lauantai 24. helmikuuta 2024

PUUTARHAVIERAILUT 2024

 Tänä kesänä on jälleen mahdollisuus tulla sovittuina aikoina tutustumaan meidän maalaispuutarhaamme. Tämä päätös ei ole ihan helppo, mutta yritän vakuuttaa itseni siitä, että puutarhaharrastajat kyllä tietävät, että koskaan ei puutarha tule valmiiksi. Yhden kohdan kunnostuksen jälkeen on toisaalla taas työmaa edessä. Mutta luonto ja kasvit itsessään tarjoavat elämyksiä ja haluan jakaa niitä toisten samanhenkisten kanssa. 


Kesän aikataulut ja muut tiedot löytyvät nyt yläpalkista kohdassa Tule tutustumaan. Pääset sieltä katsomaan puutarhan kotisivun. Yksinkertainen kotisivu on helpompi liittää VisitMäntyharjun muiden yritysten joukkoon kuin blogi. 

Olen koonnut kotisivun alaosaan tarinan tilan historiasta ja tilan nimestä ;). Koska tilamme linkittyy Mäntyharjun vanhaan historiaan, päädyin puutarhavierailujen osalta käyttämään tilan virallista nimeä. Blogin nimi pysyy ennallaan. 
16 kommenttia:

 1. Olisi niin ihana päästä tutustumaan paratiisiisi. Uskon, että kynnys on korkea pitää puutarhaa avoinna. Itselleni siitä aiheutuisi ainakin valtavasti stressiä juuri tuota ajatellen, että miltä tämä kaikki nyt sitten näyttää. Mutta ihanaltahan siellä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi viime kesän vierailijat olivat mukavia ja oli tosi kiva jutella puutarha-asioista.

   Poista
 2. Puutarhaasi kelpaa huoletta esitellä. Sehän on jo lumoavan kaunis nykyisellään. Ymmärrän, että haluat kaiken olevan tiptop ja koet monien paikkojen olevan vielä kehitysvaiheessa. Aktiiviset puutarhaharrastajat ymmärtävät ja voivat jopa olla iloisia nähdessään myös keskeneräisyyttä. Eri kehitysvaiheet ovat oivallisia ideakohteita nekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos itse käyn muualla puutarhakohteissa, keskityn ihan muihin asioihin kuin keskeneräisyyteen tai mahdollisiin rikkaruohoihin. Itseltä vaatii vain enemmän :). Toivon, että arboretum nähdään juuri ”kehitysvaiheessa olevana” - onhan se ihan erilainen kuin vuosikymmeniä kasvaneet suuret arboretumit.

   Poista
 3. Mahtavaa, että puutarhasi on taas avoinna yleisölle! Kiinnostaa kyllä tulla sinne uudelleen, koska kaikkea ei ehtinyt tutkailla tarkasti yhdellä käynnillä. Upeaa katsottavaa riittää, ja erityisesti alkukesän kukkijoita olisi kiva nähdä myös livenä. Yritän siis järjestellä reissua sinne päin tai ohikulkumatkalla etelään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi lämmitti tosi paljon, olet oikein tervetullut uudelleen!

   Poista
 4. Toivottavasti pääsisimme joskus käymään. Se mikä on toiselle keskeneräisyyttä, on toiselle kehitystä ja uuden luomista. Ihanaa, että jollakin on rohkeus avata oma puutarhansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva nähdä, jos reitti joskus osuisi tänne suuntaan. 5-tieltä on vain kilometrin poikkeama. Mäntyharjulla on taidekeskus Salmela ja kirkonkylän vanha miljöö tutustumista varten ja tietysti hienot Repoveden kansallispuiston reitit lähtevät myös Mäntyharjun suunnasta.

   Poista
 5. Olisipa kiva käydä :)
  Hienot kotisivut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olisi kiva, jos tulisit. Lapsiamme asuu siellä Jyväskylän seudulla, joten Joutsan kautta on aika kiva maisematietä ajella - mutkainen tosin.

   Poista
 6. Voi kun pääsisin käymään, olisi niin ihana 💕 Kuulostaa hyvältä liikeidealta myös! Matka on vaan valitettavan pitkä täältä pk-seudulta. Ihana kun jaksat järjestää tutustumisia onnekkaille 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi viime kesänä monta ihmistä pääkaupunkiseudulta, mutta heillä taisi olla samalle reissulle muutakin ohjelmaa täällä päin. Minäkin yritän ottaa ensi kesän ohjelmaan nopean reissun johonkin etelän puutarhakohteeseen ja siellä oleviin taimimyymälöihin.
   Jos joskus liikut 5-teillä, niin poikkea ihmeessä! Olen nyt muutenkin yrittäjä-statuksella (maa-ja metsätalouden sivutoimi), joten ajattelin kokeilla tätä liikeideaa. Viime kesä oli harjoittelua, katsotaan käykö tänä kesänä ketään. Käyntimaksu sisältää kylmää juomaa huvimajassa ja jotain pientä tarjoilua. Yksin ei oikein pysty pitämään kahviota kuin ennakkoon sopimuksesta.

   Poista
 7. Olisi kyllä ihanaa tulla tutustumaan puutarhaanne ihan livenä. Kesälomareissu onkin vielä ihan avoinna....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi oikein hauska nähdä sinua :). Ehkä saat käynnin onnistumaan muun reissun varrelle?

   Poista
 8. Hienot nettisivut, oikein houkuttelevat puutarhavierailuun! Kaikki kesäsuunnitelmat ovat vielä auki, mutta olisipa ihanaa päästä käymään kauniissa puutarhassasi, nyt kun käytössäni on vihdoinkin auto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sinusta kotisivu on onnistunut - olihan siinä työstämistä, vaikka teknisessä toteutuksessa oli ammattilainen apuna. Suomessa on hurjan paljon kiinnostavia matkailukohteita, olet lämpimästi tervetullut, jos tämä sattuisi sopivasti jonkun reitin varrelle. Kuten olen todennut aikaisemminkin, poikkeama 5-tieltä on noin kilometri meille tullessa.

   Poista