perjantai 19. kesäkuuta 2020

KASVIHUONEESEEN JA KEITTIÖPUUTARHAAN KUULUMISET
Kurkut kiipeävät kasvihuoneen katossa ja tekevät satoa. Täytyy tehdä kasvukauden lopussa vielä arviointi kokonaisuudessaan, mutta tässä vaiheessa olen erittäin tyytyväinen. Olemme olleet omavaraisia kurkun suhteen toukokuun loppupuolelta alkaen, ensimmäinen oma kurkku syötiin 17.5.


Olen käyttänyt kasvihuoneen kattopalkkeja hyödyksi, jotta kurkku pääsee jatkamaan kasvua vielä seinäkorkeuden jälkeen. Odotan jo, että kurkkuja pääsee poimimaan pään yläpuolelta kasvihuoneessa kävellessään.

Kasvihuonekurkku "Louisa" on kylvetty 30.4.
Viimeisin ns. oikeaan aikaan kylvetty kasvihuonekurkku ”Louisa” on hyvää vauhtia rönsyämässä ylös ja sivuille. Kukkia on mukavasti ja ensimmäiset kurkun alut ovat kehittymässä.
Tomaatit tekevät raakileita ja ensimmäinen tomaatti on kypsymässä, tomaattien maistelua saa kuitenkin vielä hetken odottaa.

Paprika 13.6.2020


Paprikat ovat kasvaneet hyvin, raakileita on kehittymässä. Ostin itsekasvattamieni paprikoiden lisäksi suippopaprikan taimen, se on vielä pieni, mutta kukkii kohta.


Viiniköynnökset ovat tehneet jopa kukkaryppäitä, olisiko mahdollisuus saada maistiainen viime vuonna istutetusta ”Supagasta”?

Keittöpuutarhassa kasvu on aika hyvässä vauhdissa, ehkä jotain uusintakylvöjä on vielä tehtävä.

Perinteinen perunamaakin löytyy


Hyvää juhannusta teille!


21 kommenttia:

 1. Hienossa kasvussa kaikki. Meillä saadaan vielä tovi odotella omaa satoa syötäväksi, kesäkurpitsa sentaan kukkii ja salaatissa on parin sentin nysät :)
  Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodet ovat erilaisia ja aina ei ehdi tai pysty pitkiin esikasvatuksiin. Kyllä sinullakin pian alkaa tilanne edetä ja pääset herkuttelemaan. Hyvää juhannusta!

   Poista
 2. Hyvältä ja monipuoliselta näyttää. Vain hetki ja pääset hakemaan lautasen reunalle muutakin, kuin kurkkuja. Toivottavasti viiniköynnöskin tuottaa maistiaisia tänä kesänä.
  Kurkku on uskomattoman helppo ja tuottoisa kasvi. Me olemme kurkun suhteen olleet kesäkuun alusta omavaraisia. Tähän saakka olemme syöneet Sherpaa, mutta pian myös Gordobaa ja Beth Alphaa. Poimin viimeisetkin retiisit ja kylvin uuden satsin. Retiisit olivat kasvaneet suuriksi, mutta eivät olleet laisinkaan puisevia, päinvastoin. Salaatti on itänyt huonosti. Syynä saattaa olla liian vanhat siemenet, tai jokin muu. Sitäkin kylvin lisää, toivottavasti paremmalla tuurilla.
  Eikö olekin kiva kulkea kasvilavojen välissä ja kuunnella kasvun kohinaa. Siinä ohessa voi nauttia pienistä onnistumisen iloista.
  Lämmintä on luvassa ja niin myös kastelemista. Oikein hyvää juhannusta sinulle (teillähän taitaakin olla aivan erityisen ihana juhannus)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkun kasvuvoima on toden totta hämmästyttävä. Satoa tulee siihen malliin, että syödä saa ihan urakalla ja jaettavaksikin riittää.
   Minä olen kylvänyt salaattia eri vaiheissa ja vielä ajattelin laittaa ainakin yhden erän. Salaatti kasvaa täällä ihan mukavasti, mutta härkäpavulla jäi muutamia aukkokohtia samoin pavulla. Määrän takia ei varsinaisesti tarvitsisi kylvää, mutta perunamaan takaosa pysyy helpommin rikoista vapaana, kun siellä on roteva kasveja kasvamassa.
   On todella hauskaa kierrellä keittiöpuutarhassa ja hakea syötävää. Perunoiden ja sipulien suhteen olemme jo olleet omavaraisia.

   Poista
 3. Voi mikä kasvihuoneviidakko - olet tosiaan onnistunut monien hyötykasvien kasvatuksessa! Näistä kelpaa nostaa satoa nyt keväällä ja syksylle pitkään. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Oi, mikä viirakko! Kyllä siältä kelepaa hakia lautaselle itte kasvattamaa sapuskaa. Solikki aikaasin matkas. Mullon vasta salaattia tarijolla. Ihanaa juhannusta ja juhulahumua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli nämä varhaiset esikasvatukset kokeiltavana, joten pitäähän vaivan palkaksi saada satoa :).
   Kiitos oli ihanat juhlat ja hyvää jatkoa juhannukselle!

   Poista
 5. Hienosti olet saanut satoa ja kaikki näyttää kasvaneen kohisten. Meilläkin ensimmäiset kurkut ovat kohta maisteltavana.
  Hyvää juhannuksen aikaa sinne teille. 🇫🇮🇫🇮🇫🇮

  VastaaPoista
 6. Huikea kurkkusato! Meillä vasta ihan pikkuisia kurkun aihioita joten tsatsikit tehdään ostokurkuista vielä muutaman viikon.

  Oikein ihanaa ja kukkeaa juhannusviikonloppua sinne.

  VastaaPoista
 7. Kannatti selvästi esikasvattaa pari kurkkua superaikaisin! Sinulla on kasvihuoneessa jo hyvännäköinen viidakko. Lavoissakin näyttää kasvavan komeasti kaikki. Pian meilläkin taidetaan saada ensimmäiset kurkkumaistiaiset, sillä viikko sitten ostamani taimi näytti jo puskevan kukkanuppuja. Erilaisia salaatteja ja retiisiä saatiin juhannuspöytään ruuan kaveriksi. Tänä vuonna ei ainakaan meillä näyttäisi olevan tuholaisista riesaa niin kuin viime kesänä. Toivottavasti ei teilläkään. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä esikasvatus kannatti, on kiva saada aikaisin satoa. Kiva, että kasvimaan paikan vaihdos on ollut hyödyllinen ja nyt saat helpotusta myös tuholaisista. Lehtikaalia täytyy tarkkailla, alkuun pidin harvoja, mutta nyt ovat olleet ilman. Viime vuonna poistin käsin toukat, joten ei ollut haittaa sadolle.
   Hyvää juhannusta!

   Poista
 8. Hi, so amazing post. I follow you # 50 , follow back?

  https://bubasworld.blogspot.com/

  VastaaPoista
 9. Onpa kasvihuoneessa jo niin rehevää! Itse vasta virittelin viikonloppuna kurkuille narut :)

  VastaaPoista
 10. Vau, näyttää tosi hyvälle ja rehevälle!

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa kasvua ja varmaan oletkin jos nyt saanut enemmän satoakin.

  VastaaPoista