sunnuntai 9. elokuuta 2020

ELOKUUN KUVIA JA TUNNELMIATämä lämpö ja aurinko on ihanaa. Kaikki koettu on varastoitava pimeän syksyn ja talven varalle. Keskipenkissä ilahduttavat nyt loistokärhöt 'Hagley Hybrid' ja 'Jackmanii' - he ovat kietoutuneet sopuisaan yhteiseloon.Minusta on hauska käydä heitä tervehtimässä ja samalla kurkistaa muitakin keskipenkin kukkivia.


Yritän saada parempia kuvia, kunhan 'Jackmanii' pääsee parempaan vauhtiin kukkien määrässä, nyt on vasta alkusoittoa. Purppurapunalatva on kasvanut jälleen kahden metrin korkeuteensa.Purppurapunalatvan lisäksi tällä hetkellä kukkivat valkoisenaan helminukkajäkkärä ja valkoinen matala  'Early White' syysleimu, pidän molemmista kovasti.Ne tuovat kaivattua raikkautta alueelle, myös hopeiset nukkapähkämöt ovat kiva pari valkoisten kanssa.


Aivan kohta aukeavat punahatut ... valkoinen kaunopunahattu 'White Swan' ehti jo ensimmäisenä.


Viime syksynä tällä alueella näkyi paljon punahattujen siementämiä pikkutaimia, joista osan jätin paikoilleen ja osan siirsin takana näkyvään graniittipenkkiin, mutta siellä on vain yksi näistä selvinnyt talvesta. 


Jatketaan matkaa keittiöpuutarhan lähelle, kelloköynnökset ovat aloittaneet kukinnan. Kuvan vasemmassa reunassa on kelloköynnöksen peittämä köynnöskaari.

Kärhökaari on kasvanut aivan täyteen kelloköynnöstä ja osittain köynnös kulkee myös maata pitkin.


Huomaatko muuten epätarkkoina kärhö Rouge Cardinalin nuput. Ilokseni kärhöt kasvavat ja vahvistuvat kelloköynnöksen hoivissa.


Ei voi kuin ihmetellä yksivuotisen kelloköynnöksen valtavaa kasvuvoimaa.


Myös kasvihuoneen molemmin puolin obeliskeissa kasvavat kelloköynnökset kukkivat.

Illalla puutarhanäkymä on hieman salaperäinen.Huvimajan vieressä jaloangervot ovat kukkineet jo jonkun aikaa ja kohta aloittavat syysleimut.


Vielä vähän eri kulmasta eli huvimajasta katsottuna sama alue.

Nautitaan lämpimästä elokuun sunnuntaista, ihanaa päivää teille kaikille!

34 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat ja ihanaa elokuuta sulle!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. On kaunista. Lämpö tähän vuodenaikaan on ihanaa, kun kaikki on jo hyvässä kasvussa ja lentelee perhosia ja kimalaisia. Vielä on kasveja, jotka vasta aloittelevat kukintaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoit osuvasti perhosista ja pörriäisistä. Aikamoinen vilske käy kukinnoissa.

   Poista
 3. Aivan ihana viikonloppu ollut, niin kaunista ja lämmintä. Upean näköistä sinulla siellä. Minullakin kelloköynnös ja kärhö ovat kietoutuneet sopuisasti yhteen, hyvä pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ollut huippusää, tuntuu ihan trooppiselta. Hauskaa odottaa kärhön avaavan kukkansa kelloköynnöksen suojissa.

   Poista
 4. Niin kauniita näkymiä! 'Hagley Hybrid' ja 'Jackmanii' ovat hyvät kaverit väriensä puolesta, korostavat toisiaan. Kukinta-ajatkin sopivat siinä mielessä hyvin yhteen, että Hagley aloittaa aikaisemmin ja 'Jackmanii' vähän myöhäisempänä jatkaa pakkasiin saakka. Tänään ja eilen onkin ollut ihanan lämmintä ja aurinkoista. Vielä saatiin kesäistä säätä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vahingossa tuli istutettua tämä hyvä kärhöpari. Samaa mieltä olen kanssasi. Ihana saada kunnon kesälämpöä vielä ennen kuin viilenee syksyä kohti. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 5. Hyvänen aika miten upeat punalatvat. Omani ovat selkeästi huonossa paikassa kun kasvavat kituliaasti. Nyt on tainnut olla kärhöille suosiollista säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purppurapunalatvat kasvavat tässä joka vuosi näihin samoihin korkeuksiin ja voivat ilmeisen hyvin :).

