lauantai 28. joulukuuta 2019

VUOSI 2019

Tähän teemaan innoitti Puutarhaterapiaa -blogin Pirjo, kiitos!
Mitä onkaan ollut vuosi 2019 puutarhassa, vaikeaa oli valita vain yhtä kuvaa / kuukausi, sillä yhden kuukauden aikana tapahtuu luonnossa ja kasveissa niin paljon, myös puutarhan olemuksessa ja näkymissä. 

TAMMIKUU

Puutarha nukkui talviunta, Ritan kanssa teimme päivittäin pitkiä lenkkejä.

HELMIKUU

Lunta satoi paljon, joten lunta piti pudottaa useaan kertaan sekä kasvihuoneen että muidenkin rakennusten katoilta.

MAALISKUU

Esikasvatukset hyvässä vauhdissa kaikilla etelänpuolen ikkunoilla. Edessä kelloköynnökset.

HUHTIKUU

Huhtikuussa on lunta vielä pohjoispuolella ja varjon paikoissa, toisaalta kevään ensimmäiset sipulikukat jo ilahduttavat.... myös puutarhatyöt on aloitettu.

TOUKOKUU

Toukokuussa tapahtuu niin hengästyttävän paljon. Kasvihuoneeseen on istutettu taimia, esikasvatetut kesäkukat ulkoilevat, sipulikukkia nousee joka puolella, puhumattakaan kaikista pullistuvista silmuista ja lisääntyvästä vihreydestä. Ah, ihana kevät!

KESÄKUU

Myös kesäkuussa kasvun vauhti jatkuu. Joka puolella perennat nousevat kukkimaan ja kutsuvat ihmettelemään. Tätä väriä minulla ei löydy kuin idänunikosta, se sopii tuohon kohtaan mielestäni hyvin.

HEINÄKUU

Tänä vuonna pionien kukinta kesti pitkään. Juhannuksena oli jo kukkia auki ja vielä tässä heinäkuun puolenvälin kuvassa on sivukukintojen kukkia aloittamassa.

ELOKUU

Sadonkorjuu kasvihuoneessa alkoi jo heinäkuussa, mutta elokuun sato oli runsasta ja hämmästytti tarhurin perinpohjin.

SYYSKUU

Syyskuussa teimme vielä paljon isoja puutarhaprojekteja, mutta loppupuolella istutin jo sipuleita mielessä kevät ja löytämisen riemu.

LOKAKUU

Lokakuussa ruska värjää maiseman, laituri on jo nostettu talviasentoon. Sävyt ovat hienoja, mutta ilmassa on haikeutta.

MARRASKUU

Marraskuussa satoi jo lunta, mikä tosin ehti vielä sulaa. Vaihtelevaa säätä pitkän aikaa.

JOULUKUU

Joulukuu alkoi ja päättyi näissä samoissa näkymissä. Tätä kirjoittaessa mittarissa on lukemat -13,6.


26 kommenttia:

 1. Oi, miten kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat vuoden varrelta! Vielä pari kuukautta, niin esikasvatukset alkavat olla jo hyvällä mallilla ja talvetettavat heräillä. Ja pieni hetki siitä, niin saa etsiä piippoja ulkonakin! Minullakin on tulossa tänään katsaus menneeseen vuoteen, mutta vähän eri tyylillä :) Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin, aika menee niin nopeasti ja käänne kevääseen on jo käsillä. Kiva oli lukea sinun arviointisi omassa haastepostauksessasi! Oikein hyvää loppuvuotta sinullekin!

   Poista
 4. Kaunis puutarhavuosi takana ja uusi häämöttää jo edessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihanaa, että kohta ollaan taas uuden kauden kynnyksellä. Vielä hetki aikaa suunnitella....

   Poista
 5. Kiva postaus ja kevätkuva huhtikuun missä oli jo paljon sipulien kukintaa ilahdutti ja säväytti oikein kunnolla. Kiitos sinulle näistä kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Jos aika menee yhtä vauhdilla kuun tähän asti, niin kohta ollaan sipulikukkien ajassa.

   Poista
 6. Oi toukokuu, tuo kuvasi siitä herätti valtaisan kaipuun ja ikävän! Ihailen edelleen tuota ympäröivää järvimaisemaanne, mikä täydellinen jatke puutarhallenne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu, ja kevät yleensäkin, on minulle tosi tärkeä! Mikä valo ja onni uudesta kasvusta! Järvi on minustakin niin ihana, rakennan puutarhaa siten, että järvimaisema säilyy.

   Poista
 7. Minäkin ihailen tuota teidän järvimaisemaa. Mikään pihalampi ei voi korvata tuollaista näkymää kuin teidän niemestä on. Upea paikka laiturille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tosiaan olen kiitollinen siitä, että saa asua tässä järven rannassa ja nauttia maisemasta. Kiva on myös seurata vesilintuja poikueineen. Sinä saisit otettua rannassa huikeita kuvia noista linnuista!

   Poista
 8. Vuoden kaikkina kuukausina puutarha näyttää omalla tavallaan kauniilta. Kun vuosi on paloiteltu kuukausiin kuvin, tuntuu siltä, että taas kohta on keväkukkien aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin Pirkko aivan samaa, kohta alkavat esikasvatukset ja pian ollaan kevään tuntumassa :).

   Poista
 9. Ihana postaus! Oikein hyvää ja kukkaisaa vuotta 2020!

  VastaaPoista
 10. kotisi on todella kauniilla paikalla ja miten avara ja laaja puutarhanne onkaan! järvelle avautuva maisema saa pidättämään henkeä, niin kaunis se on, rakastan juuri tätä avaruutta vanhojen talojen pihapiirissä.
  kotinne herkkä joulutunnelma välittyi aitona joulupostauksesi kuvista. hupsista sentään, onneksi olitkin aloittanut jo hyvissä ajoissa valmistelut, kipsi kädessä ei oikein saa tehdyksi mitään. toivon, et murtuma paranee hyvin.
  leppoisaa vuodenvaihdetta ja kaikkea hyvää tulevalle uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Ilona, osaat ilahduttaa kauniilla sanoillasi! Oikeakätisenä huomaa kyllä murtuman vaikutukset jokapäiväiseen elämään, onneksi tämä on väliaikaista - osaa arvostaa taas terveyttä enemmän. Samoin sinulle oikein hyvää uutta vuotta!

   Poista
 11. Oikein hyvää ja onnellista uutta puutarhavuotta 2020 sinulle.

  VastaaPoista
 12. Hieno kooste menneestä vuodesta. Ihanaa Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista