lauantai 3. kesäkuuta 2023

PUUTARHAVIERAILUTInnostuneena puutarhaharrastajana minusta on kiva vierailla toisten harrastajien puutarhoissa ja nähdä erilaisia istutusalueita tai puutarhan rakenteita. Tämän vuoksi uskaltaudun avaamaan myös oman puutarhamme kävijöille sovittuina ajankohtina.Vanhan maatilan hehtaarin kokoinen pihapiiri on saanut paljon lisää istutuksia höystettynä kivillä.

Pihapiirin perustana on vanhoja puita, syreeniaidanteita ja vanhoja rakennuksia. Viimeisen 4-5 vuoden aikana puutarhainnostus on tuonut mukanaan paljon uusia laajoja istutusalueita kukkivine puineen, pensaineen ja perennoineen. Puutarhassa on käytetty sekä graniittikiviä että luonnonkiviä tuomaan oman pikantin lisänsä kasvien kanssa.Kesäkuussa kukkivat monet puut, perennat ja syreenit. Myös kukkivia pensaita löytyy. Pionien määrää on lisätty viime vuosina.Heinäkuussa aloittavat kukintansa monet pensasruusut ja kärhöt.Elokuussa puutarha tarjoaa mm. pensasruusujen, kärhöjen ja hortensioiden kukintaa.Keittiöpuutarhan alueella on kasvihuone ja lavakasvatusta potagerin hengessä.Keittiöpuutarhan viereen on syntymässä pienimuotoinen arboretum vanhalle hevoslaitumille. Ikää arboretumilla on vasta muutama vuosi, joten nähtävissä on vasta nuoria puita ja pensaita... istutukset täydentyvät joka vuosi. Paljon on aherrettu, mutta monta projektia on myös kesken.

Mikäli olet kiinnostunut näkemään eri vaiheissa olevia puutarhaprojekteja ja erilaisia kasviyhdistelmiä, olet lämpimästi tervetullut tutustumaan. Puutarha elää ja muuttuu jatkuvasti kasvukauden edetessä.

Ota etukäteen yhteyttä, jos haluat sopia puutarhakäynnin muuna aikana kuin ilmoitettuina päivinä / kelloaikoina. Puutarhassamme touhuaa beaucenpaimenkoira Rilla, joten on tarpeen sopia vierailut ennakkoon myös koiran vuoksi.Aukioloajat: 

sunnuntait kesäkuussa 4.6. / 11.6. /18.6. klo 14-16

sunnuntait heinäkuussa 2.7. / 16.7. / 23.7. / 30.7. klo 14-16     Tänä vuonna puutarha ei ole auki 9.7.

sunnuntait elokuussa 6.8. / 13.8. / 20.8. klo 14-16

Käyntimaksu: 5€/ aikuinen sis. alv (maksupääte käytössä), myös MobilePay

Puhelin: Päivi Honkanen 040 5275749

Osoite: Mäkkiinmaantie 3, 52700 Mäntyharju

Ajo-ohje: Googlemaps

Pysäköintitilaa löytyy punaisen tallirakennuksen takaa hiekkakentällä tai tallin päädyn nurmikkoalueelta. 


18 kommenttia:

 1. Loistava idea! Niin paljon olette ahertaneet vuosien saatossa, että kaunista puutarhaanne on varmasti mukava avata. Toivottavasti moni löytää vierailulle! Eiköhän tästä kesäajelu tehdä Mäntyharjun suuntaan. Kerrassaan hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla, Itse aina mietityttää, onko täällä vielä riittävän paljon katsottavaa, mutta puutarhaharrastajien kanssa olisi kyllä kiva vaihtaa ajatuksia. Uskoisin, että esim. uusien pihojen rakentajille, voisi olla erilaisia ideoita tarjolla.
   Olisi kyllä niin ihana nähdä sinua, jos teette kesäretken näihin maisemiin. Onhan Mäntyharjulla monenlaista muutakin katsottavaa.

   Poista
 2. Ihanaa, pääsen tutustumaan puutarhaanne <3 En osaa sanoa vielä mikä sunnuntai tulen, mutta tulossa ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa, olisi hienoa saada sinut puutarhavieraaksi. Muistan aina, miten nautin teidän laajaan pihapiiriin ja kaikkeen kauniiseen tutustumisesta.

   Poista
 3. Puutarhaasi kelpaa esitellä ja mainostaa. Varmasti moni löytää sieltä ideoita omaan käyttöönsä. Ja vaikka ei yhtään ideaa löytäisi tai kaipaisi, puutarhasi näkemisellä elää koko seuraavan talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Between, sinä olet sitten niin ihana, tästä kommentista pääsi ihan hersyvä nauru. Olet kiltti ja saat hyvälle mielelle!

   Poista
 4. Ihana idea!
  Jos vain satumme olemaan lähimaillakaan kesän aikana, olisi ihana tulla käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5-tieltä on vain kilometrin poikkeama eli aika helppo poiketa, jos sattuu reitti liikkumaan näissä maisemissa. Olet lämpimästi tervetullut :).

   Poista
 5. Mahtava irea! Teillon kyllä nii hiano puutarha ja koko milijöö, että kyllä sitä kehtaa esitellä. Ohan siinä oma ressinsä, mutta ku robo leikkaa nurmikot, on se jo suuri asia.
  Meirän pitää hakia etelästä isännälle koiranpentu, mutta valitettavasti jää viälä nii palio etääsyyttä, ettei isäntä taira suastua nii pitkähän ylimäärääsehen lenkkihin. Toivotahan vilikasta kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman 'Tarmoa' eli robottiruohonleikkuria olisi saattanut jäädä idea toteutumatta, on Tarmosta niin valtavan suuri apu. Ehkä joku kävijä haluaa tutustua juuri Tarmoon ja sen toimintaan :).
   Ymmärrän, että isäntä voi sanoa painavan sanan ylimääräisiin kiemuroihin ;). Ehkä jossain vaiheessa tulet vieraisille.

   Poista
 6. Hieno idea, noin kaunista puutarhaa esittelee mielellään ja todellakin voi puhua upeasta retkikohteesta! Mistäpä tietää, jos vaikka retki toteutuisikin, eihän Kouvolasta ole pitkäkään matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku, olet lämpimästi tervetullut. Kouvolasta ajaa meille reilussa tunnissa, joten ei ole pitkä matka.

   Poista
 7. Teillä on niin komea pihapiiri ja paljon nähtävää, että uskon kävijöitä riittävän kesän mittaan. Toivottavasti sattuu hyvät säät vierailuajankohtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säitä ei voi tietää, mutta toivotaan parasta. Olisi mukava, jos edes joku puutarhahöperö tai piha-asioista kiinnostunut kävisi ;)

   Poista
 8. Mahtava idea! Pitääpä katsoa jos kesälomareissulla olisi mahdollista pysähtyä tutustumaan teidän puutarhaan.

  VastaaPoista