sunnuntai 27. joulukuuta 2020

JOULUN ILOA

Monen eri syyn vuoksi olen pitänyt blogitaukoa, teitä en ole kuitenkaan unohtanut. Olen muutamille maininnut, että harminani on ärsyttävä tekninen ongelma, sillä en pysty käyttämään tablettiani kommentointiin. Onnistuin todennäköisesti jotenkin sähläämään asetuksia (tai jotain muuta omituista), joten oma kuvakkeeni hävisi kommentointi kohdasta, eikä kommentteja pysty julkaisemaan. En osaa käyttää oikeita termejä, mutta näyttäisi siltä, etten pääse / pysy sisäänkirjautuneena. Selaimena on crome. Lapset yrittivät ratkoa ongelmaa jouluna, mutta hekään eivät onnistuneet asiassa.

Pöytäkone on enimmäkseen isännän valtaama ja käyttäisin paljon mielummin omaan tablettiani. Jos sinulla on ohjeita tai ideoita ongelman ratkaisuun, niin olen hyvin kiitollinen avusta.

Mutta sitten onnellisiin asioihin...

Minulla on myös hyvin onnellinen uutinen kerrottavana. Marraskuun 27. päivä saimme ensimmäisen lapsenlapsen, kun tyttäremme perheeseen syntyi pieni suloinen poika. Täällä on yksi mummi ja ukki hyvin ihastuneena tästä pienestä ihmeestä. 
Tässä pikkuinen on oman isänsä sylissä ihmettelemässä ensimmäistä jouluaattoaan.

Mummin onnea :) ... myös lapsukaisen täti saa vieressä omaksua oman tehtävänsä.

Tämä poikkeuksellinen vuosi aiheutti muutoksia aikaisempaan perinteiseen eli vietimme nyt joulua vain lastemme ja heidän puolisoidensa kanssa. Vanhempi ikäluokka ja riskiryhmäläiset jäävät nyt pois turvallisuussyistä. Myös veljeni pääkaupunkiseudulta jäi jouluseurueesta pois.

Jouluvalmistelut eivät aiheuttaneet minkäänlaista stressiä (jos tuota virusta ei lasketa). Päivittäin tein valmisteluja omaan tahtiin ja rauhallisin mielin. 

Joulupäivinä teimme kävelylenkkejä lasten kanssa eri kokoonpanoissa, myös koirien määrä vaihteli. Maisema on valkoinen, vaikka lumipeite on vähäinen. 

Nyt talo hiljeni, kun viimeinenkin lapsista lähti ajelemaan omaan kotiinsa. Arki siis jälleen koittaa ja onhan siinäkin hyvät puolensa.

Päivä on alkanut pienin askelin pidentyä ja kohta voi katseet kääntää kevättä päin. Toivon saavani tämän oman teknisen ongelmani ratkaistua, että pääsisin jälleen paremmin osallistumaan kanssanne puutarha-asioihin. Luen edelleen ahkerasti kaikki, mitä olette kirjoittaneet.
Kaikkea hyvää teille kaikille! Pysytään terveinä.

Toivoo umpionnellinen mummi.

26 kommenttia:

