torstai 27. kesäkuuta 2024

PIONEJA JA HELLETTÄ




Pionit ovat kukkineet loisteliaasti tänä kesänä. Saa nähdä miten pitkään kukinta kestää näillä helteillä. Etualalla ihana kiinanpioni 'Gene Wild'.



'Gene Wild' on kerrottu hennon vaaleanpunainen kaunotar, jonka kukat kukkivat tavallisesti pitkään ja pysyvät melko hyvin pystyssä vahvojen varsien päässä. Itse olen kyllä tukenut näitä. 

Istutin taimet keväällä 2022. 



'Gene Wildin' jalostajaksi on mainittu Cooper-Wild & son 1956. Pionin korkeus vaihtelee 75-100 cm välillä ja kukinnan ajankohta on kiinanpioneille tavanomainen. Toivon, etteivät nyt alkaneet helteet lyhennä kukinnan kestoa.



Nämä kuvat ovat parin päivän takaa. Tänään torstaina puutarha aukeaa vierailijoille ajalla klo 16-18. Jos pionit kiinnostavat, on niitä vielä kukassa, vaikka ihan paras kukinta sattuikin juhannuksen vaiheille.



Tämän kesän vierailuajat ja muut tiedot löytyvät alla olevasta linkistä. Sieltä voit myös tutustua tilan historiaan. Torstaisin klo 16-18 ja sunnuntaisin klo 14-16 voi tulla kierrokselle. 7 €/aikuinen käyntimaksuun sisältyy alv sekä viileää juomaa huvimajassa ja jotain pientä maisteltavaa. 

Olet lämpimästi tervetullut ja toivottavasti kestät myös taloremontista aiheutuneen keskeneräisyyden. Puutarhassahan on aina jotain kesken.

Ryönänhovin puutarhavierailut

10 kommenttia:

  1. Komea ja hempeä pioni! Eiköhän siellä teillä jotakin nähtävää aina ole, vaikka pioneista osa olisikin lopettanut ;-) Toki ne ovat ihailluimpia, kun ovat niin näyttäviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Toivottavasti vierailijat löytävät katsottavaa :).

      Poista
  2. Ihastuttava pioni.
    Komppaan Sailaa. Puutarhassasi on takuuvarmasti paljon nähtävää ilman pionejakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gene Wild on ihana. Toivon, että katsottavaa riittää.

      Poista
  3. Kaunis pioni ja komealta näyttää muutenkin pionien kukinta puutarhassasi. Tämä helle saa tosiaan kukinnan etenemään hujauksessa ohi, mutta eipähän tarvitse myöskään odottaa ikuisuutta nuppujen aukeamista. Teillä on niin suuri puutarha, että yksi keskeneräinen rakennustyömaa on vain pieni osa kaikesta. Varmasti riittää kävijöillä nähtävää. Helteistä kesäkuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helle ei voi olla vaikuttamatta kukinnan kestoon. Tämä on ollut taas aika erikoinen kesä.
      Kiitos, samoin sinulle hyvää kesäkuun ja kesän jatkoa!

      Poista
  4. Kaunis pioni ja muistuttaa paljon kiinanpioni Sarah Bernhardtia.
    Mukavia vierailupäiviä.

    VastaaPoista
  5. Upeat pionit. Millaisia tukia käytät pioneilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ollut erilaisia versioita, toiset parempia ja toiset huonompia. Jotkut perennatuet pitävät pionit kyllä pystyssä, mutta niiden asennus on tuskaista kun pitää ritilä saada jalkoihin. Nyt löysin todella hyvät valmisteet Latviasta. Ne on tehty harjateräksestä ja hitsattu siististi ylöspäin avautuvaksi. Keskellä on pienempi rengas ja yläosaa kiertää suurempi rengas. Tosi siistiä työtä ja toimivat hyvin. Asennus on kerrassaan helppoa, kun tekee sen oikeaan aikaan ennen kukkien aukeamista. Ovat varmasti ikuisia, koska harjateräs on vahvaa ja lisäksi tukikehikko jää mukavan huomaamattomaksi lehtien alle.

      Poista