lauantai 6. marraskuuta 2021

BLOGIN 4-VUOTISSYNTTÄRIT JA ARVONTA

Nuori rautatieomenapuuAloin kirjoittaa puutarhablogiani marraskuussa neljä vuotta sitten blogi.net -osoitteella ja kaksi vuotta sitten siirsin blogini tänne bloggerin alustalle. Vaikka jotain ongelmia on ollutkin, niin paljon enemmän sain käyttöä parantavia ominaisuuksia blogialustan vaihdon myötä.

Purppuraomenapuu 'Hopa'Tuntuu, että teistä monista bloggaajakavereista on tullut hyviä tuttuja ja tärkeitä ihmisiä, olen hyvin iloinen kaikista kommenteista ja vuorovaikutuksesta. Olen myös kiitollinen saamistani ohjeista ja ideoista. On hyvin kiinnostavaa seurata teidän puutarhanne kaunottaria ja innostua monesta itselle aiemmin tuntemattomasta kasvista. 'Hankintalistani' kasvaa huolestuttavaa vauhtia 😁.

On ollut ehdottomasti arvokasta saada lukea teidän kokemuksistanne, oppia erilaisia taitoja ja saada tietoa. Ja inspiroitua puutarhakuvista! Aivan ehdottomasti on inspiroivaa nähdä joku kaunis kohta puutarhassanne, nähdä ihanat yhdistelmät toisilleen sopivista kasvikumppaneista sekä kuvia erilaisten puutarhan rakenteiden ja kasvien sijoittelusta. 

Tässäkin on purppuraomenapuu 'Hopa'Lainaan useammassa blogissa ollutta ideaa synttäriarvonnasta ja toivon, että saan teiltä tähän kommenttikenttään kysymyksiä tai toiveita aiheista, mistä haluaisitte minun kirjoittavan, jos sellaisia teiltä löytyy. Käyn aiheita läpi matkan varrella, jos minulla riittää niihin osaamista tai omia kokemuksia.

Purppuraomenapuu 'Rixi'Olisi tietysti mukavaa, jos arvontaan osallistujat viihtyisivät blogini parissa. Osallistut siis arvontaan olemalla rekisteröitynyt lukijani tai liittymällä lukijaksi täällä bloggerissa tai vaihtoehtoisesti blogit.fi-sivustolla ja kommentoimalla osallistumisestasi tähän postaukseen. Arvontaan voi osallistua anonyyminä, mutta laita siinä tapauksessa nimimerkki kommenttikenttään.Jokaisella arvontaan osallistuvalla on käytössä yksi arpa. Lähetän palkinnon voittajalle vain kotimaahan.Puutarhahaskat ovat ahkeran käytön vuoksi kuluvaa tavaraa, joten palkintona on puutarhahanskat. Ilmoita oma hanskakokosi minulle (6/7/8). Lisäksi mukana tulee keijunmekon ja koristeporkkana Daran siemeniä.

Osallistuminen arvontaan päättyy isänpäivänä 14.11.2021 klo 21.00. Ensimmäisen blogijuttuni julkaisin aikoinaan isänpäivänä 2017.

Rautatieomenapuun kukkia, maanpeitekasveina sammalleimuja ja patjarikkoja

Nyt eletään melkein vuoden pimeintä aikaa ja puutarha lähes nukkuu talviunta. Kotipuutarhureiden on aika levätä ja kerätä voimia uuteen kasvukauteen. 

Rentotumisen hetkiä ja ehkä myös innostavia suunnittelun tuokioita toivotan teille, itse ainakin huomaan sohvan nurkassa selaavani puutarhakuvia ja etsiväni tietoja kasveista ensi kauden istutuksia varten.

Hyvää pyhäinpäivää ja toivottavasti aurinko vähän pilkistelisi tänä viikonloppuna.

30 kommenttia:

 1. Onnittelut kivalle ja positiiviselle nelivuotiaalle blogille. Onpa hankala keksiä mitään kysyttävää, joskus olen miettinyt kuinka paljon järven läheisyys vaikuttaa puutarhaasi? Pidentääkö kasvukautta tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Pitääpä pohtia tätä järven vaikutusta tarkemmin.

