päivä lenkille ja alkuun päästyä tulee käveltyä usein pitkiäkin lenkkejä (1,5-2 tuntia). Onneksi näin, sillä muuten on olo aika lailla hitaalla. Pimeys on vaikuttanut samalla tavalla jo useita vuosia, joten onhan tähän jo tottunut. Odotellaan kevätauringon piristystä :).

   Poista
 4. Onnea voittajalle! Horroksessa on mennyt minullakin marraskuu, varsinkin blogin osalta. Jotenkin tämä jatkuva pimeys ja märkyys saa olon tuntumaan niin laiskalta ja väsyneeltä. Onneksi talven tulo on hetki hetkeltä lähempänä ja pian päivätkin alkavat taas pidetä.
  Minä en ole oikein havujen ystävä, mutta ovathan ne kieltämättä myöhään syksyllä, talvella ja aikaisin keväällä hyvän näköisiä. Erityisesti lehtipuuvaltaisessa ympäristössä havut tuovat hyvin vihreyttä lehdettömään vuodenaikaan. Tuo kuvaamasi tontin laita rajaa kauniisti pihan metsästä.
  Mukavaa marraskuisen viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeys väsyttää vuosi vuodelta enemmän, mutta onneksi väsymys hellittää taas päivän pidentyessä. Eiköhän bloggaaminen jälleen piristy auringon paistaessa keväthangille. Nyt sataa vettä täyttä päätä ja kaikki on niin harmaata, joten toivoisin pientä lumiharsoa valoa tuomaan, vaikkei suuria massoja sataisikaan vielä.
   Onneksi kaikille löytyy valtava valikoima mielikasveja, joten puutarhatkin pysyvät persoonallisen näköisinä :). Minä olen innostunut havukasveista erityisesti viimeisten 10 vuoden aikana. Itselle en haluaisi pelkkää havuistutusten täyttämää pihaa, mutta monelle voi sekin vaihtoehto olla todella mieleinen ja hyvä valinta. Onneksi havuja voi käyttää hyvin monipuolisesti ja luoda eri lajeilla kiinnostavia istutusalueita, ei tarvitse tyytyä pelkkään tuija-aitaan.
   Kiitos Minna, toivon samoin sinulle virkeyttä ja iloa, ehkä ensi viikolla on jo hieman maassa valkoista.

   Poista
 5. Marraskuu on aina vähän synkkä kuukausi, nyt on ollut jotenkin tosi pimeää. kerro kokemus miten paristotoimiset valot kestivät tai kuinka usein paristoja pitää vaihtaa, olen harkinnut sellaisia pihalle mutta kun ei ole kokemusta kuin paristotoimisista lyhtykynttilöistä, niissä kestää yhden kauden kun on hämärätoiminto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin nämä paristoilla toimivat valosarjat vasta tänä syksynä ja ajastustoiminnolla ne palavat 6 tuntia. Olen ollut tähän asti hyvin tyytyväinen, vielä ei ole tarvinnut pattereita vaihtaa. Minullakin on ollut ulkona ledkynttilöitä lyhtyjen sisällä ja niissäkin on ajastustoiminto. Nämä kynttilät ovat palaneet samoilla pattereilla syksystä kevääseen eli niin kauan kuin on halunnut lyhtyjä pitää ulkona. Sekä paristolla toimivat kynttilät että nämä uudet valosarjat ovat tarkoitettu ulkokäyttöön. Se kannattaa ainakin tarkistaa, jos näitä ostaa ulos. Laitoin varmuudeksi paristokotelon pienen minigrippussin sisään, jotta vettä ei pääsisi kotelon sisälle. Muovipussissa olevan kotelon peittelin sammalten taakse.
   Toivon kovasti, että patterit kestäisivät valosarjoissa yhtä hyvin kuin kynttilöissä. Ainakin pienet valosarjoilla valaistut kartiovalkokuuset ovat tosi kivan näköisiä, eikä näihin paikkoihin olisi saanut vedettyä sähköjohtoa.
   Kerron lisää kokemuksista, kun päästään pidemmän käyttöiän myötä selville patterien kestävyydestä.

   Poista
  2. Kiitos. Kävi niin, että eilen ostin yhdet valot, tosin niissä ei voi säätää päällä olemisen aikaa mutta kun olivat niin halvat :) Kokeillaan kuinka toimii ja jos on hyvät niin voi hankkia toiset.

   Poista
  3. Toivottavasti ostamasi valosarja toimii hyvin! Nämä minunkin ovat edullisia, mutta vertaillaan kokemuksia :).

   Poista