sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

TÄMÄ VIIKKO HYVÄSTELI TULPPAANITJostain pitää luopua, että uutta voi tulla tilalle. Näin on tilanne tässä vaiheessa kesäkuuta tulppaanien suhteen. Nämä kuvat on otettu tällä viikolla perjantaina, tänään kiersin katkomassa melkein kaikki tulppaanien varret. Kuvan oikeassa reunassa kukkii purppuraomenapuu 'Rixi'. Vasemmassa reunassa tumma purppuraomenapuu 'Royalty' on vasta aloittamassa kukintansa.Olin tyytyväinen, että tulppaaneja näkyi samalla silmäyksellä usealla alueella. Tässä etuallalla Sydänpenkin toisen reunan tulppaanit ja kauempana näkyy Granaattipenkin tulppaaneja.Sama sijainti, mutta tästä kuvasta näkee paremmin, että tulppaanit alkavat olla loppuvaiheessa ja ukkolaukat sitä vastoin oman kukintaansa alkuvaiheessa. Takana näkyy Ruusupuistossa kukkiva 'Aamurusko' purppuraomenapuu.Samalla voidaankin katsoa sydänpenkin muita kukkijoita. Edessä aluevaltaajana hopeatäpläpeippi, joka kasvaa toisen sirotuomipihlajan juurella. Olen saanut nimikkeellä kääpiökurjenmiekka nuo kurjenmiekat, mutta en tiedä tarkempaa lajia. Vaaleanpunaiset kerrotut tulppaanit sattuivat tosi hyvin näiden kanssa.Katse käännetty hieman oikeaan ....... ja peruutettu taaksepäin. Toisen sirotuomipihlajan juurella kukkivat vaaleanpunaiset rönsyleimut. Kauempana näkyvässä luumupenkkissä kukkivat edelleen arovuokot valkoisena. Näistä tulppaaneista saa viimeisetkin napsia pois huomenna.Kävellään Graniittipenkin päätyyn. Tämä tiarella on myös hankittu ilman lajinimeä. Pidän siitä kovasti. Takana näkyvistä tulppaaneista on suurin osa jo tiputtanut terälehtensä.Ruusupuiston portin alla.Toisesta päädystä katsottuna.Ihana 'Aamurusko'. Riippajalava edessä ja tammi takana. Pieni kokoero.

Tänään oli tosi kiva tavata Hiidenkiven Puutarhassa blogin Minna perheineen. Lämmin kiitos juhannuspionin ja muiden taimien kotiinkuljetuksesta 😊.
14 kommenttia:

 1. Ah, miten kaunista joka puolella! Hyvänen aika, miten ihana aika visiitille Hiidenkiven Minnalla. Tai toivottavasti ehditte kiertää puutarhaa! Satumaisen kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, kyllähä me puutarhassa kiersimme koko porukalla. Tietysti piti ottaa muu matkaohjelma huomioon, mutta ehkä oli riittävästi heille tähän hetkeen 😊. On niin kiva nähdä bloggaajia.

   Poista
 2. Upeita kuvia. Ja graniittipenkki on huikean hieno. Ja kuvaa katsoessa mietin, miten mukava kun nurmikko ei luikertele reunoilta kasvien sekaan, pääsee vähemmällä. Minnalta kotiutui meillekin tänään juhannuspioni, tosin treffasimme kodin ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Graniittipenkin hoito on ollut tähän asti hyvin vaivatonta, lentäähän sinnekin rikkaruohojen siemeniä tuulen mukana, mutta ne on nopea kitkeä - eikä luikertele nurmikko, vaikka kanttaus olisi myöhässä 😊. Muutenkin pidän korkeuserosta, minkä kivet tuovat laajalle tasaiselle alueelle.
   Kiva, että sinäkin sait Minnalta tällä reissulla oman juhannuspionin kasvatettavaksi!

   Poista
 3. Niin kaunis pihapiiri, että kuviasi on aina ilo ihailla.
  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 4. Olipa taas kauniita yhdistelmiä. Pitkää eloa juhannuspionille, ihanaa kun kasveilla on oma tarinansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään tarinoista kasvien takana. Muistan hyvin keneltä olen mitäkin alkuja tai kasveja saanut ja aina tulee henkilö mieleen, kun hoitotoimia tekee niiden äärellä.

   Poista
 5. Anonyymi6/13/2022

  Onpa kaunista katseltavaa joka penkissä. Hienoja väriyhdistelmiä.

  VastaaPoista
 6. Kaunista kesäkuista kukintaa kauniissa puutarhassasi. Ihana aamurusko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamurusko on kyllä todella kaunis, niin kuin muutkin koristeomenapuut. Kiitos sinulle!

   Poista
 7. Lämmin kiitos meiltä sinulle puutarhakierroksesta ja kahvitteluista! Taimien kuljetus meni siinä samalla kun kerta ohi ajettiin joka tapauksessa. Ihana sääkin sattui ja jäi oikein hyvät muistot puutarhavierailusta, vaikka tulppaanien kukinta olikin jo ohi. Paljon muuta sen sijaan oli vielä kukassa, myös ne helmipensaat, joista äitini kanssa pohdimme, kukkivatkohan ne vielä vierailumme aikaan. Tervetuloa meillekin, jos satut joskus liikkumaan näillä tienoilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Kun ryhdyin istuttamaan isotähtiputkia, yllätyin paukkujen hyvästä koosta. Sain niistä mukavat alueet arboretumin perenna-alueille. En vielä irrotellut ruskoliljaa, kukkikoot alkuun vanhojen kavereiden kanssa. Näistä tähtiputkista muistan aina vierailunne ja äitisi, kiitos!

   Poista