 1. Onnea mummiuden johdosta! ♥
  Onneksi sen rinnalla kaikki, mukaan lukien tekniset ongelmat, painuvat omaan vähäpätöiseen mittakaavaansa, vaikka ärsyttävää tuo on. En oikein osaa neuvoa antaa, mutta jaan sen tiedon, josta voi olla vertaistukea, että minun pöytäkoneellani (mac, eli selaimena on safari) lakkasi kommentoinnin mahdollisuus juuri kuvailemallasi tavalla noin vuosi sitten. En pysynyt kirjautuneena, vaikka pystyin silti tekemään blogipostauksia. Mutta heti, kun menin blogin sivulle, joko oman tai jonkun muun, en ollutkaan enää kirjautuneena enkä pystynyt kirjautumaan, enkä näin ollen saanut kommentoitua. Latasin sitten toisen selaimen (firefox), jonka kanssa kävin blogeissa parin-kolmen kuukauden ajan, siihen asti, kunnes safarin kanssa taas kommentointi onnistui. Eli kohdallani kyse oli varmasti sen selaimen jostakin uudistuksesta, jonka mukana tuli tällainen ongelma, ja sen korjaaminen siellä selainvalmistajan päässä vei aikansa. Olin jo ehtinyt unohtaa tämän viimetalvisen ärsytyksen aiheen.
  Pikaneuvoni olisi siis, että jos tablettiin vain saa ladattua jonkin toisen selaimen, niin kokeile sitä keinoa. Voipi olla, että vika ratkeaa itsekseen, mutta siihen voi kulua aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila!
   Minullakin on Mac pöytäkoneena ja iPad tablettina, näissä käytän muuten selaimena safaria, mutta bloggauksessa olen käyttänyt selaimena Chromea, sillä reilu vuosi sitten tämä sama pulma oli pöytäkoneessa ennen kun selaimeksi vaihtoi Chromen. No, nyt se ei sitten toimi. Pitääkin koittaa tuota ehdotustasi ja yrittää firefoxia. Kuvaamasi tilanne on juuri noin minullakin. Elämässä tämä on pieni harmi, mutta ärsyttää kun ei pääse heti kommentoimaan luettuja postauksia ...

   Poista
 2. Onnittelut tuoreelle mummille! Tabletin ongelmaan en osaa antaaratkaisua kun en ole hyvä näissä tekniikka-jutuissa.
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Kristiina! Samoin sinulle hyvää viikkoa kohti uutta vuotta!

   Poista
 3. Paljon onnea lapsenlapsen syntymän johdosta. ❤️
  Kannattaa varmaan kokeilla selaimen vaihtoa tabletissa ilmenneeseen ongelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Sinä tiedätkin tämän onnen usean lapsenlapsesi johdosta :).
   Varmaan tuo selaimen vaihto on edessä.

   Poista
 4. Onnea mummille💕 En osaa kyllä valitettavasti auttaa tekniikan kanssa, itse lueskelen ja kommentoin aina kännykän kautta enkä edes omista tablettia. Viikko sitten jo säikähdin, että puhelimeni meni rikki mutta onneksi kyse oli vain laturin piuhan ongelmasta. Uuden laitteen sisäänajokin on aina niin pitkällinen prosessi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Vanhemmiten nämä tekniset pulmat tuntuvat niin rasittavilta, ei millään jaksaisi paneutua moisiin juttuihin.

   Poista
 5. Lämpimät onnittelut tuoreelle mummille ja kaikille pikkuisen läheisille! Aivan ihanan nuoren miehen olette saaneet sukuunne.
  Minäkään en osaa antaa täsmällistä neuvoa tekniikkaongelmaasi, mutta selaimen vaihtoa kannattaa kokeilla. Chromeen on tullut muutoksia ja uudistuksia, joten syy voi hyvinkin olla siinä. Omissa koneissani on jo pidemmän aikaa ollut firefox, jonka tietotekniikkaguruni vaihtoi chromen tilalle. Toivottavasti saat tekniikan toimimaan ja pääset viheliäisestä ongelmasta.
  Teillä on vähäisestä lumesta huolimatta maisema niin kaunis. Kelpaa ulkoilla vaikka millaisella koirakokoonpanolla.
  Mukavia välipäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Tuo pieni poika jaksaa hämmästyttää ihmeellisyydellään.
   Olet samoilla ajatuksilla Sailan ja Kruunuvuokon kanssa, joten yritän tuota firefoxia ... kunhan ensin ehdin siihen syventyä :)
   Kaunis on luminen maisema, äsken kotiuduin juuri yli kahden tunnin lenkiltä.

   Poista
  2. Keskustelin ongelmastasi Ukkokullan kanssa (tietotekniikkaguruni). Hän tiedusteli, onko tablettisi apple vai android-laite ja tuosta Sailan kommentin vastauksestasi asia selvisi. Hänen tietojensa mukaan applen laitteissa on ollut ongelmia chromea käytettäessä, mikä tukisi selaimen vaihdon järkevyyttä.
   Minua ärsyttää kaikenlaisiin tietotekniikkaongelmiin tuhrautuva aika. Minulla on sentään asiantuntijoita lähipiirissäni ja paljon olen oppinut ihan kantapään kautta. Kaikilla ei ole osaavia auttajia, eikä intoa tai kykyä itse opetella.

