perjantai 13. syyskuuta 2024

VIHDOINKIN LASIKUISTI




Tämän kesän urakointi on tuottanut tulokseksi aidoilla puuikkunoilla lasitetun verannan tai kuistin. Kumpaa nimeä haluaa käyttää. Olen iloinen, että työ on nyt valmis. Lopputarkastus oli tänään perjantaina ja pöytäkirjaan tuli rakennusvalvonnasta hyväksytty merkintä. 




Puuikkunat ja parioven valmisti käsityönä puuseppä perinteisestä perheyrityksestä. Kaikki ikkunat saa avattua ja tuuletusta varten on ikkuna sekä itä- että länsipäädyssä.

Käsin kudottu rouhea pellavaliina on vanha ja se sopii minusta tosi hyvin tänne.



Ikkunoiden ruutukuvion mallin arkkitehti piirsi yläkerran ikkunoista. Arkkitehti teki myös tarkat ovi- ja ikkunakaaviot, joiden mukaan puuseppä valmisti tuotteet. Mitat sattuivat millilleen rakentajien tekemään runkoon.



Tämä pieni pöytä voi palvella tarjoilupöytänä tai sen voi laittaa verannalle toiseksi ruokapöydäksi, jos meillä on enemmän väkeä vieraisilla.

Olen käyttänyt pöytää taimikasvatuksissa salin ikkunan edessä jo monena vuonna ja tästä se on helppo ottaa siihenkin käyttöön kevättalvella. Uudelleen maalattuna se piristyi kummasti.



Puiset huonekalut löytyivät muuten meiltä, mutta pirttipöydän toisella puolella olevan puusohvan ostin kirpputorilta (ei näy tässä kuvassa).

Ikkunaseinien sisäverhoiluun käytettiin helmipaneelia samoin kattoon.




Erilaiset puutuolit toimivat toimivat hyvin yhdessä, vaikka ovat erilaisia. Kuvassa näkyy kirpputorilta ostettu puusohva. 



Tuoleja, jakkaroita ja pieniä pöytiä voi asetella eri tavoin tilanteen ja tarpeen mukaan. Ehkä keksin tänne vielä jotain muutakin, jos hyviä ideoita tulee vastaan.




Syyskukat ruukussa kestävät pitkään. 




Keittiöpuutarhassa kukkivat auringonkukat ja kehäkukat, niitä riittää maljakkoon asti.




Maalin sävy on petrooli.








Pohjoispuolen avoveranta keräsi aikaisemmin lumikuorman lattialle ja huonekaluille, lisäksi pohjoistuulella sade kasteli pinnat. Tuulisella ilmalla pohjoisen puolella tuli yleensä kylmä, joten verannan käyttö jäi aika vähäiseksi. Nyt ikkunat antavat suojan, vaikka tilaa ei lämmitetä. 

Näen lasikuistin käyttöön paljon mahdollisuuksia. Toivottavasti siellä voi jatkossa viettää iloisia hetkiä perheen ja ystävien kanssa …. ja ehkä kuisti toimii myös puutarhavieraiden kestitykseen. 

Jos haluat nähdä koko projektin kaikki osat, pääset katsomaan ne alla olevista linkeistä.

Osa 1

Osa 2

Osa 3

Osa 4

Osa 5


20 kommenttia:

  1. Ihanaa! Siinä se on, todella kaunis, toimiva ja mukava kuisti. Ihana.
    Minulla muuten on pohjoisen puolen avokuisti, ja vaikka alussa sitä harmittelin, tajusin pian, että kesäkuumalla se on todella tarpeellinen. Ei kylläkään yhtään enää syksyllä :-D Ja kun siihen paistaa ilta-aurinko, niin se on todella ihana – kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila :).
      Kesäkuumalla edellinen avokuisti oli hyvä - se on totta.- Juhlien tmv. aikaan sitä käytettiin vieraiden ruokailu- ja kahvittelupaikkana lämpimällä säällä.
      Itse valitsemme helteellä mieluummin huvimajan istuskeluun, siellä katto suojaa auringolta ja tuuli vilvoittaa miellyttävästi. Nyt löytyy joka säälle valinnan varaa ;).

      Poista
  2. Kyllä tuli kaunis lasikuisti. Todella upea. ❤️ Pöytä , tuolit ja sohva kruunaavat kokonaisuuden ja niiden väri on mielestäni ihan täydellisesti onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Kruunuvuokko, kiva kuulla, että tykkäät. Minäkin tykkään tuosta petroolin sävystä. Mietin pitkään, mikä väri olisi sopiva - teki mieli jotain muuta kuin pelkkää valkoista.

      Poista
  3. Talo sai lasikuistista yhden huoneen lisää. Kalusteet sopivat sinne todella hyvin ja minua aina miellyttää kun hyödynnetään jo olemassa olevaa. Petrooli on kaunis sävy, sen olisin voinut valita itsekin. Pöytäliina on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi huone tuli lisää, aika kiva juttu :). Oli aika hauska kiertää mm. ullakolla ja etsiä sopivia huonekaluja. Pöytäliinaa katsellessa miettii suvun naisten taitoa ja ahkeruutta. Näitä on kudottu kangaspuilla monenlaisia ja paljon.

      Poista
  4. Oi kun hienolta näyttää ja ihanat värisävyt. Kyllä tuolla verannalla kelpaa kahvitella ja muuten vain ihailla maisemia. ♥ Teillä on kyllä niin upea paikka kaikkiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda, kommenttisi lämmitti mieltä. Ihan varmasti verannalla vietetään kivoja hetkiä.

      Poista
  5. Tosi kaunista tuli. Hyvä kun on pohjoispuolella niin ei ehkä kesälläkään lämpene liikaa. Kauniit värit olet valinnut "kesähuoneellenne". Hienoja ja muistorikkaita hetkiä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina :). Nyt jäämme keräämään kokemuksia.

      Poista
  6. Ihana lasikuisti! Se on varmasti hyvä paikka nautiskeluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon jo tällä kokemuksella, että lasikuisti on tässä paikassa toimivampi ratkaisu kuin edellinen versio avokuistista.

      Poista
  7. Kivipellon Saila9/15/2024

    Todella kaunis lasikuisti ja ihana yksi huone lisää! Värimaailma on hyvin kaunis!

    VastaaPoista
  8. Kuisti on kyllä ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin. Kalustusta voi vielä täydentää tai vaihdella, jos siltä tuntuu.

      Poista
  9. Siitä tuli todella kaunis, kannatti ahertaa koko kesä. Tuo petroolin sävykin sopii hienosti värimaailmaan. Oliko sitä jo ennestään jossain kalusteessa vai päätitkö värin ihan muuten vain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi projekti on nyt valmis ja minustakin tuntuu siltä, että työ kannatti. Halusin verannalle suvun naisten kutomat räsymatot ja levitin mattojen viereen värimalleja. Lähtökohtaisesti mietin jotain vihertävää, mutta sinivihreä petroolin sävy nousi parhaimmaksi. Tuo pöytäliina oli myös ohjaamassa valintaa :). Olen lisäksi aina tykännyt petroolin sävystä.

      Poista