tiistai 6. joulukuuta 2022

SINIVALKOISTA

Näin Suomen itsenäisyyspäivän tunnelmissa laitan teille muutaman sinivalkoisen kuvan, vaikka tänä vuonna Puutarhahetki -blogin Tiiu ei julkaissut perinteistä sinivalkoista-haastetta.

Halusin mukaan kevään sipulikukkien sinistä ja valkoista, mutta piti yhdistää scillat ja krookukset, jotta sain ne samaan kuvaan.
Tässä tulppanien valkoista kukintaa ja taustalla kevätkaihonkukkien kaunista sinistä. Kuten monet ovat oman kokemuksen kautta todenneet, leviää kevätkaihonkukka herkästi, mutta minua se ei tällä hetkellä haittaa, sillä sille löytyy monia paikkoja puutarhasta ja arboretumista.Sirotuomipihlajan valkoinen kukinta on yksi kevään odotettu ja ihailtu jakso. Herkät valkoiset kukat sinistä taivasta vasten ovat niin kaunis näky. Myös rusotuomipihlaja on yhtä kaunis. Tällä hetkellä minulla on neljä sirotuomipihlajaa ja kaksi rusotuomipihlajaa. Saatan istuttaa näitä vielä lisää.
Entä sitten tämä suloinen näky maan pinnassa? Aitan päädyssä valkovarjohiipan keveä valkoisuus ja taustalla näkyvän kevätkaihonkukan sini saavat henkäisemään syvään. Näillä on hyvä paikka kartiovalkokuusen ja pallohortensioiden välissä maata peittämässä.Tietenkään ei voi unohtaa omenapuiden kukkia lemmikinsinistä taivasta vasten.
Tässä kuvassa korostuu ennemmän vihreys, mutta silmin katsoen kalliokielon valkoiset kukat näyttivät kivoilta kevätkaihonkukan taustaa vasten. 

 Puutarhassa kasvaa paljon perinteistä sinistä lemmikkiä. Olen iloinen, että myös valkoinen muoto on siementänyt. Huvimajan ympäristössä lemmikit kasvavat iloisesti ja se on hyvä. Kukinnan jälkeen nykäisen kukkineet varret pois ja yleisilme on jälleen siisti.Tämä näkymä oli niin kaunis silmin katsoen, kuvaan ei saa ihan samaa tunnelmaa. Ihanat Moskovan kaunottaren valkoiset kukinnot ja taustalla suuri pilvi ikivanhaa sinistä pihasyreeniä.Lopuksi lokakuun sinivalkoisuutta. Taivas ja järvi.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle! 
18 kommenttia:

 1. Valitsit kauniita sinivalkoisia kuvia. Väriyhdistelmän lisäksi pääsin nauttimaan puutarhasi upeista näkymistä. Kiitos.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kauniita sinivalkoisia kuvia.
  Hyvää Ja tunnelman täyteistä Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 3. Mahtavan kauniit kuvat, oikein fiilistelin niiden tunnelmissa keväästä kesän kautta syksyyn.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja alkukesä jotenkin korostuvat näissä sinivalkoisissa yhdistelmissä. Yritin oikein etsiä, mutta loppukesän kuvissa en ollut ainakaan huomannut tähdätä niin, että olisi ollut samassa kuvassa molempia sävyjä. Kiitos ja samoin sinulle!

   Poista
 4. Ihanat sinivalkoiset kuvat! Hyvää Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 5. Ihanat teemahan sopivat kuvat. Hyvää itsenääsyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia ja ihania tunnelmapalasia puutarhastasi ja suomalaisesta maisemasta! Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 7. Ihanat sinivalkoiset kuvat! Erityisesti tuo valkovarjohiipan ja kevätkaihonkukan yhdistelmä hurmasi minut. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelin tuon saman kuvan onnistumista. On niin monen asian summa, että kuvaan saa sopivan valon ja tunnelman. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 8. Kauniita kesäisiä kuvia, kyllä sininen ja valkoinen sopivat niin hyvin yhteen! Ja hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista