perjantai 1. tammikuuta 2021

ONNELLISTA ALKANUTTA VUOTTA!

 




Kun tämä alkanut vuosi valkeni aamulla, niin ihastuksekseni maisema oli kaunis valkoisessa puvussaan. Vastaanotin vuoden vaihtumisen unten mailla, täällä maalla ei tarvinnut edes kärsiä paukuttelusta, koirakin nukkui vieressä tyytyväisenä.




Aamun sininen hetki oli erityinen ja kuorrutetut valkoiset oksat niin kauniita.




Tänä keväänä aitan päätyyn istuttamani kartiovalkokuuset olivat söpöjä pieneissä valosarjoissaan ja tulevina vuosina hoitavat tämän tehtävän toivoakseni aina vain juhlallisemmin, kunhan pysyvät hengissä ja kasvavat.






Molemmissa yllä olevissa kuvissa näkyy koristeomenapuu, jonka valosarja näkyy maantielle asti ja näky ilahduttaa aina kotiin tullessa tai keittiön ikkunasta ulos katsoessa. Näitä valoja en pura pois kesälläkään, lehdistö peittää valonauhat näkymättömiin.





Myös köynnöskaaressa kulkee ledvalojen nauha, samoin kasvihuoneen katossa on valosarja. Täällä maalla on pimeään aikaan niin pimeää katuvalojen puuttuessa, että mielellään laittaa pientä valaistusta eri puolille.




Uusi vuosi alkoi totuttuun tapaan aamuisella kävelylenkillä Ritan kanssa. Teimme lumisessa maastossa 2,5 tunnin lenkin ja nautin postikorttimaisesta metsästä. Pieni lumikerros antoi jopa vähän vastusta kävellessä, ei kuitenkaan haitallisessa määrin.




Hevostallin viereen aikoinaan istutettu tuija on kasvanut kookkaaksi puuksi ja senkin valaistus näkyy maantielle asti. Tämä joulukuusta muistuttava valaistus on ensimmäinen valosarja, jonka sammutan, kun loppiainen on ohitettu -  se myös syttyy aina viimeisenä eli ensimmäisenä adventtina.



Ennusteessa lupaillaan kylmenevää, joten toivon lumen säilyvän puutarhan peittona ja arempien kasvien suojana.

Teille kaikille uskollisille puutarhaystävilleni toivon oikein hyvää alkanutta vuotta 2021, olkoon vuosi jälleen täynnä löytämisen riemua, kun pääsemme kasvukauteen käsiksi.

Myös uudet lukijat toivotan tervetulleiksi seuraamaan puutarhatouhujani. 

37 kommenttia:

  1. Kokeilen, jos kommentointi onnistuu uudestaan, äsken tapahtui jotain.
    Todella kaunista, ihanat nuo valosarjat! Täällä etelärannikolla on aivan sumuista ja lumetonta, ihan eri näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lumi tekee ihmeitä mustalle maalle, täällä meidän seuduilla lumettomuus talvella ei ole toivottavaa, vaikka ihan tolkuttomasti sitä ei tarvitakaan.

      Poista
  2. Ihana sininen hämärä ja niin kaunis piha! Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva lukea kommenttisi Nyyti ja tervetuloa jatkossakin blogini pariin! Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  3. Kyllä on nättiä, Sailaa komppaan, meillä ei ole lunta kuin joku hippu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon lumen suojaavan kasveja ja onhan näkymä niin kaunis!

      Poista
  4. Samalta näytti tänä aamuna meilläki. Ihanat satumaisemat!
    Hyvää uutta vuatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että teillekin tuli lunta. Satumaalta tosiaan näyttää :).

      Poista
  5. Ihan oikea talvimaisema, kaunis ja hiljaisuudessaan majesteetillinen.
    Oikein mainiota alkanutt vuotta sinulle.

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia! Meillä näyttää samalta, mutta lunta taitaa olla enemmän. Hyvää suojaa kasveille, jos tulee kovia pakkasia. Oikein hyvää, kukkaisaa ja kaikin puolin onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti teillä onkin lunta enemmän. Täällä osa joulupyhinä tulleesta lumesta suli pois joulun jälkeen tulleessa vesisateessa, mutta onneksi pohjia jäi vielä jäljelle. Nyt viikonvaihteessa on luvattu lisää lunta ja 10 vrk ennuste näyttää siltä, että lumi säilyy. Kiitos Minna, samoin sinulle!