   Poista
 2. Onnea blogillesi! Kaikki puutarhaan liittyvät jutut kiinnostavat ja niitä on tullut käytyä täällä lukemassa. Arvontaan mukaan ja koko 8. Hyvää marraskuuta!
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo kuulla, että olet jo aikaisemmin käynyt lukemassa blogiani ja lämmin tervetulotoivotus ihan lukijaksi tästä eteenpäin. Puutarha kaikkineen on niin monipuolinen ja runsas aarreaitta ja kaiken kasvun seuraaminen on kiinnostavaa, aina oppii uutta! Kiva, että olet mukana arvonnassa :).

   Poista
 3. Onnea kiinnostavalle blogillesi! Vaikka oma blogini on määräämättömällä tauolla enkä usein kommentoi muidenkaan blogeja, seuraan silti kiinnostuneena sinun ja muidenkin blogeja.
  Sinulla on aivan kadehdittavan upea puutarha! Kiitos kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen otettu ja iloinen kommentistasi Eeviregina! Minäkin luen mielelläni sinun puutarhajutuistasi, aina kun ehdit kirjoittaa. Olet aina lämpimästi tervetullut, vaikkapa vain kuvia katsomaan :).

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut blogillesi! Olet yksi aktiivisimmista bloggaajista ja sinun postauksiasi on aina yhtä suuri ilo käydä lukemassa ja kuviasi katsomassa. Puutarhasi on jo nyt aivan ihana, enkä yhtään epäile kauneuden lisääntyvän vuosi vuodelta. Tähän hätään en keksi mitään erityisiä kysymyksiä, mutta kuivan maan asukkina minua kiinnostaa järven ja rantatontilla asumisen merkitys ja vaikutus puutarhaelämään.
  Oikein rauhallista pyhäinpäivää sinulle! Ja tietenkin lukuisia blogivuosia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos ystäväni Between! Olen aina yhtä iloinen, kun huomaan sinun kommenttisi juttujeni alla, tuntuu kuin olisimme kirjeenvaihdossa :). Kysymyksiä tai pohdittavia aiheita voi ilmaista myöhemminkin, eihän kysymykset aina heti tule mieleen. Järven rannalla asumista puutarhaan liittyen pohdin varmasti jossain välissä.
   Olen aika innostunut tästä bloggaamisesta ja blogien lukemisesta, joten eiköhän täällä viivytä.

   Poista
 5. Anonyymi11/06/2021

  Hyvää 4- vuotis blogin syntymäpäivää. Blogit.fi kautta seuraan.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, että olet seurannut blogiani. Arpaonnea sinulle!

   Poista
 6. Onnea 4-vuotiaalle blogille.

  VastaaPoista
 7. Onnea blogille! Palkinto olisi kiva, mutta en osallistu kuitenkaan, kun mahdollisen palkinnon lähettäminen tänne Ahvenanmaalle on tehty tosi hankalaksi tullimaksuineen ja -selvityksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! En tiennytkään, että Ahvenanmaalle pitää maksaa tullimaksut, tuntuu erikoiselta.
   Oikein hyvää marraskuuta sinulle joka tapauksessa.

   Poista
 8. Onnea blogille! Luen mielelläni vinkkejä erikoisemmista kasveista. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hippohiiri! En tiedä, onko minulla riittävän erikoisia kasveja, mutta kerron kyllä kasveista, jotka ovat itselleni uusia ja ehkä niinikään jollekin toisellekin. Olet lämpimästi tervetullut blogini lukijoiden joukkoon!

   Poista
 9. Onnea puutarhalle ja bloggaajalle! Sinun puutarhasi on todella kaunis ja niin suuri, että sinne mahtuu mitä vaan. Olen ihaillut laajoja istutusalueitasi ja upein graniittikivin koristeltuja penkkejä ym. Kauniit kasvivalinnat olet tehnyt jo nyt ja kunhan kaikki pääsevät vielä täyteen kasvuun, niin johan tulee upeaa. Talo ympäristöineen on muutenkin hienolla paikalla. Maaseudun kasvattina ja täällä asuvana arvostan kuitenkin enemmän näitä maalaisromanttisia pihoja :)
  Kysymyksenä voisin esittää, löytyykö läheltä hyviä taimimyymälöitä ja -tarhoja ja pelkäätkö saavasi ostoksien mukana ei-toivottuja asukkaita?
  Itse en uskalla oikeastaan ostaa enää juuri mitään, koska meillä ei ole koskaan ollut kotiloita enkä niitä halua!! Kuiva kangasmaa suojelee ilmeisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Hyvä kysymys, meilläkään ei ole kotiloita, enkä niitä millään haluaisi saadakaan.