   Poista
 6. Niin taitavasti rakennettu puutarha eri alueisiin! Kiitos taas kierroksesta!

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihanasti siellä on vaikka mitä kukassa. Purppuralatva on sinulla upea minullakin aika samanlainen. Se on mukava loppukesän kukkija ja pörriäiset viihtyy hyvin. Kelloköynnöstä en tänä vuonna kasvattanut ollenkaan se on kyllä kova kasvamaan. Ihana valkoinen punahattu minulla on vuosi vuodelta punahatut kutistuneet pitää varmaan siirtää niitä muualle. Angervot kukkii sinulla myös upeasti ne on minun lemppareitani. Puutarhaa olen yrittänyt siistiä ja perennojen siirtoja en ole vielä aloittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purppurapunalatva on perhosten ja pörriäisten mieleen! Nyt on minullakin meneillään istutuspuuhiia, perennojen jakamista ja monenlaista muuta siistimistä. Hyvää ja toimeliasta viikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Voi tuota upeaa punalatva kasvustoa💚 Aivan pökerryttävän suuri ja voin vain kuvitella miten paljon perhoset sitä rakastavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se todellakin kasvanut ja pysyy hyvin pystyssä. Ja kuhina kukinnoissa on vilkasta :).

   Poista
 9. Punalatvojasi minäkin tässä ihmettelen ja ihailen, kuten myös kelloköynnösten komeaa kukintaa ja riehaantunutta kasvua! Omani ovat varmasti liian varjoisassa paikassa tai muuten huonolla hoidolla, vasta ensimmäisiä kukkia on ilmestynyt. Siistin ja rehevän näköiset istutukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kelloköynnökset ehtivät aloittaa kukinnan, nuppuja aukeaa reipasta vauhtia. Purppurapunalatva on ollut luotettava kaikki vuodet eli viihtyy tuossa aurinkoisessa ja runsasravinteisessa paikassa. Hyvää viikon jatkoa sinulle Sirkku!

   Poista
 10. Ihastelin puutarhasi kauneutta kahden postauksen annoksena. Melkein meni aamupuurot väärään kurkkuun kasvien rehevyyttä ja innokasta kukintaa katsellessa. Purppurapunalatvaan minäkin kiinnitin huomiota. Siinä on perhosille mahtava laskeutumisalue. Osaat kyllä rakentaa istutusalueista näyttäviä. Olipa taas hieno aloitus tälle päivälle vierailemalla blogissasi.
  Mukavaa tiistaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hyvä laskeutumisalue tuo purppurapunalatva ja surinasta voi päätellä, että tapahtumia on paljon, vaikka kaikkea liikettä ei näe korkealta. Kiva, että vierailit ja tervetuloa uudelleen :).

   Poista
 11. Puutarhasi on kaunis ja upeassa kunnossa!
  Kesäkin on ollut hieno, kun on ollut sadetta ja aurinkoa juuri sopivasti kahden kuivan kesän jälkeen. Ja se näkyy kaikkialla.
  Hienot valokuvat, kärhökaari on upea sinistä taivasta vasten.<3

  VastaaPoista
 12. Voi miten kaunista! Purppurapunalatvasi on upea, se pitäisi omaankiin puuatrahaan ehdottomasti saada.

  VastaaPoista
 13. Lämmin kiitos taas kauniista kuvakoosteesta ja puutarhakierroksesta 🤍 Niin kaunista, hyvin hoidettua ja siistiä - väriyhdistelmätkin juuri kohdallaan 🤍 Kaikesta näkee, kuinka tärkeää puutarhanhoito sinulle on 🤍
  Ja tuo ihana loppukesän ilta-aurinko ja sen salaperäisyys oikein houkuttelee luokseen.
  Aurinkoista elokuista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 14. Upeita kuvia! Teillä on tosi kaunis puutarha. Aurinkoista elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
 15. Näyttää niin hyvälle!

  VastaaPoista
 16. Ihania kuvia! Näitä kelpaa taas joskus puolen vuoden päästä katsella, kun maisemat näyttävät vähän toisenlaisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, keskeneräisyys on hyvä kuvata, toivottavasti kasvun myötä tulee odotettu muutos :). Tämä matkatkin on kiinnostavaa, vaikka aina odottaakin sitä näkymää mihin on pyrkimässä.

   Poista