perjantai 21. kesäkuuta 2024

JUHANNUSTA

 Tämän vuoden juhannusta vietämme kahdestaan puutarhatöitä tehden. Yritän edelleen kuroa kiinni tehtävälistaa, jota taloremontti on hidastanut ja pidentänyt. Toisaalta tällainen juhannuksen vietto ei haittaa lainkaan, se on itseasiassa aika rentouttavaa. Teen mitä ehdin ja hyvältä tuntuu. Samalla nautin kukista ja Suomen suvesta ilman mitään ylimääräisiä velvoitteita.Huvimajassa istuessani, katselen usein tähän suuntaan. Helmikaaren pionit ovat kaunis näky ja sointuvat samaan aikaan kukkivien lehtoängelmien hattarapilviin. Koristeomenapuu 'Royalty' tarjoaa kauniit lehtensä verhoiksi.Talon ulkoremontti jää juhannukselta kahden viikon tauolle kirvesmiesten loman vuoksi. Onhan heillekin suotava lomansa. Siedämme keskeneräisyyttä. Yläkerran eteläpuolella on ollut korjattavaa aika paljon, mutta se seinä saatiin kokonaan valmiiksi. 

Lasiverantaa ei voi vielä käyttää, mutta iloitsen, että siitä taitaa tulla aika ihana. Rilla vartioi portailla ja toivoo omasta puolestaan teille kaikille hyvää juhannusta!


16 kommenttia:

 1. Juhannus puutarhatöitä tehden kuulostaa täydelliseltä. Ihanaa, ettei ole ohjelmaa ja aikatauluja. Etenkin, kun sitä on piisannut remonttien kanssa jo varmasti ihan riittämiin! Nyt saatte hengähtää. Kuisti näyttää jo valmiilta, ihanaa!
  Teille ja Rillalle oikein rentouttavaa ja mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tällainen juhannus tuntuu nyt oikein täydelliseltä, on ollut aika paljon päätettävää, selvitettävää ja monenlaista tohinaa. Ikkunoiden asennus vaikutti paljon kuistin yleisilmeeseen, vaikka edelleen ulkoa puuttuvat viimeistelyt ja sisältä on panelointi kesken (helmipaneelia piti tilata lisää ja ne eivät ehtineet saapua ennen juhannusta). Sähkötöiden viimeistely onnistuu vasta kun paneelit ovat seinässä. Kiitos Saila, samoin sinulle!

   Poista
 2. Puuhailu puutarhassa on aina hyvin rentouttavaa oli juhannus tai arki.
  Näkymä huvimajasta on kaunis ja eipä ihme että katse hakeutuu siihen suuntaan huvimajassa istuessasi.
  Lasiveranta näyttää tosi kivalta ja jo hyvin valmiilta ulkoisilta puitteiltaan.
  Oikein hyvää ja rentouttavaa juhannusta sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Puutarhapuuhat ovat rentouttavaa tekemistä, kun ei ole pakkoa aikataulun tai etenemisen suhteen. Kiva kuulla, että lasiverannan edistyminen näyttää sinun silmissäsi kivalta. Kiitos samoin teille!

   Poista
 3. Katselisin minäkin huvimajastasi samaan suuntaan kun noin on kaunis näkymä. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvää ja rentouttavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Veranta näyttää todella kauniilta, samoin puutarhasi juhannusnäkymät. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että verannasta tulee oikein toimiva ja myös kaunis. Kiitos Minna, samoin teidän perheelle!

   Poista
 6. Hyvää juhannusviikonlopun jatkoa! Kaunista siellä on. Joskus puutarhatöissä on listat mielessä ja joskus taas tekee hommia vähän rennommassa tahdissa. Tänään valitsin rennomman tahdin. Toki monia listan tehtävistä tuli myös tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minullakin on usein listoja, mutta silti teen sen mukaan, mikä tuntuu innostavasta tai mitä ennätän.

   Poista
 7. Kuulostaa hyvältä juhannukselta, sellaiselta josta minä pidän. Rilla vartioi niin tomerana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tuntunut kerrassaan hyvältä. Tontilta emme ole poistuneet, mutta rantasauna on lämmennyt illalla ja välillä on syöty ulkona omalla ”terassilla” ja istuttu huvimajassa pionien runsasta kukintaa ihmetellen. Aurinko paistaa ja on ollut kiva tehdä puutarhatöitä.
   Rilla on ihmetellyt, mihin rakennusmiehet ovat hävinneet ;).

   Poista
 8. Kuistista tulee niin hieno! Uskon, että siitä on paljon iloa niin sisä- kuin ulkopuoleltakin.
  Kotijuhannus omassa rauhassa puuhaillen on oikein hyvä tapa viettää keskikesän juhlaa. Kauniissa puutarhassasi silmä lepää, kunhan välillä maltat istahtaa katselemaan. Teillä on ollut työteliäs kevät ja alkukesä. Loppusuora jo häämöttää.
  Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon kovasti, että kuisti tulee täyttämään odotukset, joita sille asetin. Toivottavasti kaikki menee maaliin saakka niin kuin pitää.
   Juhannus on ollut rentouttava ja tarpeellinen pieni paussi, toisaalta moni asia on edistynyt siinä ohessa. Kiitos, samoin sinulle!

   Poista