   Poista
 10. Lämpimät onnittelut nelivuotiaalle blogille! Sinulla on kiva tapa kertoa perusteellisesti asioista ja esitellä myös keskeneräisiä projekteja. Eikä yhtään haittaa tuo teidän pihapiirin kartanopuistomainen miljöökään. Silmä lepää, kun ympäröivä maisema on jo itsessäänkin niin upea ja siihen vielä kookkaat istutukset lisäksi.
  Minulla olisi parikin postaustoivetta, jos se sallitaan ;) Kärhöistä voisit tehdä ensi kesänä kunnon maratonpostauksen. Varmaan nämä uusimmatkin hankintasi jo kukkivat silloin aika kivasti. Toinen toive koskee istutusten suunnittelua: teetkö suunnitelmia paperille vai pohdiskeletko suoraan paikan päällä? Kuinka uuden istutusalueen suunnitteluprosessi sinulla etenee ennen kuin lapio (tai teillä usein traktori) lähtee liikkeelle?
  Mukana kivassa arvonnassa, hanskakoko taitaa olla 8.
  Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ilahduttavasta kommentistasi ja onnitteluista.
   Kiva, että sinulla oli toiveita postausten suhteen, lisääkin saa esittää matkan varrella, jos tulee mieleen.

   Poista
 11. Olipa taas kauniita kuvia. Ja paljon onnea blogillesi. Hienoa, että jaat meidän lukijoiden kanssa kauniista puutarhastasi kuvia. Puutarhasi myös laajenee ihan hurjaa vauhtia. Minä luen mielelläni kaikkia juttuja puutarhastasi. Olet joskus maininnut, että pidät näkymien miettimisestä puutarhassasi, joten jatka ainakin niiden esittelemistä. Puutarhan kasvien kasvaessa näkymätkin aina vähän muuttuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen iloinen, että sinä kommentoit niin aktiivisesti, hauskaahan silloin on kirjoitella ja laittaa kuvia. Kiitos kannatuksesta näkymille, näkymät ovat tosiaan yksi lempijuttuni, joten jatkoa piisaa. Ja kuten sanoit, näkymiin tulee uusia vivahteita kun kasvit kasvavat ja tuuheutuvat.

   Poista
 12. Onnea blogillesi ja minulle kelpaa kaikki mitä sieltä tulee. On ollut ihanaa kulkea rinnallasi puutarhan merkeissä ja toivottavasti matkamme jatkuu.
  Kiva arvonta ja mukana työkäsineet numero 8 ja Daran siemenet olisi kyllä mahtavaa. Keijunmekkoa minulla ei ole koskaan ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Teistä kaikista ahkerista kommentoijista on tullut yhteisen puutarhamatkan kulkijoita, olisi hauska joskus tavata ihan livenäkin. Mahtaakohan enää tulla niitä bloggaajatapaamisia, mitä joskus ainakin Kotipuutarha -lehti on järjestänyt? Kiva, että osallistut arvontaan, minä kasvatin ensimmäistä kertaa keijunmekkoa tänä vuonna ja onnistuin helposti.

   Poista
 13. Lämpimät onnittelut 4-vuotiaalle. En osaa toivoa mitään erityistä aihetta, mutta innolla seuraan upean puutarhasi vaiheita. Aina tulee uusia vinkkejä ja erityisesti inspiraatiota puutarhurointiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri. Olen iloinen, että olet mukana puutarhapuuhissani.

   Poista
 14. Anonyymi11/13/2021

  Mukaan arvontaan!
  -Matilde

  VastaaPoista
 15. Oi ehdinpäs vielä mukaan arvontaan👍 Olisipa mukavaa kylvää pitkästä aikaa keijunmekkoa. Vuosia sitten kasvatin sitä useasti mutta sitten vain jäänyt laittamatta. Hansikkaan kokoni on 8.

  VastaaPoista