      Poista
  7. Lumihuntu on kaunista! Ja valosarjat on niin tarpeellisia täällä maalla, kun katuvalot on kaukana. Onneksi meilläkin on lumi maassa ja puissa, tähän aikaan juuri parasta. Hyvää tätä vuotta sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valosarjoista on todella paljon iloa ja hyötyäkin, kun muuten kaikkialla on pimeää. Nautitaan näistä näkymistä ja hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  8. Komeat valosarjat! Itsekin olen tänä vuonna tainnut jostain syystä laitella enemmän valoja. Ostin vielä alennusmyynnistäkin pari tähteä kellarin katolle.
    Meillekin satoi lunta mutta nyt se on jo kaikki sulanut pois. Vähän jänskättää kun lupaillaan kylmenevää ja maa on paljas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ajattelin katsoa alennusmyyntejä joulun jälkeen, jos satun käymään sopivassa kaupassa eli voisi hankkia ensi kaudelle vielä jonkin valosarjan valmiiksi. Led valot ovat niin vaivattomia ja vievät vähän energiaa.
      Toivottavasti siellä ei tule talvituhoja, jos maa jää paljaaksi. Viime talven jäätikkökausi taisi tehdä monelle uudelle pioneilleni kuoliniskun, joten kiitän lunta!

      Poista
  9. Eikö ollutkin kiva, kun satoi lunta! Jos pakkastakin tulossa on hyvä, että on lumipeite kasveja suojelemassa. Joko onnistut iPadilla postaamaan ja kommentoimaan? Sinun ongelmastasi oli hyötyä minullekin. Joskus melko harvoin tosin kommentoin iPadilla ja ihmettelin samaa, etten pysty kommentoimaan nykyisin. Käytän siinä Chromea. Kokeilin Firefoxilla ja johan onnistui! Kannattaa näköjään noistakin ongelmista kirjoittaa blogiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ilahduin kovasti, että sait minun ongelmastani ja toisten ratkaisuehdotuksista apua itsellesi! Minä en ole vielä hoitanut asiaa .. alan olla niin epävarma, että haluaisin pojan linjan päähän avuksi, ennen kuin ryhdyn asentamaan uutta selainta, pelkään muuten sotkevani asian uudelleen. Toivottavasti tänään voisin saada apua. Rohkaisee, että sinulla onnisti!

      Poista
    2. Onnistuu varmasti sinullakin! Toivottavasti saat apua, mielelläni lukisin juttujasi ja kommenttejasi!

      Poista
  10. Maisema kuin satumaassa, aivan ihanaa.
    Meillä lunta on vain ohuita rippeitä siellä täällä. Onneksi on kevyttä lunta luvassa, jotta märkä maa saisi suojaa pakkasilta.
    Toivottavasti olet saanut kommentointiongelmat selätettyä ja uusi vuotesi alkaa niissäkin merkeissä helpommin.
    Oikein Hyvää alkanutta vuotta 2021 sinulle blogiystäväni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satumaalta näyttää minustakin :). Parhaillaan sataa lisää lunta ja huomisellekin on luvattu.
      Asensin firefoxin, mutta vielä en saanut itseäni sisäänkirjautuneeksi - pitää varmaan yrittää vielä. Toivottavasti saisin tämän ongelman pois, käyttäisin niin paljon mieluummin tablettia vuorovaikutukseen. Kiitos Between kaikesta avusta ja muutenkin!

      Poista
  11. Uinuva valkoinen puutarhasi on kaunis, talvellakin. Kukkeaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
  12. Oi miten kauniita kuvia. Teillä on noin paljon lunta! Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään sataa lisää lunta, joten lenkillä pääsi jo vähän kahlaamaankin :). Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  13. Oi miten kauniita kuvia kuin postikortteja. Meillä mökille tulee myös lisää valoja ulos kun saadaan sähköjä kytkettyä. Kotona on ulkona myös runsaasti valoja ja niitä en sammuta kyllä vielä loppiaisenakaan.
    Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta myös sinne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä minäkin ns. kausivalot pidän marraskuusta ainakin tammikuuhun saakka :). Nyt on maisema vieläkin lumisempi illalla ja yöllä sataneen lumen vuoksi.

      Poista
  14. Kauniita kuvia. Lumi saa maisemasta erilaisen ja myös valosarjat ja lumiset puut tuovat erilaista tunnelmaa. Ihailen juuri lumista pihaa, tosin sisältä käsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi on niin kaunista ja nyt sitä on satanut vielä lisää. onkin lähdettävä kolaamaan kulkureittejä.

      Poista
  15. Onpa siellä ollut kaunista uudenvuodenvaihteessa! <3 Hyvää alkanutta vuotta 2021 myös sinne!

    VastaaPoista
  16. Ihanat maisemat ja sininen hetki! Lunta on täälläkin toivottu ja nyt sitä onkin satanut jo koko päivän! Oikein hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sininen hetki lumikuorrutuksilla on kyllä todella kaunis!

      Poista
  17. Kauniit lumiset maisemat. Täälläkin on tullut nyt runsaasti lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lumi talveen kuuluu ja minulle sopii hyvin näin :).

      Poista
  18. Kaunista ja lumista sielläkin!
    Haastoin sinut https://puutarhaterapiaa.blogspot.com/2021/01/puutarhavuosi-2020.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo, otinkin jo haasteen vastaan (ehdit vähän ennen minua, sillä meinasin haastaa sinut ;). Lunta satoi rutkasti lisää, joten tänään jo kahlattiin Ritan kanssa.

      Poista