   Poista
  3. Kiitos vielä lisäyksestäsi sinulle ja miehellesi! Yritän kerätä viitseliäisyyden ja ymmärryksen asian hoitamiseen.

   Poista
 6. ♥ Sydämelliset onnittelut! ♥

  VastaaPoista
 7. Lämpimät onnittelut tuoreille isovanhemmille! Suloinen poika <3 Hänen rinnallaan isommatkin ongelmat varmasti kutistuvat olemattomiin. Toivottavasti saat tietotekniikkaongelmasi korjaantumaan. Minulla on Chrome toiminut moitteettomasti. Pitää koputtaa puuta, että tilanne pysyykin sellaisena. Iloa vuoden viimeisiin päiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minna!
   Pitää koittaa vaihtaa selainta, chrome toimi hyvin yli vuoden ajan, mitä nyt sitten mahtoi tapahtua?
   Samoin teille hyvää viikkoa kohti uutta vuotta!

   Poista
 8. Lämpimät onnittelut suloisen lapsenlapsen syntymän johdosta! Teillä on alkanut nyt uusi elämävaihe, sillä pieni uusi ihminen rakentaa kaikki kuviot uuteen muotoon. Nauttikaa siitä täysin sydämin!
  Minä olen myös ollut postaustauolla, joten sitä taitaa olla liikkeellä. Meidän joulu vietettiin myös suppeassa perhepiirissä ja levosta nauttien. Nyt katse tähyilee jo kohti kevättä. Oikein hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Minäkin uskon, että tästä tulee ihan uudenlainen elämän jakso lapsenlapsen myötä. Omat lapset syntyivät peräkkäin ja elämä oli aika toiminnan täyteistä tuolloin. Katse alkaa tosiaan kääntyä jo hiljalleen kevättä kohti, olen jopa pikkuisen jo katsellut siementilauksia.
   Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 9. Onnittelut mummille! Lastenlapset tuavat uutta vipinää :) Tekniikan kans en osaa auttaa. Ittellä on pöytäkone chromella. Pikkuusen tuntuu tökkivän. On aika hiras taas, välis toimii hetken kunnolla. Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vipinää juu :).
   Pitää yrittää kerätä viitseliäisyyttä tämän pulman ratkaisemiseen.

   Poista
 10. Onnittelut isovanhemmille, uusi aika elämässä alkoi.

  Minulla oli ihan vastaava ongelma ja uskoisin sen johtuneen sekä Safarista että Bloggerin uudistuksista.
  Jouduin takkuamaan tosi kauan ennen kuin sain itseni pysymään kirjautuneena. Omat sotkunsa toivat omat gmail-tilini ja niissäkin oli jotain vuoropuheluongelmia Safarin kanssa. Todella ärsyttävää aikaa se oli ja ainakin minun kirjoitusmotivaatiotani ne ongelmat söivät ihan rotan lailla. Ärsytti kun ei päässyt kommentoimaan mihinkään, ei edes omaan blogiin. Muistaakseni poistin kaikki muut gmail-tilitkin paitsi blogin oman tilin.

  Iloisia aikoja sinne teille, valoa kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hirnakka!

   Minunkin motivaatio bloggaamiseen koki ison kolauksen tämän ärsyttävän esteen vuoksi. Joulun aikaan lapset siivosivat välimuistia ym mikä olisi voinut olla painolastina, mutta eivät saaneet minua sisäänkirjautuneeksi chromella eikä safarilla. Yritän tuota firefoxia seuraavaksi (pelkään vain sössiväni senkin, joten en tiedä uskallanko yksin tehdä muutoksen).

   Valoa kohti, se on iloista!

   Poista
 11. Lämpimät onnittelut tuoreille isovanhemmille!

  VastaaPoista
 12. Onnea ihanasta lapsenlapsesta ❤
  Minä en ole mikään tekniikan ihmelapsi joten en voi mitenkään auttaa näissä asioissa mutta toivottavasti saat muilta apua 🤗😁
  Hyvä Uutta Vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Nila! Näiden teknisten pulmien selvittäminen tuntuu niin työläältä, ei millään jaksaisi paneutua asiaan omin voimin ja taidoin.

   Poista